ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΤΟΥ ΟΡΕΓΚΟΝ

Στον τελικό του επί κοντώ η Στεφανίδη

*ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΑΚ

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2022 19:01

Παρούσα στον αυριανό τελικό του άλματος επί κοντώ θα είναι η Κατερίνα Στεφανίδη,

η οποία με την πρώτη προσπάθεια υπερέβη τα 4.50 μ., ενώ παρότι τα έδωσαν όλα, οι Νικόλ Κυριακοπούλου και Ελένη Πόλακ δεν μπόρεσαν να περάσουν το συγκεκριμένο ύψος κι ως εκ τούτου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον ολοκληρώθηκε για τις δύο πρωταθλήτριες με καλύτερο άλμα στα 4.35 μ.
Νικόλ Κυριακοπούλου και Ελένη Πόλακ πέρασαν με την πρώτη τα 4.20 μ., ύψος που άφησε η Κατερίνα Στεφανίδη. Οι προσπάθειές τους ήταν επιτυχημένες και στα 4.35 μ. (η Πόλακ πέρασε με τη 2η προσπάθεια, ενώ η Κυριακοπούλου με την 3η), με τη Στεφανίδη να αφήνει και αυτό το ύψος και να ξεκινά τις προσπάθειές της από τα 4.50 μ.
Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο υπερέβη με την πρώτη και με χαρακτηριστική άνεση το συγκεκριμένο ύψος, κάτι που δεν κατάφεραν οι άλλες δύο Ελληνίδες με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτός τελικού. Η Στεφανίδη δεν χρειάστηκε να κάνει καλύτερο άλμα και θα προσπαθήσει αύριο να βρεθεί ξανά μέσα στα μετάλλια, όπως είχε κάνει το 2017 στο Λονδίνο (χρυσό) και το 2019 στην Ντόχα (χάλκινο).
Να σημειωθεί ότι ο προκριματικός του άλματος επί κοντώ ολοκληρώθηκε νωρίτερα και ο πήχης δεν έφτασε ποτέ στο όριο που ήταν τα 4.65 μέτρα.
*Εκτός τελικού στο αγώνισμα της σφαιροβολίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Όρεγκον έμειναν οι Νικόλας Σκαρβέλης και Τάσος Λατιφλάρι.
Οι Έλληνες αθλητές πήραν την εμπειρία συμμετοχής σε τέτοια διοργάνωση, με τον Σκαρβέλη να καταλαμβάνει την 25η θέση στο σύνολο των δύο γκρουπ με καλύτερη βολή στα 19.55 μ. (είχε ακόμα μια άκυρη προσπάθεια και μία βολή στα 19.01 μ.) και τον Λατιφλάρι μία θέση πιο κάτω (26η) με 18.98 μ. στην τρίτη του προσπάθεια.
Στην πρώτη έκανε 18.90 μ., ενώ ήταν άκυρος στη δεύτερη.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass