Ελπίδες για άνοδο του Ηρακλή Λάρισας

*ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ CAS

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2022 21:05

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ περιμένει την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας για την υπόθεση Κοζάνης-Μακεδονικού. Η απόφαση του CAS για την υπόθεση της Κοζάνης και του Μακεδονικού ήταν αρκετά αινιγματική, προκαλώντας διάφορες ερμηνείες. Η Κοζάνη και η Α.Ε. Λευκίμμης κάνουν λόγο για δικαίωση, ενώ ο Μακεδονικός πανηγυρίζει την άνοδό του στη Super League 2.


Στην ΕΠΟ τηρούν στάση αναμονής και περιμένουν τη μετάφραση της απόφασης από τη νομική υπηρεσία. Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο δέχεται την προσφυγή της Κοζάνης και της Λευκίμμης και ουσιαστικά ακυρώνει την απόφαση της Εφέσεως που δικαίωνε τον Μακεδονικό.
Ωστόσο στο αίτημα της Κοζάνης και της Λευκίμμης για αλλαγή του βαθμολογικού πίνακα, αν και αρχικά φαίνεται πως το απορρίπτει, ουσιαστικά το CAS δηλώνει αναρμόδιο να επιβάλλει αλλαγές στη βαθμολογία.
Οπότε στη νομική υπηρεσία εξετάζουν τα περιθώρια που έχει η ΕΠΟ να εφαρμόσει την απόφαση του CAS, ουσιαστικά «εξαφανίζοντας» την απόφαση της Εφέσεως και κρατώντας την πρωτόδικη απόφαση, που απέρριπτε την ένσταση της Κοζάνης.
Στην Εκτελεστική Επιτροπή θα λάβουν υπόψη την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας και θα πράξουν αναλόγως, με την ολική ανατροπή των δεδομένων να είναι κάτι παραπάνω από πιθανή.
Σε αυτήν την περίπτωση, θα αποφασιστεί να προβιβαστούν και οι επτά πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής της Super League 2, που ίσως προκαλέσει αλλαγές και αναδιάρθρωση έως και τη Super League. Σε αυτήν την περίπτωση ανεβαίνει κατηγορία ο Ηρακλής Λάρισας και θα παίξει τη νέα χρονιά στη Super League 2
Φ.Σ. ΚΟΖΑΝΗ: ΔΙΚΑΙΩΣΗ
Η ομάδα του Φ.Σ. Κοζάνης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Αποδόθηκαν αμετακλήτως οι βαθμοί στην Αθλητική Ένωση Λευκίμμης και το Αθλητικό Σωματείο Μακεδονικός στερείται πλέον του βαθμολογικού πλεονεκτήματος που του απέδωσε η ακυρωθείσα υπ’ αριθμόν 33/2022 απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο.
Υπενθυμίζουμε ότι με το ασφαλιστικό μέτρο που είχε διατάξει το C.A.S. ο πίνακας βαθμολογίας του δεύτερου Ομίλου της Γ’ κατηγορίας δεν οριστικοποιήθηκε.
Το Φίλαθλο Σωματείο Κοζάνης είναι Πρωταθλητής του δεύτερου Ομίλου της Γ’ κατηγορίας, γιατί η Ε.Π.Ο. συμμετέχουσα στη διαιτητική διαδικασία είναι υποχρεωμένη να αναμορφώσει τον πίνακα με τα νέα δεδομένα.
Στερείται σοβαρότητας και πολύ περισσότερο ρεαλισμού η παραφιλολογία όλων όσων, αφού διακύβευσαν την ηθική του αθλήματος, αρνούνται να κατανοήσουν και τη νομική πραγματικότητα. Δεν είναι κακό να είσαι δεύτερος. Είναι άθλιο να παριστάνεις τον πρώτο.
Το Φίλαθλο Σωματείο Κοζάνης συγχαίρει το Αθλητικό Σωματείο Μακεδονικός για την κατάληψη της δεύτερης θέσης σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα και του ευχόμαστε να ξανασυναντηθούμε ποδοσφαιρικά σε μία ανώτερη κατηγορία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass