(ΩΡΑ 00.45) ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ ΣΤΗΝ «Ε»

«Εχουμε δρόμο ακόμα για υπογραφή…»

*ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΟΓΚΜΠΟΕ!

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2022 1:25 | Τελευταία ενημέρωση: 07 Ιουλ 2022 11:47

Η αργοπορημένη άφιξη του μεγαλομετόχου της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια, από το Ναύπλιο, όπου βρισκόταν, στη Λάρισα είχε ως αποτέλεσμα μέχρι τις 00.45 της Πέμπτης 7 Ιουλίου, να μην έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τον υποψήφιο αγοραστή Αχιλλέα Νταβέλη για την αγοραπωλησία της λαρισινής ομάδας.


Παρότι αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι οι δύο πλευρές θα υπέγραφαν συμβόλαια στις 20.00 την Τετάρτη 6 Ιουλίου, ο κ. Κούγιας ήρθε στη Λάρισα στις 22.30 και στη συνέχεια πήγε στο συμβολαιογραφείο μαζί με τον κ. Νταβέλη.
Καταφέραμε να επικοινωνήσουμε στις 00.45 με τον κ. Κούγια, ο οποίος μας είπε χαρακτηριστικά ότι: «Έχουμε δρόμο ακόμα για υπογραφή...».
Οι δύο πλευρές λογικά εξέταζαν τους όρους των συμβολαίων και τις εγγυήσεις για την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας.
Η οριστική εξέλιξη λογικά αναμενόταν μετά από ώρες...
Χθες το πρωί ρουμανική ομάδα έκανε πρόταση στον κ. Κούγια για να αποκτήσει τον Μάριο Όγκμποε, αλλά η συζήτηση δεν προχώρησε, αφού ο κ. Κούγιας δεν ήθελε να αποδυναμωθεί η ομάδα, έστω κι αν φύγει ο ίδιος, σεβόμενος τον νέο αγοραστή.
Λίγο πριν την επίσκεψη στο συμβολαιογραφείο, ο κ. Νταβέλης είχε εκδώσει την παρακάτω ανακοίνωση: «Εν αναμονή της αποψινής διοικητικής αλλαγής στην αγαπημένη μας ΑΕΛ, έχουμε άπαντες ηθικό χρέος να διασφαλίσουμε την ομαλή μετάβαση της ηγεσίας και να σεβαστούμε την ιστορική παρακαταθήκη της μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας της Λάρισας.
Στην έννοια, λοιπόν, της ιστορικής παρακαταθήκης, μεταξύ άλλων, οφείλουμε να αποδώσουμε αναλόγως και θεσμικά την εύφημο μνεία στο πρόσωπο του εκάστοτε απερχόμενου προέδρου.
Από απόψε το βράδυ ο Αλέξης Κούγιας θα συγκαταλέγεται μεταξύ των προέδρων που διαχειρίστηκαν για χρόνια την ομάδα, αγωνίστηκαν για τα συμφέροντά της και αν μη τι άλλο, τηρώντας τον λόγο του, διασφάλισε την επιστροφή της σε λαρισινά χέρια.
Και επειδή από τις 6/7/2022 όλοι εμείς κρινόμαστε εκ νέου, επουδενί οι προσωπικές μας απόψεις δεν νοείται να αμαυρώσουν αυτήν την ιστορική αλλαγή σελίδας.
Όσοι αδυνατούν να κατανοήσουν το παρόν μήνυμα, μόνο δεινά θα μπορούσαν να επιφέρουν στη μεγάλη συλλογική προσπάθεια για την ΑΕΛ που τώρα ξεκινά.
Δεν έχουμε το δικαίωμα να αναφερόμαστε στην ένδοξη ιστορία της θρυλικής ομάδας μας, όταν μέρος αυτής δεν το σεβόμαστε. Είναι άλλο πράγμα η κριτική και άλλο πράγμα ο σεβασμός στους θεσμούς.
ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
Η ΑΕΛ δεν προκύπτει από παρθενογένεση, ούτε έχει έτος ίδρυσης το 2015. Όλοι οι πρόεδροι που την υπηρέτησαν, λιγότερο ή περισσότερο, την τίμησαν με την υπογραφή και τη συμβολή τους.
Ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και ας τιμήσουμε, όπως αρμόζει στη κουλτούρα μας, τους φιλοξενούμενούς μας.
Η μεγάλη πορεία για την Αναγέννηση της ΑΕΛ μόλις ξεκίνησε».

 

Του Σωτ. Κέλλα

 

thomas.jpg

Ενας χρόνος χωρίς τον Θωμά...

Ήταν 7 Ιουλίου 2021 όταν η είδηση του θανάτου από παθολογικά αίτια του 13χρονου Λαρισαίου Θωμά Μπουχλαριώτη στον Πλαταμώνα, όπου έκανε διακοπές, συγκλόνισε την εκπαιδευτική και αθλητική κοινότητα. Ο νεαρός μαθητής απεβίωσε φορώντας τη φανέλα της αγαπημένης του ΑΕΛ που δεν αποχωριζόταν ποτέ… Ο Θωμάς έπαιζε μπάλα και λάτρευε την ΑΕΛ από τότε που ξεκίνησε να περπατάει. Στο γήπεδο κάθε Κυριακή οικογενειακώς, με εισιτήρια διαρκείας κάθε χρόνο, γιατί όπως έλεγε ομάδα είναι μόνο μία… η ΑΕΛ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass