Με στόχο το «2 στα 2» κόντρα στη Λαμία

ΠΑΝΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ Η ΑΕΛ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ (17:15) - ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΩΝ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

Δημοσίευση: 07 Νοε 2020 21:03

Με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη στα Γιάννενα και με ανεβασμένη την ψυχολογία, η ΑΕΛ παρουσιάζεται πανέτοιμη να διπλασιάσει τις επιτυχίες της αυτήν τη φορά κόντρα στη Λαμία, την οποία υποδέχεται αύριο στο στάδιο Αλκαζάρ (17:15) στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.


Ένα παιχνίδι που σύμφωνα με τον τεχνικό Μιχάλη Γρηγορίου, όσο και με τους Νίκο Γκοτζαμανίδη και Γιώργο Μαϊδανό που μίλησαν χθες στην καθιερωμένη «media day», κρίνεται επικίνδυνο, ωστόσο η αγωνιστική ετοιμότητα της ΑΕΛ και η πολύ καλή ψυχολογία των παικτών ανάγει τους «βυσσινί» στο φαβορί για τη νίκη. Σ’ αυτό επίσης συναινεί και το γεγονός ότι η προϊστορία στα εντός έδρας παιχνίδια της ΑΕΛ με τη Λαμία είναι με το μέρος των «βυσσινί», καθώς από τις δεκατέσσερις συνολικά φορές που έχουν συναντηθεί κατά το παρελθόν οι δύο ομάδες, η ΑΕΛ μετρά οκτώ νίκες (έχει ηττηθεί τρεις φορές, ενώ τρία παιχνίδια έληξαν ισόπαλα). Στα θετικά για την ομάδα της Λάρισας καταγράφεται και το γεγονός ότι το οπλοστάσιο του Μιχάλη Γρηγορίου είναι γεμάτο, αφού δεν υπάρχουν απουσίες λόγω καρτών ή τραυματισμών.

 

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΩΝ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΝΑΚΑΣ
Η εξαιρετική απόδοση του νεαρού Δημήτρη Πινακά με τη φανέλα της ΑΕΛ, κέντρισε το ενδιαφέρον του Ομοσπονδιακού τεχνικού Γιάννη Γκούμα, ο οποίος κάλεσε τον Λαρισαίο επιθετικό στην Εθνική Ελπίδων ενόψει των αναμετρήσεων με την Τσεχία στις 13/11 και τη Σκωτία στις 17/11. Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ έχει ως εξής:
«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την κλήση του ποδοσφαιριστή μας Δημήτρη Πινακά στην Εθνική Ελλάδος Ελπίδων U-21 για τους αγώνες με αντιπάλους την Τσεχία στις 13/11 και τη Σκωτία στις 17/11.
Ο ποδοσφαιριστής μας μετά τον Κυριακάτικο αγώνα με αντίπαλο τη Λαμία, τη Δευτέρα το πρωί θα ταξιδέψει στην Αθήνα, όπου θα ενσωματωθεί στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, που θα καταλύσει σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας.
Η κλήση του Δημήτρη Πινακά στην Εθνική Ελπίδων της χώρας μας αποτελεί μία ακόμα έμπρακτη επιβράβευση της παρουσίας του στο φετινό πρωτάθλημα, στο οποίο βρίσκεται στη 2η θέση του πίνακα των σκόρερ με 4 τέρματα σε 6 αγωνιστικές, πραγματοποιώντας εξαιρετικές και ουσιώδεις εμφανίσεις με τη φανέλα της ΑΕΛ».

 

«MEDIA DAY» ΜΕ ΜΑΪΔΑΝΟ ΚΑΙ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΗ
Τηρώντας αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο, πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ η προγραμματισμένη «media day» ενόψει του αυριανού αγώνα κόντρα στη Λαμία. Από την πλευρά των «βυσσινί» μίλησαν οι Νίκος Γκοτζαμανίδης και Γιώργος Μαϊδανός, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο νικηφόρο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο ματς που ακολουθεί με τη Λαμία και παράλληλα εξέφρασαν την άποψή τους για την πορεία της ΑΕΛ στη συνέχεια της Super League.
Για το ματς στα Γιάννενα επισήμαναν ότι η ΑΕΛ έδειξε ότι είναι ομάδα-οικογένεια, με θέληση και σθένος για τη νίκη και πως αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ δεν έχασε την ψυχραιμία της, πίεσε τον αντίπαλο και κατάφερε να κάνει την ανατροπή. Χαρακτήρισαν την ΑΕΛ ομάδα με προοπτικές, τονίζοντας ότι η βαθμολογική της συγκομιδή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και επισήμαναν ότι για να αποκτήσει προστιθέμενη αξία η νίκη στα Γιάννενα θα πρέπει η ομάδα να κερδίσει και τη Λαμία.
Σχετικά με το πώς βλέπουν την πορεία της ΑΕΛ στη συνέχεια της Super League, οι δύο ποδοσφαιριστές της λαρισινής ομάδας εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι οι «βυσσινί» θα έχουν ανοδική πορεία και θα βελτιωθούν σημαντικά. Όπως τόνισαν, στα πρώτα παιχνίδια η ομάδα ήταν άτυχη, ενώ στα τελευταία παιχνίδια, όπως με τον Βόλο και τον ΠΑΣ, η ΑΕΛ είχε καλύτερη εικόνα. Επισήμαναν ότι θα συνεχίσουν να δουλεύουν το ίδιο σκληρά, δεν αλλάζει κάτι, υπάρχει αμέριστη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προπονητή τους, του κ. Γρηγορίου, -τον οποίο χαρακτήρισαν έμπειρο και ικανό,- αλλά και στα υπόλοιπα στελέχη της ΠΑΕ. Παράλληλα, υπογράμμισαν ότι η ΑΕΛ μπορεί να δημιουργήσει ένα κράμα έμπειρων και νέων παιδιών που θα παίξει καλό ποδόσφαιρο και θα κοιτάξει ψηλά. Αναφέρθηκαν επίσης και στον Δημήτρη Πινακά που αποτελεί παράδειγμα για όλα τα νέα παιδιά.
Τέλος, αναφορικά με το αυριανό παιχνίδι κόντρα στη Λαμία, οι Γκοτζαμανίδης-Μαϊδανός επισήμαναν ότι είναι πολύ επικίνδυνο γιατί οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν πάρει ακόμα νίκη και θέλουν διακαώς το πρώτο τους τρίποντο, ωστόσο όπως είπαν μετά το «διπλό» στα Γιάννενα η ΑΕΛ έχει ενισχυμένη ψυχολογία και θα νικήσει. Πάντως σε γενικές γραμμές τόνισαν ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμηθεί ο αντίπαλος.

 

Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΑΕΚ
Η Super League ανακοίνωσε την αναβολή του (προγραμματισμένου για αύριο Κυριακή) αγώνα Άρης-ΑΕΚ, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν διαπίστωσης έξι θετικών κρουσμάτων κορονοϊού, σε παίκτες και στελέχη της «Ένωσης».
Παράλληλα η Λίγκα ανακοίνωσε την απόφαση να αναβάλλει την αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης με τον Βόλο, λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού της θεσσαλικής ομάδας.
Προχθές ο Βόλος γνωστοποίησε πως τα συνολικά κρούσματα κορονοϊού εντός της ομάδας, έφτασαν τα 15, καθώς εκτός από δέκα ποδοσφαιριστές, άλλα πέντε μέλη του τεχνικού τιμ και διοικητικού προσωπικού έχουν προσβληθεί από τον ιό Covid-19.

 

ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ»
Μακριά από το γήπεδό τους αγωνίζονται οι δύο εκ των τριών (καθώς αναβλήθηκε ο αγώνας της ΑΕΚ) ελληνικοί σύλλογοι που συνεχίζουν να έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ταξιδεύουν σε Ηράκλειο και Αθήνα αντίστοιχα, σε αγώνες με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας.
Οι «ερυθρόλευκοι», μετά την ήττα 3-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι, δοκιμάζονται αύριο στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» απέναντι στον ΟΦΗ που επιδιώκει την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα.
Την ίδια ημέρα στη Ριζούπολη, οι «ασπρόμαυροι» με ορμή από το 4-1 επί της Αϊντχόφεν κοντράρονται με τον Απόλλωνα Σμύρνης που συμπλήρωσε τέσσερις διαδοχικές ήττες.
Η αυλαία της 8ης αγωνιστικής ανοίγει σήμερα στα Γιάννενα, όπου ο ΠΑΣ φιλοξενεί τον Παναιτωλικό που ακόμη αναζητεί την πρώτη φετινή του νίκη, ενώ ο Παναθηναϊκός θα ψάξει στο ΟΑΚΑ το τρίτο σερί «τρίποντο» με τον Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο καθώς περιμένει τον Ατρόμητο.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής της Super League:
ΣΗΜΕΡΑ
Αστέρας Τρίπολης - ΝΠΣ Βόλος (αναβλ.)
17:15, Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός
19:30, Ολυμπιακό Στάδιο, Παναθηναϊκός - Ατρόμητος
ΑΥΡΙΟ
15:00, «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», ΟΦΗ - Ολυμπιακός
17:15, Στάδιο Αλκαζάρ, Λάρισα - Λαμία
19:30, «Γεώργιος Καμάρας», Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΟΚ
19:30, «Κλεάνθης Βικελίδης», Άρης - ΑΕΚ

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 7 αγωνιστικές)
1. Άρης (6 αγ.)    9-3    16
2. Ολυμπιακός (5 αγ.)    12-1    13
3. ΑΕΚ (6 αγ.)    9-3    13
4. ΠΑΟΚ (6 αγ.)    9-3    12
5. Βόλος    8-5    12
6. Αστέρας Τρ. (6 αγ.)    6-6    10
7. Παναθηναϊκός    7-6    9
8. ΠΑΣ Γιάννινα    9-9    8
9. Ατρόμητος    6-11    8
10. ΟΦΗ    8-12    6
11. ΑΕΛ (6 αγ.)    5-8    5
12. Απόλλων Σμ. (5 αγ.)    2-6    3
13. Παναιτωλικός    3-11    3
14. Λαμία (6 αγ.)    3-12    1

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass