Ο ΒΕΛΓΟΣ ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ ΗΡΘΕ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕ

Μπενζά: Γιατί ήρθα στην Α.Ε.Λ.

* ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΧΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ * ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2008 2:48 | Τελευταία ενημέρωση: 02 Σεπ 2015 9:37

Η Α.Ε.Λ. συνηθίζει να κάνει μεγάλες μεταγραφές τα τελευταία χρόνια και ο πρόεδρος Κωστής Πηλαδάκης και αυτή τη μεταγραφική περίοδο αποφάσισε να κάνει δώρο ένα σούπερ παίκτη στην ομάδα (ακολουθεί και... δεύτερος) που το όνομά του προκάλεσε εντύπωση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Ο 32χρονος Βέλγος επιθετικός Μπο Μπενζά αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφική έκπληξη και είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα μέσα πανελλήνιας εμβέλειας ασχολήθηκαν με τη μεταγραφή αυτή. Χθες το ξενοδοχείο «Holiday Inn» που κατέλυσε ο νεοαποκτηθείς σούπερ σταρ που έφθασε στην Αθήνα πολιορκήθηκε από δημοσιογράφους που ήθελαν να δουν από κοντά τον «Μίστερ ένα γκολ ανά αγώνα» όπως είναι το παρατσούκλι του.

Ο Μπενζά παρουσιάστηκε ευδιάθετος μετά την υπογραφή του διετούς συμβολαίου του με την Α.Ε.Λ. και τα πρώτα του λόγια ήταν για την εμπειρία του με τις ελληνικές ομάδες ως... παίκτης της Αντερλεχτ και με την Εθνική Ελλάδας ως μέλος της Εθνικής Βελγίου.

Είπε: «Γνωρίζω το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς έχω παίξει ως παίκτης της Άντερλεχτ αντίπαλος με Π.Α.Ο., Α.Ε.Κ. αλλά παράλληλα και γιατί το πρώτο μου γκολ με την Εθνική Βελγίου το πέτυχα εναντίον της Ελλάδος σε ένα φιλικό αγώνα που έγινε στην Πάτρα μια και η ομάδα μου κέρδισε με 2-0».

* Θα πετύχεις πολλά γκολ και στην Ελλάδα;

«Δεν ξέρω αν θα πετύχω πολλά γκολ, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να παίζει καλά η ομάδα και να δημιουργήσω πρόβλημα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό».

* Από την Α.Ε.Λ. τι γνωρίζεις;

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να τονίσω ότι αυτός που με έπεισε να συνεχίσω την καριέρα μου στην Ελλάδα ήταν ο προπονητής Μαρίνος Ουζουνίδης με τον οποίο είχα τηλεφωνική επικοινωνία. Έδειξε ότι με θέλει πολύ.

Η Α.Ε.Λ. είναι μια ομάδα που κάθε χρόνο παρουσιάζεται καλύτερη και γνωρίζω τον Ζουράφσκι, τον Μετίν, τον Νταμπίζα αλλά και τον Μπακαγιόκο που έφυγε.

* Πρόταση από τον Πανθρακικό είχες;

«Ουδέποτε υπήρξε πρόταση από τον Πανθρακικό. Απλά μου έγινε ένα τηλεφώνημα από τον προπονητή τον κ. Φερέρα, μου γνωστοποίησε το ενδιαφέρον της ομάδας του και τον ευχαριστώ πολύ γι΄ αυτό.

Η μόνη πρόταση ήταν από την Α.Ε.Λ.».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΜΠΕΝΖΑ

Από την Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. η απόκτηση του Μπο Μπενζά ανακοινώθηκε χθες ως εξής:

«H Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. 1964 ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Μπο Μπενζά. Ο Βέλγος διεθνής επιθετικός βρέθηκε σήμερα στην Ελλάδα και υπέγραψε με την ομάδα μας συμβόλαιο διετούς διάρκειας. Ο Μπενζά με την μεγάλη εμπειρία και την ξεχωριστή ποδοσφαιρική του ποιότητα αποτελεί μια ιδιαίτερη σημαντική προσθήκη στο έμψυχο δυναμικό της Α.Ε.Λ.

Ο Μπο Ζερόμ Μπενζά γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου του 1976 στην Κινσάσα του Κονγκό, αλλά έχει τη βελγική υπηκοότητα, όπως και ο μικρότερος αδερφός του, Εμίλ Μπενζά, ο οποίος αγωνίζεται στην αγγλική Μάντσεστερ Σίτι. Το ξεκίνημά τους στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ήταν κοινό, όπως κοινή υπήρξε για αρκετά χρόνια η πορεία τους με κύριο άξονα την Εθνική ομάδα του Βελγίου. Προηγήθηκε η θητεία στην Κουρτρό και ακολούθησε η μεταγραφή στο Μουσκρόν, όπου η εξαιρετική σεζόν του Μπο (30 αγώνες – 11 γκολ την περίοδο 1996-97) τον έφερε στη Σταντάρ Λιέγης. Εκεί είχε μια γεμάτη τριετία καταγράφοντας 52 επίσημες συμμετοχές και 20 γκολ, επιδόσεις που του άνοιξαν τον δρόμο για διεθνή καριέρα. Σε ηλικία 23 ετών ήρθε η μεταγραφή στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας τον Ιανουάριο του 2000 και λίγους μήνες αργότερα πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του κατακτώντας το πρωτάθλημα Πορτογαλίας. Ο ίδιος είχε καταλυτική συμβολή σε εκείνο το διάστημα με 17 παρουσίες και 3 πολύτιμα γκολ. Λίγους μήνες αργότερα ακολούθησε και δεύτερη διάκριση με την κατάκτηση του Σούπερ Καπ. Στις αρχές της σεζόν 2000-01 συμφώνησε με την Τουρκική Γαλατασαράι, αλλά η προσαρμογή δεν ήταν εύκολη κι έτσι πριν καν προλάβει να παίξει επίσημο αγώνα επέστρεψε στο Βέλγιο και τη Μουσκρόν, όπου αναγεννήθηκε αγωνιστικά. Σε δυόμισι σεζόν πέτυχε 27 γκολ σε 62 ματς και ήταν τότε που απέκτησε το προσωνύμιο «Monsieur Un But Par Match» που μεταφράζεται ως «Ο κύριος ένα γκολ σε κάθε ματς», για τη συχνότητα με την οποία έβρισκε δίχτυα. Το καλοκαίρι του 2004 πήρε μεταγραφή στην Άντερλεχτ, τη σπουδαιότερη από πλευράς ιστορίας και κατακτήσεων ομάδα του Βελγίου. Στην τετραετία που ακολούθησε πανηγύρισε δύο πρωταθληματικούς τίτλους (2006 & 2007), ένα Σούπερ Καπ (2007) κι ένα Κύπελλο φέτος (2008). Από το 1997 και μέχρι σήμερα παραμένει εν ενεργεία διεθνής έχοντας καταγράψει 56 συμμετοχές με 3 γκολ και έχοντας εκπροσωπήσει την Εθνική ομάδα Ανδρών του Βελγίου σε τρεις μεγάλες διοργανώσεις: Τα Παγκόσμια Κύπελλα του 1998 και του 2002 και το Euro του 2000. Το πρώτο του γκολ, μάλιστα, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα το σημείωσε επί ελληνικού εδάφους κόντρα στη δική μας Εθνική, σε φιλικό αγώνα το καλοκαίρι του 2005.»

ΓΕΡΜΑΝΟΣ

ΔΕΞΙΟΣ ΜΠΑΚ

Η Α.Ε.Λ. βρίσκεται σε συζητήσεις με Γερμανό δεξί μπακ που θεωρείται ως ένας από τους καλούς παίκτες του γερμανικού πρωταθλήματος και η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο έχει αποτίμηση άνω των 500.000 ευρώ. Οι προσπάθειες για απόκτησή του μέχρι χθες το βράδυ είχαν ενταθεί και δεν αποκλείεται σήμερα να ευοδωθεί η προσπάθεια απόκτησης του αντικαταστάτη του Γιώργου Γκαλίτσιου που μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό.

ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Εκτός του Μπενζά και του Γερμανού δεξιού μπακ η Α.Ε.Λ. θα αποκτήσει δύο ακόμα ποδοσφαιριστές. Ο πρώτος θα είναι νεαρός στόπερ και θα αποτελέσει επένδυση για το μέλλον ενώ ο δεύτερος είναι «10άρι» κα θα είναι η δεύτερη «μεταγραφική βόμβα» μετά τον Μπενζά. Εχει εντοπιστεί ο παίκτης και οι συζητήσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο. Θεωρείται πολύ δύσκολο ο ποδοσφαιριστής να αποκτηθεί μέχρι τη Δευτέρα που θα γίνει η «πρώτη» της Α.Ε.Λ. και μάλλον θα τον περιμένουμε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας που θα γίνει στο Καρπενήσι.

 

Η καριέρα του Μπενζά με αριθμούς

Σεζόν / Ομάδα / Συμμετοχές – Γκολ

1995-96 / Κουρτρό / -

1996-97 / Μουσκρόν / 30 – 12

1997-98 / Σταντάρ / 19 – 8

1998-99 / Σταντάρ / 17 – 6

1999-00 / Σταντάρ / 16 – 6

1999-00 / Σπόρτινγκ Λισ. / 17 – 3

2000-01 / Σπόρτινγκ Λισ. / 18 –

2001-02 / Σπόρτινγκ Λισ. / -

2001-02 / Γαλατασαράι / -

2001-02 / Μουσκρόν / 15 – 8

2002-03 / Μουσκρόν / 17 – 8

2003-04 / Μουσκρόν / 30 – 11

2004-05 / Άντερλεχτ / 28 – 7

2005-06 / Άντερλεχτ / 29 – 11

2006-07 / Άντερλεχτ / 16 – 2

2007-08 / Άντερλεχτ / 13 – 0

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass