ΚΗΔΕΥΤΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Τα δάκρυα ήταν βυσσινί

*Ο αποχαιρετισμός στον τιτλούχο πρόεδρο και το ΑΕΛ-γερά της Μάρης

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2015 8:01

 

 

 

Το κλαμπ του παραδείσου της ΑΕΛ από χθες έχει δύο ακόμα μέλη, τον πρόεδρο του πρώτου τίτλου(κύπελλο Ελλάδας 1985) Κώστα Σαμαρά και τον τραγουδοποιό της ομάδας Νίκο Οικονομίδη. Τα δάκρυα ήταν «βυσσινί» σε δυο ναούς στον Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων και στον μητροπολιτικό ιερό ναό του Αγίου Αχιλλίου.

ΟΙ εικόνες οδύνης σπαρακτικές αλλά και κύριο θέμα αναφοράς η ΑΕΛ με πιο χαρακτηριστική φιγούρα τη χήρα του Νίκου Οικονομίδη, Μάρη, που στη εκκλησία κρατούσε ένα κασκόλ βυσσινί και έλεγε… «ΑΕΛ γερά» τον τίτλο ενός τραγουδοποιού του Νίκου Οικονομίδη.

Και η ΑΕΛ για τη Λάρισα δεν είναι απλά μία ομάδα είναι ένας τρόπος ζωής για όσους την υπηρέτησαν… Αυτό την κάνει ξεχωριστή…. 

 Χθες η εξόδιος ακολουθία (από τον Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο) του προέδρου της κυπελλούχου ΑΕΛ 1985 Κώστα Σαμαρά ήταν ένα κάλεσμα όλων των «βυσσινί» γενεών αλλά και πολλών επιχειρηματιών αφού ο εκλιπών ήταν από τους πλέον αγαπημένους και δραστήριους σε οποιοδήποτε χώρο είχε ασχοληθεί.

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Παναχαϊκής στην εποχή του Άρης Λουκόπουλος, ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας,  ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Λαδόπουλος , οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχάλης Αναστασίου, Ρένα Καραλαριώτου(πρώην αντιπεριφερειάρχης), Κώστας Τζανακούλης (πρώην δήμαρχος) , διοικητικοί της εποχής του (διακρίναμε τους Βαγγέλη Παλάσκα, Γιάννη Παπαμιμίκο, Γρηγόρη Λαβδά, Νίκο Κουτσογιάννη, Νίκο Σακελλαρίου), παίκτες της ομάδας όταν ήταν πρόεδρος με επικεφαλής τον αρχηγό  της κυπελλούχου Τάκη Παραφέστα και τους Μιχάλη Ζιώγα, Θόδωρο Βουτυρίτσα, Γιάννη Γκαλίτσιο, Κώστα Κολομητρούση, Χρήστο Μιχαήλ, Γιάννη Αλεξούλη, κάποιοι παλαιότεροι όπως οι Ρίζος Λέλλης, Ηλίας Σελιώνης, Νίνος Καρέλιας, αντιπροσωπεία της νυν ομάδα της ΠΑΕ ΑΕΛ(Νικολακάκης, Μπανούσης, Βέρτζος), ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΛ Θωμάς Κυπαρίσσης, ο γενικός διευθυντής Σωτήρης Μάρκου, το μέλος της τεχνικής ηγεσίας της ΠΑΕ ΑΕΛ Κώστας Κατσάρας, ο γενικός διευθυντής της «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.»  Μίμης Τσακμακίδης, ο πρόεδρος της ερασ. ΑΕΛ Νίκος Κυριακού, ο γραμματέας της ερασ. ΑΕΛ Γιώργος Νάκας,  οι επιχειρηματίες Γιάννης Καντώνιας (γιός του προέδρου της πρωταθλήτριας ΑΕΛ Στέλιου),  Γιώργος Καντώνιας (ο γιός του οραματιστή της μεγάλης ΑΕΛ Αντώνη) , Τάσος Παπαγιάννης, Μίνως Γατένιος, Γιάννης Δημοβέλης, Ζήσης Ντελόπουλος, Γιάννης Δανιήλ και άλλοι.

Τραγική φιγούρα ο επιχειρηματίας Απόστολος Μωραΐτης που κυριολεκτικά ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Κώστα Σαμαρά λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή στην καφετέρια που βρίσκονταν μαζί . Το σοκ ήταν μεγάλο όπως μας είπε και παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων του ΕΚΑΒ δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή.         

Στεφάνι στη μνήμη του μεταξύ άλλων κατέθεσαν ο Δήμος Τεμπών, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «Ελευθερία», οι σύνδεσμοι φιλάθλων MONSTERS, Αλκαζάρ, η ερασιτεχνική ΑΕΛ, η ΠΑΕ ΑΕΛ, ο όμιλος ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, ο Κωστής  Πηλαδάκης, η ΕΠΣΛ, το ΚΤΕΛ, ο Σύλλογος Παλαιμάχων Λαρισαϊκού , ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Βιομηχανιών, η Ένωση Β εθνικής κατηγορίας και άλλοι.

ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΠΕΡΙΒΡΑΧΙΟΝΙΑ

Με μαύρα περιβραχιόνια θα αγωνισθούν οι παίκτες της ΑΕΛ στο σημερινό φιλικό παιχνίδι με τη Φαρκαδόνα αλλά και στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της περιόδου για να τιμήσουν τη μνήμη του Κώστα Σαμαρά.

Αναλυτικά η χθεσινή ανακοίνωση:  

«1. H ΠΑΕ ΑΕΛ συμμετέχει στην οδύνη της Λαρισαϊκής κοινωνίας για τον απροσδόκητο θάνατο του ένθερμου οπαδού της Νίκου Οικονομίδη που έχασε τη ζωή του εντελώς απρόοπτα από καρδιακή προσβολή.

Ήταν επιτυχημένος φαρμακοποιός και οικογενειάρχης αλλά και άνθρωπος της τέχνης αφού υπήρξε εξαιρετικός τραγουδοποιός υμνώντας πολλάκις την αγαπημένη μας ΑΕΛ.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ θα αποστείλει στεφάνι και θα εκπροσωπηθεί από τον γενικό διευθυντή κ. Σωτήρη Μάρκου.

2. Με μαύρα περιβραχιόνια θα αγωνιστεί η ΑΕΛ στο φιλικό με τη Φαρκαδόνα αύριο, σε όλα τα προσεχή φιλικά παιχνίδια, αλλά και στο πρώτο επίσημο παιχνίδι είτε κυπέλλου είτε πρωταθλήματος αποτίοντας έτσι ελάχιστο φόρο τιμής στον πρόεδρο του πρώτου κυπέλλου Κώστα Σαμαρά».

 Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ

Το γραφείο Τύπου του Δήμου Τεμπών, με αφορμή τη θλιβερή είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Κώστα Σαμαρά, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Φτωχότερη από χθες Η ΛΑΡΙΣΑ,

η ιδιαίτερη σου πατρίδα τα Αμπελάκια.

Ο Δήμος Τεμπών έχασε ένα ξεχωριστό άνθρωπο που ήξερε να τιμά και να σέβεται τις ανθρώπινες αξίες .

Οι προσπάθειες του σε επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο υπήρξαν σταθερά προσανατολισμένες στην εργατικότητα, στη φιλοτιμία, τη συνέπεια, την αγωνιστικότητα .

Καθιερώθηκε στη συνείδηση του κόσμου της αγαπημένης μας ΑΕΛ σαν ο 1ος κυπελλούχος Πρόεδρος.

Εκφράζοντας τα πιο ειλικρινά και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά σου.

Σε αποχαιρετούμε ο Δ.Τεμπών και η ιστορική Κοινότητα Αμπελακίων .

Καλό ταξίδι ΠΡΟΕΔΡΕ !»

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass