Α1 Εθνική: Έκανε το 2-0 ο Ολυμπιακός μέσα στο ΟΑΚΑ

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2015 11:00 | Τελευταία ενημέρωση: 11 Ιουν 2015 11:58

 

Μία νίκη μακριά από το 11ο πρωτάθλημα Ελλάδας της ιστορίας του βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου δικαίωσαν τον τίτλο του φαβορί περνώντας νικηφόρα –όπως και στην κανονική περίοδο- από το ΟΑΚΑ, με 76-69, για το 2-0 στη σειρά των τελικών. Την Κυριακή (14/6, 19:30) ο Παναθηναϊκός δεν έχει άλλη επιλογή... ή νικά στο ΣΕΦ ή... αρχίζουν οι διακοπές. Πρίντεζης (17π.), Ντάρντεν (14π.), Σπανούλης (11π.) και Σλούκας (9π.) οι κορυφαίοι του Ολυμπιακού, ενώ ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (28π.) δεν είχε συμπαραστάτη απόψε τον Φώτση (6π.).

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 33-38, 50-54, 69-76

Με τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να αποδοκιμάζουν κάθε επιθετική προσπάθεια του Σπανούλη ξεκίνησε ο αγώνας στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός πέρασε την μπάλα στη ρακέτα, όπου Πρίντεζης και Χάντερ κέρδισαν τις μάχες έχοντας από 6 πόντους στην πρώτη περίοδο. Στον αντίποδα, ο Μαυροκεφαλίδης ήταν αυτός που πέτυχε τους 8 πόντους από τους 14 του Παναθηναϊκού. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 8-10 και έκτοτε ο Παναθηναϊκός δεν προσπέρασε, μόνο ισοφάρισε σε 14-14 με 2/2 βολές του Νέλσον. Ο MVP του πρώτου τελικού, Κώστας Σλούκας, πιστοποίησε πως διανύει εξαιρετική περίοδο, αφού όχι μόνο έδωσε ρυθμό στην ομάδα του, αλλά πέτυχε και το τρίποντο στην εκπνοή του 1ου δεκαλέπτου –μετά από λάθος στην επαναφορά των «πρασίνων»- για το +7, 14-21, υπέρ του Ολυμπιακού.

Με την επανέναρξη, όμως και παρά το γεγονός πως ο Λοτζέσκι έκανε το +8 (16-24) έξω από τα 6.75, ο Παναθηναϊκός με τους Μποχωρίδη, Χαραλαμπόπουλο στην πεντάδα, πίεσε στην άμυνα, βρήκε ρυθμό και με πολυφωνία στην επίθεση (5 πόντους από Σλότερ) απάντησε με επιμέρους σκορ 12-3, ανακτώντας το προβάδισμα 26-24. Άμεση ήταν και η απάντηση του Σπανούλη που ευστόχησε στο πρώτο του τρίποντο σε αυτή τη σειρά των τελικών, 26-27. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού διαμόρφωσε και το 28-32, ενώ ήταν και αυτός που έδωσε την ασίστ στον Αγραβάνη για το γκολ φάουλ (3ο φάουλ του Νέλσον, όσα είχαν ήδη Γιάνκοβιτς και Χάντερ από Ολυμπιακό), με τον νεαρό φόργουορντ να ευστοχεί και στη βολή, για το +7, 28-35. Ο Μαυροκεφαλίδης έφτασε τους 12 πόντους κι αμέσως μετά ο Μλουμς ευστόχησε σε προσπάθεια τριών πόντων, 33-35, αλλά ο Σπανούλης έκλεισε τη 2η περίοδο, όπως ο Σλούκας την 1η, δηλαδή με εύστοχη προσπάθεια έξω από τη γραμμή του τριπόντου, 33-38 (+5).

Όπως έκλεισε τη 2η περίοδο, έτσι «άνοιξε» την 3η ο Ολυμπιακός, με τρίποντο, αυτή τη φορά του Πρίντεζη, 33-41 (+8). Χάντερ και Αγραβάνης έφτασαν τα 4 φάουλ, όπως και ο Γιάνκοβιτς για τον γηπεδούχο που με λύσεις από Μαυροκεφαλίδη και Νέλσον μείωσε 38-43. Ο Ντάρντεν ευστόχησε στο 6ο τρίποντο του Ολυμπιακού (σε 18 προσπάθειες), 38-46, αλλά οι «πράσινοι» δεν είχαν σκοπό να τα παρατήσουν. Μετά τον πρώτο πόντο του Φώτση στον αγώνα, ο Μαυροκεφαλίδης με 6 ακόμη πόντους απείλησε τον Ολυμπιακό, 45-46, "αφυπνίζοντας" τον κόσμο στην εξέδρα. Ο Ντάρντεν, όμως είπε «όχι» στον Μαυροκεφαλίδη (ο τελευταίος βγήκε δεύτερα πριν την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου μετρώντας ήδη 22 πόντους), με τον Αμερικανό των «ερυθρόλευκων» να «γράφει» το 49-54, έξω από τα 6.75.

Το 4ο φάουλ του Σλούκα έστειλε τον Σλότερ στη γραμμή των βολών, απ΄ όπου ευστόχησε στη μία, 50-54 (σκορ 3ης περιόδου). Με 1/10 τρίποντα για 30 λεπτά, ο Παναθηναϊκός πέτυχε 3 στις αρχές της 4ης περιόδου (Νέλσον 53-56, Σλότερ 56-60 και Φώτσης 61-67), αλλά δεν έφταναν για να... ταράξουν τον Ολυμπιακό που ενδιάμεσα είχε ξεφύγει με 56-65 από τρίποντο του Σπανούλη (είχε 4 φάουλ). Ο Μαυροκεφαλίδης πέτυχε 4 ακόμη πόντους (28), 65-69, 3.15 πριν τη λήξη, με άψογη συνεργασία στο "pick ‘n’ roll" με Διαμαντίδη που είχε 7 ασίστ. Επιθετικό φάουλ από τον Ντάνστον στον Μαυροκεφαλίδη, το 4ο του, ενώ σε 4ο υπέπεσε και ο σέντερ των «πρασίνων» πάνω στον Σπανούλη στην επόμενη φάση. Αμέσως μετά ο Ντάνστον υπέπεσε και σε 5ο (στο Διαμαντίδη) και κάθισε στον πάγκο. Μία βολή του Διαμαντίδη και λέι απ του Σλούκα για το 66-71, εύστοχος σε μία και ο Μποχωρίδης μετά το 5ο φάουλ του Σπανούλη 67-71, όπως και ο Χάντερ, 67-72, με εναπομείναντα χρόνο 58΄΄. Ο Σλότερ μείωσε και σε 69-73 με τον Σλούκα να βάζει την υπογραφή του και σε αυτόν τον τελικό με τρεις δικούς του πόντους (βολή και λέι απ) για το τελικό, 69-76.

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Πηλοΐδης, Μητσόπουλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ, Χάντερ 7, Ντάνστον 7, Σπανούλης 11 (3), Ντάρντεν 14 (2), Σλούκας 9 (1), Λαφαγιέτ, Λοτζέσκι 5 (1), Πρίντεζης 17 (1), Αγραβάνης 3, Μάντζαρης 3

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σωτήρης Μανωλόπουλος): Χαραλαμπίδης 2, Σλότερ 11 (2), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 2, Φώτσης 6 (1), Νέλσον 10 (1), Μαυροκεφαλίδης 28, Διαμαντίδης 4, Μπλουμς 3 (1), Κούπερ, Μόργκαν 1

«ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΚΟΜΗ» ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ

ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Ολυμπιακός απέκτησε ξεκάθαρο πλεονέκτημα για τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας, μετά τη νίκη στο «εχθρικό» έδαφος, το ΟΑΚΑ και το 2-0 επί του Παναθηναϊκού στους τελικούς. Τόσο ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» Γιάννης Σφαιρόπουλος όμως, όσο και αυτός του Παναθηναϊκού, Σωτήρης Μανωλόπουλος υπενθύμισαν πως ακόμη δεν έχει κριθεί ο νέος πρωταθλητής.

«Ο Παναθηναϊκός –ξέρουμε όλοι- πως είναι ομάδα που μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα,» είπε ο κόουτς της ομάδας του Πειραιά. «Εμείς οφείλουμε –πρώτα για τον Παναθηναϊκό και μετά για τους εαυτούς μας να προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη την Κυριακή στο ΣΕΦ. Το πρωτάθλημα δεν τελειώνει σε 2 νίκες».

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε συγκεκριμένα: «Είναι μία σημαντική νίκη στη σειρά των τελικών, μέσα στην έδρα του αντιπάλου μας. Στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ήμασταν συγκεντρωμένοι. Ελέγχαμε το παιχνίδι χάρη στην άμυνα μας και κρατήσαμε στους 69 πόντους τον Παναθηναϊκό. Όταν παίζεις τέτοια άμυνα είσαι πάντα μέσα στο παιχνίδι, έστω κι αν υπάρχουν δίλεπτα που κολλάει η ομάδα, όπως και συνέβη. Να μείνουμε συγκεντρωμένοι την Κυριακή στον 3ο τελικό, όπως σήμερα. Ξέρουμε όλοι πως ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα που μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα».

Όταν του υπενθύμισαν πως πέρυσι ο Παναθηναϊκός είχε χαλάσει τη... φιέστα του Ολυμπιακού κάνοντας το "break" και το 2-2 στον 4ο τελικό, στο ΣΕΦ, ο Σφαιρόπουλος απάντησε: «Φέτος έχουμε δείξει μεγάλη σοβαρότητα σε θέματα προετοιμασίας και συγκέντρωσης. Ασφαλώς η ομάδα μας έχει πληρώσει στο παρελθόν πολλές φορές κάποια λάθη. Είμαστε έτοιμοι και δεν θέλουμε να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Σωτήρης Μανωλόπουλος ξεκίνησε λέγοντας: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη. Κέρδισε δίκαια. Οι παίκτες μας έδωσαν την ψυχή τους, δεν τα παράτησαν για 40 λεπτά, αλλά θεωρώ πως κάποιες λεπτομέρειες, λόγω συγκέντρωσης ή λόγω κούρασης, δεν μας άφησαν να πάρουμε τη νίκη. Οσον αφορά στην τακτική θέλαμε να τρέξουμε περισσότερο, δεν το κάναμε. Είναι 2-0, αλλά εμείς οφείλουμε –πρώτα για τον Παναθηναϊκό και μετά για τους εαυτούς μας- να δείξουμε χαρακτήρα, να είμαστε συγκεντρωμένοι και να προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη. Το ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά το πρωτάθλημα δεν τελειώνει με 2 νίκες».

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού, Κώστας Σλούκας είπε από την πλευρά του: «Σήμερα καταφέραμε να παίξουμε πολύ συγκεντρωμένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πετύχαμε μεγάλη νίκη, αλλά είναι απλά το 2-0. Πρέπει να χαμηλώσουν οι τόνοι. Να παίξουμε στην έδρα μας ένα δυνατό παιχνίδι και να τελειώσουμε εκεί».

Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού, ΝτεΜάρκους Νέλσον σχολίασε: «Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι, παίζαμε απέναντι σε μία καλή ομάδα. Σε ένα μεγάλο βαθμό επαναλήφθηκε ότι στο πρώτο, χάσαμε μπάλες, ριμπάουντ και δυσκολευτήκαμε απέναντι στην άμυνα του Ολυμπιακού. Ακόμη δεν έχει στεφθεί ο πρωταθλητής. Χάνουμε 2-0, αλλά δεν θα παραιτηθούμε. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να πάρουμε τη νίκη στην έδρα του αντιπάλου την Κυριακή».

ΈΞΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ

Σε δειγματοληψία ούρων υποβλήθηκαν τρεις παίκτες από κάθε ομάδα, μετά τη νίκη του Ολυμπιακού με 76-69 επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και το 2-0 στη σειρά των τελικών.

Από τον Ολυμπιακό έλεγχο ντόπινγκ πέρασαν οι Οθέλο Χάντερ, Τρεμέλ Ντάρντεν και Γιώργος Πρίντεζης με τον τελευταίο να... καθυστερεί αρκετά και να τον περιμένει η αποστολή των «ερυθρόλευκων».

Από πλευράς Παναθηναϊκού δείγμα έδωσαν οι Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Ρέιμαρ Μόργκαν και Ντι Τζέι Κούπερ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass