ΝΙΚΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΑΙ ΜΕ 1-0 ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΕ ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ ΣΕ ΙΣΑΡΙΘΜΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ 1η ΘΕΣΗ

Στην Α1 ΕΠΣΛ οι Αμπελόκηποι

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2015 9:06

 

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Την άνοδο στην Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία πανηγύρισε χθες στη Νίκαια η ομάδα των Αμπελοκήπων, η οποία επικράτησε με 1-0 του Ελευθεραί. Έτσι το ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Άκη Ταυλαρίδη πέτυχε το απόλυτο στην διαδικασία των μπαράζ, δηλαδή δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και κατέλαβε την πρώτη θέση του ειδικού βαθμολογικού πίνακα που οδηγεί στην Α1 ΕΠΣΛ. Το δεύτερο εισιτήριο της ανόδου θα κριθεί στον αγώνα της Κυριακής στην Νεάπολη ανάμεσα στον Ροδιακό και το Ελευθεραί. Ένα αγώνας ο οποίος αποκτά πλέον χαρακτήρα τελικού για τις δύο ομάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που ο Κυριακάτικος αγώνας λήξει ισόπαλος, ο Ροδιακός και το Ελευθεραί θα παίξουν επιπλέον παιχνίδι το οποίο θα είναι νοκ άουτ (δηλαδή με παράταση και πέναλτι εάν χρειαστεί) προκειμένου να αναδειχθεί η ομάδα που θα καταλάβει τη δεύτερη προνομιούχο θέση του ειδικού βαθμολογικού πίνακα.

ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Αυτή τη φορά ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα των Αμπελοκήπων ήταν ο Ποντίκας, ο οποίος μόλις στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης μ' ένα εντυπωσιακό βολέ από τα 35 περίπου μέτρα, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα και πέτυχε το «χρυσό» γκολ. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν ωστόσο και η συμβολή του τερματοφύλακα Κακαρδάκη οποίος όποτε χρειάστηκε αποσόβησε τον κίνδυνο.

Το παιχνίδι, το οποίο παρακολούθησε αρκετός κόσμος, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο λεπτό, καθώς στο 90'+3' το Ελευθεραί έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, αρχικά με το κοντινό σουτ του Ευστρατίου και στην εξέλιξη της φάσης με τον Ζαφείρη, ο οποίος μπροστά σε ανυπεράσπιστη εστία πλάσαρε άουτ.

Σε γενικές γραμμές οι Αμπελόκηποι μετά το γκολ προσπάθησαν να διαχειριστούν το αποτέλεσμα και παράλληλα να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα, δημιουργώντας ευκαιρίες, για να νιώθουν πιο σίγουροι, ενώ από την άλλη πλευρά το Ελευθεραί απείλησε και είχε σημαντικές στιγμές για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση.

Στο 12' ήταν η πρώτη καλή στιγμή για το Ελευθεραί με τον Καββαδία όμως ο Κακαρδάκης μπλόκαρε την μπάλα, ενώ στο 21' ο Γ. Μέκρας έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία από πολύ κοντά να σκοράρει, με τον Κακαρδάκη να αλλοιώνει την πορεία της μπάλας και τον Τσάκε να διώχνει στη συνέχεια προ της γραμμής του τέρματος.

Στο 27' οι Αμπελόκηποι έχασαν την ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όταν ο Ραμόν έβγαλε τετ α τετ τον Δώνο, όμως ο Μπακαρός επενέβη σωτήρια.

Στο 55' ο Καββαδίας βρέθηκε και πάλι σε πλεονεκτική θέση, όμως ο Δώνος με προβολή έκοψε το σουτ που επιχείρησε, ενώ στο 61' ήταν η σειρά των Αμπελοκήπων με τον Ραμόν να μεταβιβάζει στον Τριτάρη ο οποίος μπροστά στην αντίπαλη εστία δεν έκανε καλό κοντρόλ.

Στα τελευταία 15 περίπου λεπτά του παιχνιδιού το Ελευθεραί πίεσε ακόμα περισσότερο, προσπάθησε να βρει διαδρόμους στην αντίπαλη περιοχή, αλλά το τελείωμα των φάσεων δεν ήταν το ενδεδειγμένο, για να φτάσουμε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν η μπάλα κατέληξε στον Ευστρατίου, ο οποίος επιχείρησε δυνατό διαγώνιο σουτ από δεξιά και πολύ κοντά στην αντίπαλη εστία, ο Κακαρδάκης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα και ο επερχόμενος Ζαφείρης σε κενή εστία σούταρε άουτ.

Έτσι το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος για τους Αμπελόκηπους που ετοιμάζουν πλέον τις αποσκευές τους για την Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία.

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Βλιώρας (πολύ καλός) με βοηθούς τους κ. Καραμπούλα (αντικατέστησε τον αρχικά ορισθέντα κ. Γκαραβέλη) και Τσαπράζη.

ΕΛΕΥΘΕΡΑΙ (Βαγγέλης Κώτσιος): Μπακαρός, Καρβούνης, Αντωνόπουλος, Σαράντης, Χρ. Μέκρας, Γ. Μέκρας, Θεοδώρου (76' Μπαντούκας), Βαλώζος (58' Καραγιάννης), Ζαφείρης, Ευστρατίου, Καββαδίας.

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (Άκης Ταυλαρίδης): Κακαρδάκης, Μαυροδήμος (46' Χιούσα), Τζιόγκας, Ποτούσογλου (68' Δούκας), Μπλάνας, Δώνος, Μπαμπατσιάς, Ποντίκας, Ραμόν, Τσάκε, Τριτάρης (90'+1' Θανάσης).

Η 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Αμπελόκηποι-Ροδιακός    1-0

Ρεπό: Ελευθεραί

Η 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ελευθεραί-Αμπελόκηποι  0-1

Ρεπό: Ροδιακός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Αμπελόκηποι           2-0      6

Ροδιακός       0-1      0

Ελευθεραί     0-1      0

Η 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (14/6, 18.00)

Ροδιακός-Ελευθεραί (γήπ. Νεάπολης Α', 18.00)

Ρεπό: Αμπελόκηποι

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass