ΑΔΕΙΕΣ ΕΞΕΔΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΜΕ 2-0

Χειρότερα δεν γινόταν…

*Μάχη οπαδών-αστυνομικών και συνθήματα προς κάθε κατεύθυνση…

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2015 10:55

 

 

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας, Χρ. Αρχοντούλης

Φωτ.: Λεων. Τζέκας

Χειρότερη αυλαία από αυτή που έγινε χθες στο Αλκαζάρ για την ΑΕΛ δεν μπορούσε να υπάρξει… Στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ η λαρισινή ομάδα παρουσία μόλις 500 φιλάθλων ηττήθηκε από τον Ηρακλή, που παρατάχθηκε με Ελληνες παίκτες και όλοι κάτω των 24 ετών, καθαρά και δίκαια με 2-0 με τέρματα που σημείωσαν ο Λουκίνας(11΄) και Κάσσος(16΄).

Το παιχνίδι μπορεί να ήταν χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον (η ΑΕΛ με οποιοδήποτε αποτέλεσμα θα ήταν στην 4η  θέση του βαθμολογικού πίνακα) αλλά η εικόνα της ομάδας ήταν αποκαρδιωτική. Οι φίλαθλοι ασχολήθηκαν με οτιδήποτε άλλο εκτός από τον αγώνα. Μετά το 0-1 είχαμε μάχη οπαδών και αστυνομικών ενώ υπήρχαν παρατεταμένα συνθήματα κατά του εκπροσώπου της μεγαλομετόχου εταιρίας της ΠΑΕ ΑΕΛ Βαγγέλη Πλεξίδα ενώ υπήρχε και πανό με έμμεσους αποδέκτες τους Πλεξίδα, Πηλαδάκη.

Η εικόνα αυτή ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να υπάρξει και πλέον η ομάδα θα πρέπει να ανασυνταχθεί όχι μόνο αγωνιστικά αλλά το σημαντικότερο να πείσει τους φιλάθλους να την ενισχύσουν. Η απουσία τους από το γήπεδο ηχηρό μήνυμα ενώ οι αποδοκιμασίες αυτών που ήταν και μήνυμα διαφωνίες για τις ενέργειες.

Και μια ΑΕΛ διχασμένη δεν μπορεί ούτε τη νέα αγωνιστική περίοδο να έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις.

Από τη χθεσινή ΑΕΛ δεν μας άρεσε τίποτα ούτε είχε καμία σχέση η ομάδα με την εικόνα που έδειξε στα υπόλοιπα παιχνίδια των πλέι οφ(με εξαίρεση την άσχημη όπου έδειξε στο παιχνίδι της Ριζούπολης με τον Απόλλωνα Σμύρνης). Παρήγορο ότι κανένας παίκτης δεν δέχθηκε κίτρινη κάρτα οπότε δεν υπάρχουν υπόλοιπα τιμωρίας για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σούλης Παπαδόπουλος ξεκίνησε με το γνώριμό του 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Αποστολίδη, στην άμυνα τους:Καρανίκα(δεξιά), Σαρακατσάνο, Δεληζήση(σέντερ μπακ), Κουρτεσιώτη(αριστερά), πιο μπροστά τους: Νεμπεγλέρα, Πινδώνη(αμυντικά χαφ),Ελιομάρ και πιο μπροστά τους: Σερτζίνιο(αριστερά), Μπόγιοβιτς, Πίντο(δεξιά).

Από την άλλη η τακτική του τεχνικού του Ηρακλή Νίκου Παπαδόπουλου ήταν 4-2-3-1 έχοντας τερματοφύλακα τον Γιαννίκογλου, στην άμυνα τους: Κυριακίδη(δεξιά), Ρουγκάλα, Ζιαμπάρη (σέντερ μπακ), Σαραμαντά(αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους: Καρασαλίδη, Τόσκα(αμυντικά χαφ) και πιο μπροστά τους: Κάσσο(δεξιά), Πασά(αριστερά) και στην επίθεση τον Λουκίνα.

Η ομάδα της ΑΕΛ ξεκίνησε δυνατά και πήρε αμέσως την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά ο Ηρακλής στην πρώτη του αντεπίθεση πέτυχε γκολ με τον Λουκίνα.

Και πριν καλά-καλά συνέλθει από το πρώτο γκολ του Ηρακλή ήρθε και το δεύτερο από τον Κάσσο.

Από κει και πέρα το παιχνίδι δεν είχε καμία φάση μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Γενικά εκτός από τα δυο γκολ του Ηρακλή δεν υπήρχε τίποτα άλλο στο πρώτο μέρος.         

Στο δεύτερο μέρος ο Σούλης Παπαδόπουλος ξεκίνησε με δυο αλλαγές, τον Μουλόπουλο που πήρε τη θέση του Κουρτεσιώτη(έπαιξε ως δεξί μπακ και ο Καρανίκας πήγε στα αριστερά) και τον Λύρα που πήρε τη θέση του Σερτζίνιο.

Παρά τις αλλαγές η εικόνα δεν άλλαξε μέχρι το 65΄ όπου ο Ηρακλής ήταν αυτός που έδειχνε ότι θα έφθανε κοντά στο 0-3 . Σε ένα πεντάλεπτο η ΑΕΛ απείλησε δυο φορές με τον Πινδώνη(στο 72΄ έκανε εκπληκτική απόκρουση ο Γιαννίκογλου).

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα γιατί μετά οι παίκτες των δυο ομάδων έδειχναν να σκέφτονται τις καλοκαιρινές διακοπές ενώ οι φίλαθλοι ανάγκασαν στο 78΄ τον διαιτητή να διακόψει τον αγώνα καθώς είχαν παραταχθεί στο τερέν του γηπέδου για  πάρουν φανέλες των ποδοσφαιριστών.

Τελικά μετά από πέντε λεπτά το παιχνίδι συνεχίσθηκε με ανίερο αγωνιστικά τρόπο(είδαμε με τα χρώματα του Ηρακλή να αγωνίζεται ως αλλαγή και ένας Λαρισαίος ο Ηλίας Καλφούντζος) για να λήξει στο 90΄+2. Ο διαιτητής υπέδειξε μόλις δυο λεπτά καθυστερήσεων αντί επτά καθώς και αυτός βιαζόταν να απολαύσει το καλοκαίρι. 

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ

4΄:Σουτ του Πίντο μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κοντράρει σε αμυνόμενο του Ηρακλή και καταλήγει κόρνερ.   

11΄: Ο Σαρμαντάς δίνει πάσα στον Τσιλιανίδη και αυτός με τη σειρά του στον Λουκίνα που από το σημείο του πέναλτι μόνος προ του Αποστολίδη κάνει το 0-1.

16΄: Πάσα του Τσιλιανίδη στον Κάσσο που με σουτ παρά την πίεση του Κουρτεσιώτη μέσα από τη μεγάλη περιοχή κάνει το 0-2.

53΄:Σουτ του Λουκίνα έξω από την μεγάλη περιοχή και η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από οριζόντιο δοκάρι.

57΄: Μακρινό σουτ του Πινδώνη μπλοκάρει ο Γιαννίκογλου.

58΄:Σουτ του Κάσσου μέσα από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα καταλήγει στο εξωτερικό μέρος των διχτύων.

61΄: Σουτ του Λουκίνα μέσα από τη μεγάλη περιοχή και πλάγια καταλήγει άουτ.

66΄: Κόρνερ από δεξιά του Ελιομάρ ο Πινδώνης πιάνει κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή και η μπάλα καταλήγει άουτ.

72΄:Φάουλ του Ελιομάρ κεφαλιά του Πινδώνη και ο Γιαννίκογλου αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που να ξεπέρασε τη μετριότητα με εξαίρεση τον Ελιομάρ που για έναν ακόμα παιχνίδι ήταν αρκετά καλός. Δυστυχώς οι ποδοσφαιριστές της λαρισινής ομάδας έμειναν από ενέργεια όταν κατάλαβαν ότι έχασαν την τρίτη θέση.

Από τον Ηρακλή σπουδαία απόδοση είχαν οι: Τσιλιανίδης, Κάσσος, Λουκίνας αλλά και ο Πασάς. Σπουδαία η απόκρουση του Γιαννίκογλου στο 72΄ στην κεφαλιά του Πινδώνη.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής  κ. Ευαγγέλου (Αθηνών) είχε πολύ εύκολο έργο ενώ έδειξε μια κίτρινη κάρτα στον Κάσσο. Σωστοί στις υποδείξεις οι δυο βοηθοί Λάμπρου (Αν. Αττικής), Κουρέντας (Τρικάλων) αν και ο πρώτος είχε αργές υποδείξεις. 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ: Αποστολίδης, Καρανίκας, Σαρακατσάνος, Δεληζήσης (λόγω τραυματισμού. 77΄ Σταθάκης), Κουρτεσιώτης (46’ Μουλόπουλος), Πινδώνης, Νεμπεγλέρας, Ελιομάρ, Πίντο, Μπόγιοβιτς, Σερτζίνιο (46’ Λύρας)

ΗΡΑΚΛΗΣ: Γιαννίκογλου, Ζιαμπάρης, Ρουγκαλάς, Σαραμαντάς, Κυριακίδης, Καρασαλίδης (65’ Τσότρας), Τόσκας (69’ Στεφανίδης), Τσιλιανίδης, Κάσσος, Πασάς (88’ Καλφούντζος), Λουκίνας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass