Στις 28 Ιουνίου ο 6ος Επιδαύριος Δρόμος

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2015 13:53

 

   Ο δήμος Επιδαύρου για 6η συνεχή χρονιά, διοργανώνει τον "Επιδαύριο Δρόμο" σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και τον ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου.

   Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 6.30 το απόγευμα την Κυριακή 28 Ιουνίου, με αφετηρία το μικρό θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου και τερματισμό το αρχαίο στάδιο Ασκληπιείου Επιδαύρου, συνολικού μήκους 15 χιλιομέτρων.

   Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αθλητές, ξεκινά ασφάλτινη και στη συνέχεια είναι χωμάτινη, ελαφρώς ανηφορική και περιλαμβάνει πέρασμα από αρχαίο μονοπάτι, ενώ οι δρομείς των 15 χλμ θα πρέπει να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους σε δύο ώρες και οι περιπατητές σε χρόνο τριών ωρών.

   Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα δρόμου έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στον δήμο Επιδαύρου το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 και ώρα 13:00.

   Στους πρώτους νικητές και νικήτριες θα δοθούν κύπελλα, μετάλλια και διπλώματα. Στους δεύτερους και τρίτους νικητές θα δοθούν μετάλλια και διπλώματα, ενώ όλοι οι τερματίσαντες θα λάβουν μετάλλια, διπλώματα και αναμνηστικά.

   Υπογραμμίζεται ότι η φετινή διοργάνωση του Επιδαύριου Δρόμου, είναι αφιερωμένη στα "60 χρόνια Επιδαύρια" και στη μνήμη του Δημήτρη Ροντήρη, ενώ στην τελετή λήξης του αγώνα δρόμου, θα παρουσιαστεί στο αρχαίο στάδιο του Ασκληπιείου το μουσικό δρώμενο «Συμπόσιον» του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή με ερμηνευτή το Θοδωρή Βουτσικάκη.

   Το «Συμπόσιον» είναι ένας κύκλος τραγουδιών με θέμα τον Οίνο & τον Έρωτα μέσα από διαφορετικές εποχές της ελληνικής ποίησης, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ένα έργο με τραγούδια αποκλειστικά για το συμβολισμό και τον πολιτισμό του κρασιού έτσι όπως εκφράστηκε μέσα από την εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας στο μάκρος 25 αιώνων αδιάκοπης πορείας.

   Στην τελετή λήξης θα συμμετάσχει επίσης η Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου με τραγούδια από το 'Αξιον Εστί του Οδυσσέα Ελύτη σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass