ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ EURO U-19 ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΕ ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΒΕΡΟΙΑ (6-19/7)

Με Γαλλία, Ουκρανία και Αυστρία η Ελλάδα

*Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός και ο δημοτικός σύμβουλος εντεταλμένος θέματα αθλητισμού Γ. Κωσταρόπουλος παρευρέθηκαν στη χθεσινή κλήρωση στην Κατερίνη

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2015 9:10

 

Την Ουκρανία, την Αυστρία και τη Γαλλία θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Εθνική μας ομάδα στον 1ο όμιλο της τελικής φάσης του 14ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων της UEFA2015, ύστερα από την κλήρωση που διενεργήθηκε χθες στην Κατερίνη. Στον 2ο όμιλο κληρώθηκαν η Γερμανία, η Ισπανία, η Ολλανδία και η Ρωσία. Την πρόκριση στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης παίρνουν οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας των ομίλων.

Η κλήρωση του τουρνουά που θα διεξαχθεί σε Κατερίνη, Βέροια και Λάρισα πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Κατερίνης παρουσία του πρεσβευτή της διοργάνωσης Γιώργου Καραγκούνη, του προέδρου της επιτροπής της UEFA Youth and Amateur Football και αντιπροέδρου της FIFA, Jim Boyce, του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Γκιρτζίκη και εκπροσώπων των ομάδων που εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων 2015. Παράλληλα το «παρών» έδωσαν οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δημοτικός σύμβουλος Λάρισας εντεταλμένος για θέματα αθλητισμού Γιώργος Κωσταρόπουλος η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης Θανάσης Λιακόπουλος.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Το πρόγραμμα και τα γήπεδα διεξαγωγής των αγώνων έχουν ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 6/7

Α’ ΔΑΚ Κατερίνης: Αυστρία-Γαλλία (21.00)

Δημ. Στάδιο Βέροιας: Ελλάδα-Ουκρανία (19.00)

ΤΡΙΤΗ 7/7

AELFCArena: Ολλανδία-Ρωσία (18.30), Γερμανία-Ισπανία (21.45)

ΠΕΜΠΤΗ 9/7

AELFCArena: Ελλάδα-Αυστρία (18.30), Ουκρανία-Γαλλία (21.45)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/7

Α’ ΔΑΚ Κατερίνης: Γερμανία-Ολλανδία (21.00)

Δημ. Στάδιο Βέροιας: Ισπανία-Ρωσία (19.00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/7

Α’ ΔΑΚ Κατερίνης: Γαλλία-Ελλάδα (21.00)

Δημ. Στάδιο Βέροιας: Ουκρανία-Αυστρία (21.00)

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/7

Α’ ΔΑΚ Κατερίνης: Ρωσία-Γερμανία (21.00)

Δημ. Στάδιο Βέροιας: Ισπανία-Ολλανδία (21.00)

ΠΕΜΠΤΗ 16/7

Α’ ΔΑΚ Κατερίνης: Α’ ημιτελικός (21.45)

AELFCArena: Β’ ημιτελικός (19.00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/7

Α’ ΔΑΚ Κατερίνης: Τελικός (21.00)

ΓΙΑΝΝ. ΓΚΟΥΜΑΣ: «ΕΥΝΟΪΚΗ ΚΛΗΡΩΣΗ»

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της χθεσινής κλήρωσης στον 1ο όμιλο ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Γκούμας τόνισε τα εξής:

«Όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στα τελικά του EURO 2015 είναι πάρα πολύ καλές και το επίπεδο είναι υψηλό. Θεωρώ ότι η κλήρωση, συγκριτικά και με τις ομάδες που κληρώθηκαν στο 2ο όμιλο, είναι ευνοϊκή, αλλά δεν εξασφαλίζει τίποτα σε αγωνιστικό επίπεδο. Η δουλειά, σε διοργανώσεις τέτοιου επιπέδου, δεν είναι εύκολη για καμία από τις ομάδες. Υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες και εμείς, για να θεωρήσουμε ότι θα έχουμε κάνει μια επιτυχημένη πορεία, θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά, να είμαστε αξιόμαχοι σε κάθε αγώνα και να διατηρήσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Οφείλουμε να αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο ότι αξίζουμε τη συμμετοχή μας σε αυτή την ποδοσφαιρική γιορτή και ότι δεν μας χαρίστηκε επειδή η Ελλάδα διοργανώνει το τουρνουά».

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

Η Ουκρανία στην προκριματική φάση τερμάτισε στην κορυφή του 8ου ομίλου, με απολογισμό δύο νίκες (5-1 τη Βουλγαρία, 5-0 το Ισραήλ), μια ισοπαλία (2-2 με Σουηδία) και τέρματα 12-3. Στην elite round ήταν νικήτρια του 5ου ομίλου με δύο νίκες (4-2 την Πολωνία, 2-0 το Μαυροβούνιο), μια ισοπαλία (1-1 με Βοσνία) και τέρματα 7-3.

Η Αυστρία πέρασε ως πρώτη από τον 2ο όμιλο της προκριματικής φάσης με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες (1-0 τη Λετονία, 1-0 το Καζαχστάν, 5-1 τη Γερμανία) και τέρματα 7-1. Ήταν νικήτρια και του 6ου ομίλου της elite round με απολογισμό δύο νίκες (2-0 την Κροατία, 2-1 την Ιταλία), μια ήττα (1-2 από Σκωτία) και τέρματα 5-3.

Η Γαλλία στην προκριματική φάση τερμάτισε στην κορυφή του 12ου ομίλου με δύο νίκες (2-1 την ΠΓΔΜ, 6-0 το Λιχτενστάιν), μια ισοπαλία (0-0 με Βοσνία) και τέρματα 8-1. Στην elite round πέτυχε το «τρία στα τρία» κόντρα σε Αζερμπαϊτζάν (2-0), Δανία (2-0) και Αγγλία (2-1).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass