ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024

Η δήμαρχος Παρισίου υπέρ της υποψηφιότητας

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2015 13:45 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:12
           

Την συγκατάθεσή της για τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 έδωσε η Δήμαρχος Αν Ινταλγκό και ζήτησε από τους τοπικούς αξιωματούχους της πόλης να εργαστούν για τη διαμόρφωση ενός λεπτομερούς σχεδίου για τους Αγώνες. Η κ Ινταλγκό, που είχε ζητήσει αρχικά περισσότερο χρόνο για να εξετάσει την πιθανότητα μιας υποψηφιότητας του Παρισιού μετά την στήριξη της ιδέας από τον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ τον περασμένο Νοέμβριο, δήλωσε ότι πείστηκε να πει το ναι από μια έκθεση που συνέταξαν αξιωματούχοι του γαλλικού αθλητισμού σχετικά με τα πλεονεκτήματα της διοργάνωσης.

 

«Αυτές οι πολύ χρήσιμες απόψεις επιβεβαίωσαν ότι έχει μεγάλη σημασία για το Παρίσι να υποβάλει υποψηφιότητα για τη διοργάνωση αυτού του μοναδικού αθλητικού γεγονότος», είπε η κ Ινταλγκό. Το Παρίσι πάντως δείχνει ότι δεν έχει ακόμη ξεπεράσει την ήττα του από την διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, τους οποίους η ΔΟΕ ανέθεσε στο Λονδίνο. Ήδη την υποψηφιότητά τους έχουν ανακοινώσει για το 2024 η Βοστώνη, η Ρώμη και το Αμβούργο.

 

Μια αρχική μελέτη για την ανάληψη της διοργάνωσης από το Παρίσι ανεβάζει το κόστος στα 6.2 δισ. ευρώ. Οι υποστηρικτές πάντως της υποψηφιότητας λένε, ότι το κόστος κατασκευής μπορεί να μειωθεί αισθητά, επειδή η περιοχή του Παρισιού έχει ήδη υψηλής ποιότητας αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως το αθλητικό κέντρο του τένις «Ρολάν Γκαρός» και το Σταντ ντε Φρανς. Η Γαλλία διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1924 στο Παρίσι, ενώ το 1992 είχε φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς στην πόλη Αλμπερβίλ.

Η Ινταλγκό θα φέρει την απόφαση της υποψηφιότητας του Παρισιού προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Απρίλιο. Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων στη ΔΟΕ για τους Αγώνες του 2024 λήγει το Σεπτέμβριο του 2015, ενώ η απόφαση για την πόλη ανάθεσής τους θα ληφθεί το 2017.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass