ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

Τα σενάρια του υποβιβασμού

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2015 13:43 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:12
           

 

Πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος της Σούπερ Λίγκας, το "θερμόμετρο" ανεβαίνει σχετικά με τις ομάδες που θα ακολουθήσουν τον ΟΦΗ και τη Νίκη Βόλου στο μονοπάτι που οδηγεί στον υποβιβασμό. Η μία θα είναι σίγουρα ο Εργοτέλης, αφού η σημερινή νίκη του Πλατανιά επί της Καλλονής δεν αφήνει πλέον κανένα περιθώριο ελπίδας στην ομάδα του Ηρακλείου που βρίσκεται στους 25 βαθμούς, με το ελάχιστο όριο ασφαλείας να είναι οι 40. Δηλαδή ακόμα και με πέντε νίκες στους τελευταίους αγώνες, είναι απίθανο να προλάβει.

Η αποχώρηση του ΟΦΗ και της Νίκης Βόλου από το πρωτάθλημα δημιουργεί μια περίπλοκη κατάσταση στη βαθμολογία. Για παράδειγμα ο Πλατανιάς εμφανίζεται στους 31 βαθμούς, αλλά επί της ουσίας έχει εξασφαλισμένους άλλους έξι, καθώς στο πρόγραμμα υπάρχουν και δύο αναμετρήσεις με τις ομάδες που αποχώρησαν. Επίσης, δεν φεύγει από την Κρήτη έως το τέλος της σεζόν, αφού έχει τρία ματς εντός έδρας και συνεπώς κρατάει την τύχη του στα χέρια του.

Ο Πανιώνιος βρίσκεται ουσιαστικά στους 38 βαθμούς, αλλά έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα καθώς αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό και τρεις ομάδες που μάχονται για να μπουν στα πλέι οφ. Ο Πανθρακικός (34β.) έχει μπροστά του γολγοθά. Στο πρόγραμμά του δεν υπάρχει εύκολο ματς, ενώ το μοναδικό του πλεονέκτημα είναι ότι έχει αγώνα λιγότερο σε σχέση με τους υπόλοιπους, όμως αυτός είναι εναντίον του Ολυμπιακού.

Ο Λεβαδειακός την προσεχή αγωνιστική (4-5 Απριλίου) θα πάει στους 37 βαθμούς καθώς θα έπαιζε με τον ΟΦΗ. Ομως από εκεί και πέρα τον περιμένει τριάδα-φωτιά με Ολυμπιακό, Ατρόμητο και ΠΑΟΚ. Δεν αποκλείεται η παραμονή του να κριθεί στην τελευταία αγωνιστική, με αντίπαλο τον Εργοτέλη στην Κρήτη.

Η Καλλονή και η Βέροια που ισοβαθμούν στους 37 δεν μπαίνουν καν στα σενάρια υποβιβασμού. Ειδικά οι "Σαρδέλες" έχουν στο πρόγραμμα και τον ΟΦΗ και τη Νίκη Βόλου, ενώ η Βέροια έχει μόνο την ομάδα της Μαγνησίας.

Υπενθυμίζουμε ότι υποβιβάζονται τέσσερις και ανεβαίνουν δύο, καθώς από την επόμενη σεζόν η Λίγκα θα έχει 16 ομάδες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομάδων που μάχονται για να αποφύγουν τον υποβιβασμό:

 

30η 31η 32η 33η 34η

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (31β) Βέροια ******* Παναιτωλικός ****** Ολυμπιακός

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (34β) ****** ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ατρόμητος ΠΑΟΚ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (34β) ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Παναθηναϊκός ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. ΒΕΡΟΙΑ Ξάνθη

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (35β) Παναιτωλικός ******* Ολυμπιακός ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Παοκ

(Με κεφαλαία οι εκτός έδρας αγώνες. Τα ****** αφορούν αναμετρήσεις με ΟΦΗ ή Νίκη Βόλου)

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass