ΑΝΕΒΗΚΕ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ Α2 ΕΘΝΙΚΗ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

Η ΕΑΛ ξαναγράφει ιστορία…

*Ο σύλλογος που έχει γράψει μεγάλη ιστορία στον χώρο του ανδρικού βόλεϊ επιστρέφει

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2015 10:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:07

Του Κ. Γκιάστα

Φαίνεται πως φέτος είναι η χρονιά του λαρισινού βόλεϊ. Μετά την άνοδο του Φιλαθλητικού στη γυναικεία Α1 Εθνική χθες ήρθε άλλη μια επιτυχία αυτή τη φορά στον χώρο του ανδρικού βόλεϊ. Η ΕΑΛ, η ομάδα που έχει τη μεγαλύτερη ιστορία στην πετοσφαίριση μετά από πολλά χρόνια ανέβηκε από τη Β’ Εθνική στην Α2 και μάλιστα δύο αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Αυτό συνέβη διότι η Δεσκάτη ανακοίνωσε πως δεν θα κατέβει στη Λάρισα να αγωνιστεί στο εξ αναβολής μεταξύ τους ματς και ό,τι να συμβεί πλέον στις δύο τελευταίες αγωνιστικές δεν καλύπτεται η διαφορά των έξι βαθμών που έχει από τον δεύτερο Βόλο καθώς έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Το ανδρικό τμήμα βόλεϊ της ΕΑΛ που ιδρύθηκε το 1968 έχει 7 συμμετοχές στην Α’ Εθνική, αγωνιζόμενο συνεχώς με τους μεγάλους του αθλήματος από το 1969 μέχρι το 1978 με μια διακοπή το 1975-76 που υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική και επανήλθε πανηγυρικά, αφού κατέκτησε το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής αήττητη.

Η ΕΑΛ από το 1970 έδινε με την τότε ομάδα της τα φώτα σε άλλες επαρχιακές ομάδες να αναπτύξουν το άθλημα. Τότε που το πρωτάθλημα βόλεϊ της Α’ Εθνικής σήμαινε τη μάχη μόνο Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Μεγάλοι βολεϊμπολίστες όπως οι Τσουγένης, Βασ. και Αν. Αντωνούλης, Χαρισούλης, Μιχαλόπουλος, Μυλωνάς, Πρωτοψάλτης, Μπάλλας, Γεωργάκης, Αγαπίου, Καλούσης, Ταμπάρας κ.α. γίνονταν πρώτοι μεταγραφικοί στόχοι των ομάδων Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού που όπως και σήμερα μονοπωλούσαν τους τίτλους. Αυτό που λείπει ωστόσο σήμερα είναι το νέο αίμα καθώς λίγοι είναι οι νεαροί αθλητές της Λάρισας που επιλέγουν πλέον ως άθλημα το βόλεϊ. Οι περισσότεροι επιλέγοντας πρωτίστως το ποδόσφαιρο και δευτερευόντως το μπάσκετ αφήνουν το βόλεϊ στο περιθώριο και γι αυτό περνάει αυτή τη μεγάλη κρίση.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass