ΣΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΥ ΜΕ 2-0

Η νίκη τα «σκέπασε» όλα

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2015 12:20 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:25

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας, Χρ. Αρχοντούλης

Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης

 Η νίκη της ΑΕΛ χθες στο Αλκαζάρ (παρουσία μόλις εξακοσίων φιλάθλων, κόπηκαν 407 εισιτήρια) επί του Αιγινιακού με 2-0 (Μπόγιοβιτς 2΄, Ενγκεσάν 85΄) «σκέπασε» την άσχημη αγωνιστική απόδοση της λαρισινής ομάδας, αλλά και τα εσωτερικά προβλήματα που υπάρχουν (με Περίκο και Νεμπεγλέρα όπως φάνηκε στις δηλώσεις του τεχνικού Παναγιώτη Τζαναβάρα). Βαθμολογικά η ομάδα παραμένει στην πέμπτη θέση αλλά συνεχίζει να έχει ελπίδες για την τρίτη που οδηγεί στα πλέι οφ της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα.

Βέβαια βρίσκεται βαθμολογικά πίσω, αλλά έχει εύκολο πρόγραμμα μαζί με τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ αν αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από τη Λαμία για αντικανονική συμμετοχή του Μουμίν στον αγώνα με την Αναγέννηση Καρδίτσας μπλέκει κι αυτή. Η Ζάκυνθος έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα απ΄ όλους τους διεκδικητές…

Το ευχάριστο είναι ότι ουσιαστικά η ΑΕΛ θα επανέλθει στις  αγωνιστικές υποχρεώσεις (ουσιαστική) μετά από είκοσι μέρες αφού την ερχόμενη Κυριακή έχει ρεπό ενώ στις 15 Μαρτίου παίζει στη Άμφισσα με τον ουραγό και αδύναμο Φωκικό.

Χθες δεν πήρε ούτε μια κάρτα η ομάδα (ο διαιτητής δεν έδειξε ούτε σε παίκτη του Αιγινιακού) ενώ υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για να αποκτήσει η ομάδα μεγαλύτερη ομοιογένεια.

Το μεγάλο στοίχημα είναι να πετύχει στα πέντε τελευταία παιχνίδια πέντε νίκες έχοντας την τελευταία αγωνιστική να αντιμετωπίσει στη Θεσσαλονίκη τον αήττητο Ηρακλή.

Επίσης αν κάτι θα θυμόμαστε απ’ αυτό το παιχνίδι είναι η πολύ καλή απόδοση που είχαν ο Νίκος Καρανίκας (από αυτόν ξεκίνησαν και τα δυο τέρματα, ενώ αποσόβησε σίγουρη παραβίαση της εστίας του Αποστολίδη) και ο Ντάνι Ενγκεσάν που όταν μπήκε ως αλλαγή βοήθησε τα μέγιστα για να μετατραπεί το εύθραυστο 1-0 σε 2-0. Αν η ομάδα έπαιζε και καλό ποδόσφαιρο θα ήταν όλα πιο αισιόδοξα…

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Παναγιώτης Τζαναβάρας ξεκίνησε όπως ακριβώς έδειξε στη χθεσινή προπόνηση με τον Αποστολίδη κάτω από τα δοκάρια στην άμυνα τους Καρανίκα(δεξιά), Σαρακατσάνο, Δεληζήση(σέντερ μπακ), Κοντοδήμος(αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ οι: Μπανούσης, Φλεριβάλ και πιο μπροστά οι: Γιάντσης(δεξιά), Σερτζίνιο, Ελιομάρ(αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπόγιοβιτς.

Από την άλλη ο τεχνικός Σταύρος Διαμαντόπουλος ξεκίνησε το παιχνίδι με την ίδια τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Τόλιο, στη άμυνα τους: Αραμπατζή(δεξιά), Μπερτίν, Λιόλιο(σέντερ μπακ), Γιαζιτζόγλου(αριστερά), στη μεσαία γραμμή οι: Πολύζος, Φαμπίνιο και πιο μπροστά οι: Κυνηγόπουλος(αριστερά), Ντιντάκ, Μπονίγια(δεξιά) και στην επίθεση ο Γουέλκαμ.

 Η ΑΕΛ ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και μόλις στο 2΄ ο Μίλαν Μπόγιοβιτς έκανε το 1-0 ενώ οι «βυσσινί» συνέχισαν να πιέζουν μέχρι το εικοσάλεπτο.

Από κει και πέρα το παιχνίδι ισορρόπησε και οι φιλοξενούμενοι στο τελευταίο δεκάλεπτο έφθασαν δύο φορές κοντά στο γκολ αλλά Καρανίκας και Φλεριβάλ απέτρεψαν το... μοιραίο.

Ίδια εικόνα με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχαμε και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους μέχρι ο Τζαναβάρας να κάνει την πολύ πετυχημένη αλλαγή και να βάλει τον Ενγκεσάν στη θέση του Σερτζίνιο.

Ο Γάλλος έδωσε πνοή, ενώ ο Τζαναβάρας θέλησε να προσέξει και τα μετόπισθεν και έριξε στη μάχη τον Ρίστοβιτς.

Το παιχνίδι ισορρόπησε και στα τελευταία λεπτά με δημιουργό εκ νέου τον Καρανίκα και εκτελεστή τον Ενγκεσάν η ΑΕΛ έκανε το 2-0 και πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη για δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα(προηγήθηκαν αυτές στην εποχή Παναγόπουλου).

Το τελικό 2-0 κρίνεται μάλλον θετικό για την ΑΕΛ αφού το 1-0 θα ήταν πιο δίκαιο με βάση την εικόνα που είχαν οι δυο ομάδες. Αν η ΑΕΛ καταφέρει να μεγαλώσει τα καλά διαστήματα, όπως αυτό που είχε στο πρώτο εικοσάλεπτο, τότε μπορεί να ελπίζει στην τρίτη θέση.

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ

2΄: Ο Καρανίκας τροφοδοτεί στα δεξιά τον Γιάντση που κάνει σέντρα η μπάλα φθάνει στον Μπόγιοβιτς που μέσα από τη μεγάλη περιοχή και πλάγια κάνει το 1-0.

8΄: Σέντρα από δεξιά του Καρανίκα, η μπάλα φθάνει στον Μπόγιοβιτς που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά αποκρούει στη γραμμή του τέρματος ο Γιαζιτζόγλου.

37΄: Σουτ του Σερτζίνιο από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τόλιου.

38΄: Ο Μπονίγια βρίσκεται μόνος προ του Αποστολίδη αλλά αποκρούει εντυπωσιακά και αποτελεσματικά ο Καρανίκας.

45΄: Ο Ντιντάκ κάνει μια ατομική προσπάθεια από δεξιά βγαίνει μόνος προ του Αποστολίδη αλλά τη στιγμή που σουτάρει προλαβαίνει ο Φλεριβάλ και αποκρούει.

48΄: Κάθετη πάσα του Ντιντάκ στον Κυνηγόπουλο που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά μπλοκάρει ο Αποστολίδης.

 56΄: Σουτ του Ντιντάκ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα καταλήγει υπερβολικά άουτ.

57΄: Ατομική προσπάθεια του Ενγκεσάν αλλά το σουτ από τα πλάγια και μέσα από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Τόλιος.

82΄: Εκτέλεση φάουλ από αριστερά του Ρίστοβιτς ο Ενγκεσάν πιάνει κεφαλιά αλλά μπλοκάρει ο Τόλιος.

85΄: Σέντρα από δεξιά του Καρανίκα και ο Ενγκεσάν με πλασέ κάνει το 2-0.

89΄: Από αριστερά ο Ενγκεσάν κάνει σέντρα αλλά ο Ζαχαράκης δεν μπορεί να πιάσει κεφαλιά και η μπάλα φεύγει πλάγια.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Κορυφαίος της ΑΕΛ ο Νίκος Καρανίκας που ήταν η καλύτερη εμφάνισή του με τη λαρισινή ομάδα και τον ακολούθησε ο Ενγκεσάν. Ο Αποστολίδης δεν χρειάστηκε να επέμβει σε καμία φάση, ο Κοντοδήμος με εξαίρεση μια φάση με τον Ντιντάκ τα πήγε πολύ καλά ενώ ο Δεληζήσης ήταν πολύ καλός στο πρώτο μέρος αλλά δεν απέφυγε τα λάθη στην επανάληψη. Ο Σαρακατσάνος και αυτός μέτριος…

Ο Μπανούσης πήγε καλά ενώ μέτριος ο Φλεριβάλ. Ο Γιάντσης παρά τις ενοχλήσεις που είχε στο στομάχι του πήγε καλά, ενώ μέτριος ο Ελιομάρ.

Χαμηλή πτήση και για τον Σερτζίνιο ενώ ο Μπόγιοβιτς φάνηκε μόνο στο ξεκίνημα.

Ρίστοβιτς και Ζαχαράκης ήταν σχετικά καλοί.

Από την ομάδα του Αιγινιακού καλύτεροι ήταν οι: Ντιντάκ, Γουέλκαμ, Γιαζιτζόγλου.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Αγγελάκης(Μακεδονίας) θα θυμάται αυτό το παιχνίδι γιατί σίγουρα θα είναι από τα λίγα στην καριέρα του στη Β΄ Εθνική κατηγορία που δεν έδειξε ούτε μία κίτρινη κάρτα. Σωστοί στις υποδείξεις οι δυο βοηθοί Ρίγκος(Γρεβενών), Νατσιόπουλος(Μακεδονίας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Αποστολίδης, Σαρακατσάνος, Κοντοδήμος, Δεληζήσης, Καρανίκας, Φλεριβάλ, Μπανούσης, Γιάντσης (46’ Ρίστοβιτς), Ελιομάρ, Σερτζίνιο (56’ Ενγκεσάν), Μπόγιοβιτς (65’ Ζαχαράκης).

Αιγινιακός (Σταύρος Διαμαντόπουλος): Τόλιος, Λιόλιος, Μπερτέν, Αραμπατζής, Γιαζιτζόγλου (65’ Πόποβιτς), Πολύζος, Φαμπίνιο (72’ Αχαλινόπουλος), Μπονίγια, Ντιντάκ, Γουέλκαμ, Κυνηγόπουλος (86’ Μπρούνο Αντρέ).

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass