ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ

Η ελπίδα υπάρχει αλλά...

* Χρειάζεται το απόλυτο των βαθμών μέχρι το τέλος * Μπόγιοβιτς αντί Πίντο έδειξε ο τεχνικός Π. Τζαναβάρας

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2015 13:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:23

Tου Σωτ. Κέλλα

Η ΑΕΛ επτά αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος του 2ου ομίλου της Β' Εθνικής κατηγορίας βρίσκεται στην 5η θέση (οδηγεί στα πλέι άουτ) αλλά μπορεί ακόμα να ελπίζει για την κατάκτηση της τρίτης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ καθώς έχει πολύ πιο εύκολο πρόγραμμα από τις ομάδες που προηγούνται βαθμολογικά όπως η Ζάκυνθος και ο Ολυμπιακός Βόλου, ενώ και η Λαμία θα μπει σε περιπέτειες αν της αφαιρεθούν τρεις βαθμοί για αντικανονική συμμετοχή του Μουμίν στο παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Η λαρισινή ομάδα βαθμολογικά έχει ελπίδες αλλά αγωνιστικά δείχνει να είναι σε άσχημη κατάσταση. Όμως οι αντίπαλοι που θα παίξει είναι πολύ χαμηλής δυναμικότητας που της επιτρέπουν να σκέφτεται ότι μέσα απ’ αυτά τα παιχνίδια θα πάρει βαθμούς αλλά και θα βελτιώσει και την αγωνιστική της εικόνα.

Το σίγουρο είναι ότι βαθμολογικά ελπίζει για την τρίτη θέση και είσοδο στα πλέι οφ αλλά για άνοδο στη Σούπερ Λίγκα φαίνεται ότι οι ελπίδες έχουν εξανεμισθεί αφού οι δυο κυριότεροι αντίπαλοί της, ο Ηρακλής και η ΑΕΚ θα ξεκινήσουν τουλάχιστον με προβάδισμα οκτώ βαθμών όπου σε δέκα ματς δύσκολα καλύπτεται ιδίως όταν θα τους αντιμετωπίσει και εκτός έδρας.

Για τις ελπίδες συμμετοχής στα πλέι οφ αναφέρουμε το πρόγραμμα που έχουν οι διεκδικητές μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος ώστε ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του. Δυο ομάδες ήδη έχουν αποχαιρετήσει την κατηγορία και αυτές είναι ο Φωκικός και ο Εθνικός Γαζώρου.

Αναλυτικά οι αγώνες των μονομάχων:

2)Λαμία 38 ή 35 βαθμοί:20η Ολυμπιακός Βόλου (εκτός), 21η Ζάκυνθος (εντός), 22η Τύρναβος (εκτός), 23η Ηρακλής (εντός), 24η Αιγινιακός (εκτός), 25η Απόλλων Καλαμαριάς (εντός), 26η Ρεπό

3) Ζάκυνθος 33 βαθμοί:20η Αναγέννηση Καρδίτσας (εκτός), 21η Λαμία (εκτός), 22η Ηρακλής (εντός), 23η Απόλλων Καλαμαριάς (εκτός), 24η Αγροτικός Αστέρας (εντός), 25η ΑΕΛ (εκτός), 26η Πιερικός (εντός)

4)Ολυμπιακός Βόλου 32 βαθμοί: 20η Λαμία (εντός), 21η Τύρναβος (εκτός), 22η Αιγινιακός (εντός), 23η Ρεπό, 24η Φωκικός (εντός), 25η Εθνικός Σερρών (εκτός),26η Αναγέννηση Καρδίτσας (εκτός)

 

5) ΑΕΛ 30 βαθμοί: 20η Αιγινιακός (εντός), 21η Ρεπό, 22η Φωκικός (εκτός), 23η Εθνικός Σερρών (εντός), 24η Αναγέννηση Καρδίτσας (εκτός), 25η Ζάκυνθος (εντός), 26η Ηρακλής (εκτός)

ΜΠΟΓΙΟΒΙΤΣ ΑΝΤΙ ΠΙΝΤΟ

ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ Ο ΝΕΜΠΕΓΛΕΡΑΣ

Αγωνιστικά η ομάδα συνέχισε την προετοιμασία της για το αυριανό παιχνίδι με τον Αιγινιακό στο Αλκαζάρ (3μ.μ.) με τον τεχνικό Παναγιώτη Τζαναβάρα να δείχνει ότι σκέφτεται την επιστροφή του Μπόγιοβιτς στο αρχικό σχήμα αντί του Πίντο, ενώ τη θέση του δεξιού μπακ διεκδικούν Ζαχαράκης και Καρανίκας.

Από κει και πέρα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δεν θα είναι στο αρχικό σχήμα ο Κώστας Νεμπεγλέρας που αγωνίζεται με σπασμένη μύτη ενώ υπάρχει κίνδυνος να μην έχει η ομάδα αμυντικά χαφ και για τα επόμενα παιχνίδια. Υπενθυμίζουμε ότι στον αγώνα με τον Φωκικό θα εκτίσουν την ποινή τους Πινδώνης, Μπανούσης και αν ο Νεμπεγλέρας έχει πρόβλημα ο Τζαναβάρας θα έχει διαθέσιμο μόνο τον Φλεριβάλ.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΦΩΚΙΚΟ

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος όρισε την Κυριακή (15/03) την αναμέτρηση ανάμεσα στο Φωκικό με την ΑΕΛ με το παιχνίδι να διεξάγεται στο Δημοτικό Στάδιο Άμφισσας στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του Βορείου ομίλου της Β' Εθνικής κατηγορίας με ώρα έναρξης στις 15:00 και χωρίς τηλεοπτική κάλυψη. Η αυλαία της 22ης αγωνιστικής θα ανοίξει την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 και θα κλείσει την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015.

Αναλυτικά η 22η αγωνιστική

Βόρειος Όμιλος

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

15:00 Ζάκυνθος-Ηρακλής OTE Sport 4 HD

18:00 Τύρναβος-Λαμία OTE Sport 4 HD

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

15:00 Αναγέννηση Καρδίτσας-Απόλλων Καλαμαριάς

15:00 Εθνικός Σερρών-Αγροτικός Αστέρας

15:00 Ολυμπιακός Βόλου-Αιγινιακός

15:00 Φωκικός-ΑΕΛ

Ρεπό: Πιερικός

Αναλυτικά η 22η αγωνιστική Νότιος Όμιλος

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

15:00 Απόλλων Σμύρνης-Αχαρναϊκός OTE Sport 5 HD

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

15:00 Α.Ο. Χανιά-Ηρακλής Ψαχνών

15:00 Παναχαϊκή-Α.Ο. Τραχώνων Αλίμου

15:00 Επισκοπή-Καλλιθέα

18:00 Φωστήρας-ΑΕΚ OTE Sport 4 HD

Ερμιονίδα-Πανηλειακός (3-0 α.α)

Ρεπό: Παναιγιάλειος

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Αλλαγές κανονισμών

Σε πολύ σημαντικές αλλαγές προσανατολίζεται το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου (IFAB), το θεσμικό όργανο που θεσπίζει τους νέους κανονισμούς. Ενώ απέρριψε το αίτημα για τέταρτη αλλαγή στην παράταση των αναμετρήσεων, εξετάζει σοβαρά την περίπτωση κατάργησης της "τριπλής τιμωρίας". Ετσι χαρακτηρίζεται η περίπτωση που ένας ποδοσφαριστής τιμωρείται με κόκκινη κάρτα και υποπίπτει σε πέναλτι στερώντας από τον αντίπαλο προφανή ευκαιρία για γκολ. Το IFAB δέχεται πως οι συγκεκριμένες ποινές ίσως είναι αρκετές κι έτσι δεν χρειάζεται ο ίδιος παίκτης να τιμωρείται και με αποκλεισμό μίας αγωνιστικής, για την αποβολή του. Ετσι, δεν αποκλείεται στην επόμενη συνεδρίασή του να διαφοροποιήσει τον κανονισμό και στις περιπτώσεις απευθείας αποβολής που συνδυάζεται με πέναλτι, ο "παραβάτης" να μην χρειάζεται να εκτίσει και ποινή αποκλεισμού.

Επίσης, αντιμετώπισε με θετική διάθεση την εισήγηση της Ολλανδικής Ομοσπονδίας για τον "βοηθό-βίντεο". Πρόκειται για πέμπτο διαιτητή, ο οποίος θα παρακολουθεί το ματς από μόνιτορ και θα επικοινωνεί, μέσω ενδοσυνεννόησης, με τον "άρχοντα του αγώνα" προκειμένου να τον βοηθάει να παίρνει σωστές αποφάσεις. Οι Ολλανδοί ζήτησαν, μάλιστα, άδεια για να δοκιμάσουν πειραματικά το σύστημα στο εθνικό τους κύπελλο, όμως το IFAB έδωσε αρνητική απάντηση και διευκρίνισε ότι το θέμα θα συζητηθεί σε μελλοντική συνεδρίαση.

Τέλος, όσον αφορά στο θέμα της τέταρτης αλλαγής στην παράταση, το συμβούλιο αποφάσισε ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε την ανάγκη για ακόμα περισσότερους αναπληρωματικούς (αντί για τους επτά που ήδη θεωρούνται υπεραρκετοί) κι έτσι απέρριψε τη σχετική εισήγηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass