Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Βραβεύει και αλλάζει πορεία…

* Σήμερα στις 8 μ.μ. η γιορτή των κορυφαίων στο «Χατζηγιάννειο» * Δωρεάν κλειστό γυμναστήριο για τους πολίτες και τα ΑμεΑ

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2016 10:17

 

Του Σωτ. Κέλλα

Σήμερα στις 8 μ.μ., στο "Χατζηγιάννειο" Πνευματικό Κέντρο ο Δήμος Λαρισαίων βραβεύει τους κορυφαίους συλλόγους, αθλητές και αθλήτριες της χρονιάς που πέρασε(2015) σε μια εκδήλωση που επιστρέφει μετά από ένα χρόνο διακοπής.

Και μαζί της επιστρέφει και η δυναμική που είχε, καθώς χθες ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού Γιώργος Κωσταρόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με τον διευθυντή αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων Στέλιο Τσίρκα προανήγγειλε αλλαγές στη εκδήλωση αλλά και στην πολιτική του Δήμου.

Το πρώτο που αλλάζει από την επόμενη χρονιά είναι ότι θα βραβεύονται όλες οι κατηγορίες αθλητών(μέχρι και παμπαίδων-παγκορασίδων) που πήραν μια από τις τρεις πρώτες θέσεις σε πανελλήνια πρωταθλήματα. Επίσης οι βραβεύσεις θα επεκταθούν και σε μη ολυμπιακά αθλήματα με αφορμή τις διακρίσεις που έχει η τεχνική κολύμβηση στη Λάρισα και που φθάνουν στο πιο υψηλό διεθνές επίπεδο.

Ο Γ. Κωσταρόπουλος τόνισε: «Στόχος μας είναι να βραβεύονται όσο το δυνατόν περισσότεροι σύλλογοι, αθλητές και αθλήτριες. Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης το κίνητρο των περισσοτέρων είναι η ηθική επιβράβευση και αυτό πρέπει να δώσει από τη νέα χρονιά ο Δήμος Λαρισαίων για να κρατηθεί όρθιος ο αθλητισμός της πόλης».

Στο μεταξύ υπάρχει και βελτίωση στο θέμα του μαζικού αθλητισμού καθώς για πρώτη φορά φέτος όλα τα κλειστά γυμναστήρια του Δήμου θα δίνονται μια ώρα εβδομαδιαίως στο κοινό αλλά και στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Επίσης στη διαπαραταξιακή επιτροπή που δημιουργήθηκε για τον αθλητισμό από τον Δήμο Λαρισαίων θα συζητηθεί και το θέμα των ακαδημιών του Δήμου Λαρισαίων και η αναβάθμισή τους. Το πρώτο βήμα θεωρείται η πρόταση να συμμετέχουν οι ομάδες των ακαδημιών στα πρωταθλήματα που διοργανώνονται από τις τοπικές ενώσεις. Θεωρείται αδιανόητο τα μικρά παιδιά να μην μπορούν να απολαύσουν το παιχνίδι ενώ όλες οι ομάδες χρησιμοποιούν τα γήπεδα του Δήμου. Δεν πρόκειται για ανταγωνιστική προσπάθεια αφού τα παιδιά δεν δεσμεύονται από το Δήμο και μπορούν να ενταχθούν σε οποιαδήποτε ομάδα προτίμησής τους.

Πριν ξεκινήσει η κύρια εκδήλωση θα γίνουν από τον Δήμο Λαρισαίων δύο ειδικές βραβεύσεις, αυτές του Νέστορα Κόμματου και της Ανδρομάχης Τσιοφλίκη.

Ο Νέστορας Κόμματος που ξεκίνησε το μπάσκετ από τον Περσέα Λάρισας και στη συνέχεια στο ΓΣΛ. Είναι ο πρώτος Ελληνας καλαθοσφαιριστής που αγωνίστηκε ποτέ στην ισραηλινή ομάδα της Μακάμπι του Τελ Αβίβ, τη σεζόν 2004-05, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρώπης το 2005. Τη σεζόν 2005-06 αγωνίστηκε επίσης σε Ιταλία και Ισπανία, στις Φορτιτούντο Μπολόνια και Κάχα Σαν Φερνάντο (C.B. Σεβίλλη), ενώ στις 28 Σεπτεμβρίου 2007 ανακοινώθηκε η μεταγραφή του στη ρωσική Λοκομοτίβ Ροστόφ.

Κατά την αγωνιστική περίοδο 2003-2004, ως παίκτης του Άρη Θεσσαλονίκης, ο Κόμματος ήταν πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με μέσο όρο 21 πόντους ανά παιχνίδι ενώ την ίδια χρονιά αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του Ελληνικού All-Star Game.

Οι τίτλοι που έχει κατακτήσει είναι: Κύπελλο Ελλάδας(2004), Ευρωλίγκα (2005), Κύπελλο Ισραήλ(2005), Σούπερ Καπ Ιταλίας (2005).

Από το 2014 λόγω της υπερβολικής αγάπης για το μπάσκετ της περιοχής αγωνίζεται με τα χρώματα του Ερμή Αγιάς και τον οδήγησε από την Α1 Ε.Σ.Κ.Α.Θ. στη Β' Εθνική κατηγορία.

Στην ίδια εκδήλωση θα τιμηθεί και η Ανδρομάχη Τσιοφλίκη που είναι η πρώτη Λαρισαία διαιτητής που έγινε διεθνής και έγραψε τη δικιά της ιστορία για τον λαρισινό αθλητισμό.

Η ιστορία της Μάχης Τσιοφλίκη άρχισε το 2013 όταν η Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΟ κατέθεσε σχετική πρόταση στη FIFA. Το ζήτημα ήταν τυπικό και όπως αναμενόταν τον Ιανουάριο του 2014 η Λαρισαία διαιτητής θα ονομαζόταν διεθνής διαιτητής. Όμως η ατυχία της χτύπησε την πόρτα, καθώς εκείνη τη χρονιά η Ελλάδα έχασε μία θέση διεθνούς διαιτητή κι αυτό το πλήρωσε η Μάχη Τσιοφλίκη.

Χρειάστηκαν περίπου δύο χρόνια συνεχούς προσπάθειας για τη Λαρισαία ρέφερι η οποία μέσα από μία σειρά αξιόλογων εμφανίσεων στα γήπεδα της Ελλάδας και όχι μόνο (τον Μάιο του 2014 ορίστηκε να διευθύνει αγώνες U-16 στη Σουηδία στο πλαίσιο αναπτυξιακού τουρνουά) κατάφερε να δικαιωθεί. Τον Σεπτέμβριο του 2015 η ΕΔ/ΕΠΣΛ την πρότεινε για διεθνή στην ΚΕΔ/ΕΠΟ και τρεις μήνες αργότερα τον Δεκέμβριο του 2015 η Μάχη Τσιοφλίκη ονομάζεται διεθνής διαιτητής γράφοντας ιστορία. Ακολούθησε το σεμινάριο των διεθνών διαιτητών στην Κύπρο (31/1-4/2) στο οποίο πέρασε με επιτυχία τόσο τα γραπτά όσο και τα αγωνιστικά τεστ για να φτάσουμε στην επίσημη απονομή του σήματος της FIFA, που έγινε στην Αθήνα στο πλαίσιο του τριήμερου σεμιναρίου της ΚΕΔ και ολοκληρώθηκε την Κυριακή που μας πέρασε (15/2). Η Μάχη Τσιοφλίκη παρέλαβε μαζί με άλλες επτά γυναίκες διαιτητές και βοηθούς το σήμα της FIFA και πλέον μπορεί να διευθύνει επίσημους διεθνείς αγώνες σε επίπεδο γυναικείου ποδοσφαίρου.

* Εν τω μεταξύ η διεθνής Λαρισαία διαιτητής Μάχη Τσιοφλίκη το Μάρτιο βρέθηκε στο Μπέλφαστ της Β. Ιρλανδίας όπου διηύθυνε με επιτυχία δύο αναμετρήσεις για τα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού του 2017 σε επίπεδο Νεανίδων (Κ17). Συγκεκριμένα τα παιχνίδια ήταν Ισπανία-Β. Ιρλανδία 5-0 και Β. Ιρλανδία-Ουκρανία 0-0.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass