ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ

Τα γυμναστήρια της Λάρισας ενώνουν τις… δυνάμεις τους

«Αυξήθηκαν οι Λαρισαίοι που κάνουν εντατική εκγύμναση τα τελευταία χρόνια» σημειώνουν στην «Ε» Σ. Γκουργκούλιας και Αλέξης Μαλαμάς

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2016 10:25

 

Τις δυνάμεις τους για έναν κοινό σκοπό αυτόν της ποιοτικότερης και ασφαλέστερης εκγύμνασης των Λαρισαίων ενώνουν γυμναστήρια της πόλης. Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα ίδρυσαν και τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Λάρισας και ήδη ετοιμάζουν μια σειρά από δράσεις.

Εκπροσωπώντας το ΔΣ ο πρόεδρος κ. Σπύρος Γκουρκούλιας και ο αντιπρόεδρος κ. Αλέξης Μαλαμάς μίλησαν στην «Ε» για τους στόχους του συλλόγου αλλά και τον τρόπο που επιλέγουν να γυμνάζονται τα τελευταία χρόνια οι Λαρισαίοι.

Συνολικά μέχρι στιγμής στον σύλλογο, σύμφωνα με τους ίδιους, βρίσκονται εγγεγραμμένα τα 25 από τα 50 γυμναστήρια της ευρύτερης περιοχής. «Ο Σύλλογος Γυμναστηρίων Λάρισας προτείνει στο κοινό της Λάρισας να επιλέγει γυμναστήρια που έχουν άδεια λειτουργίας η οποία εκδίδεται από την περιφέρεια για την ασφαλέστερη και ποιοτικότερη εκγύμνασή του. Η γυμναστική και ο αθλητισμός αποτελούν σημεία αναφοράς πολιτισμικού επιπέδου και γι΄ αυτό η επιλογή του χώρου προϋποθέτει την τήρηση των στάνταρ κανόνων ασφαλείας που ορίζει και επιβάλλει η ελληνική νομοθεσία» τονίζουν χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενοι στο πόσοι άνθρωποι γυμνάζονται αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς είπαν πως «ο αριθμός των ανθρώπων που γυμνάζονται είναι μεγάλος στη Λάρισα. Γύρω στις 20.000 κόσμου με την ποσοστιαία αναλογία να είναι περισσότερες γυναίκες 45-55».

Για τις ηλικίες τόνισαν πως μεταξύ των 15 με 45 είναι το μεγαλύτερο μέρος αυτών ενώ «Τα τελευταία χρόνια υπάρχει αύξηση των ανθρώπων που γυμνάζονται τρεις φορές την εβδομάδα. Ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι στο 25% και εμείς είμαστε ακόμα στο 5%. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να μεγαλώσει αυτό το ποσοστό αλλά είμαστε ακόμα χαμηλά. Η Λάρισα ωστόσο παράλληλα έχει πολύ ποιοτικά γυμναστήρια. Είναι μεγάλα, σύγχρονα και τα στάνταρ είναι υψηλά» υπογράμμισαν.

Εν τέλει μιλώντας για το τι είδος εκγύμναση επιλέγουν τόνισαν «Οι περισσότερο ξεκινάνε με το κλασικό στυλ. Οι γυναίκες επιλέγουν περισσότερο pilates γιόγκα ενώ οι άντρες σε πιο crossfit καταστάσεις» ενώ παρατήρησαν πως «ο μέσος όρος των ηλικιών που έρχονται για εκγύμναση πέφτει. Το βλέπει πιο οικεία. Παλιότερα αυτό δεν υπήρχε. Μπαίνουμε σε ύφος και ήθος μιας ευρωπαϊκής νοοτροπίας. Από μικροί βάζουνε το fitness στη ζωή τους. Αφιερώνουνε έστω και μια ώρα την εβδομάδα να το κάνουν πράξη».

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass