ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2024 17:11
* ΩΣ Καπετάν Κουρέτας, θα μπορούσε να το συνδυάσει ο περιφερειάρχης, αξιοποιώντας το επώνυμο του βουλευτή, με τον οποίο, επίσης, συνεργάζεται αρμονικά. Άλλωστε, έχουν να γίνουν τόσα πράγματα στα Φάρσαλα... Ζ. * ΩΣ Καπετάν Κουρέτας, θα μπορούσε να το συνδυάσει ο περιφερειάρχης, αξιοποιώντας το επώνυμο του βουλευτή, με τον οποίο, επίσης, συνεργάζεται αρμονικά. Άλλωστε, έχουν να γίνουν τόσα πράγματα στα Φάρσαλα... Ζ.

Φέτος σωστό
* ΕΤΣΙ είναι το σωστό το φθινόπωρο... Και ζεστό παραμένει και τον ήλιο εναλλάσσει με συννεφιά, και βροχούλες ρίχνει. Η κλιματική αλλαγή κρατάει και κάποια στάνταρ όσο να ‘ναι...
Ζ.

Πικρός...
* ΜΕ τον καφέ στα ύψη, η κουβεντούλα των Λαρισαίων συνεχίζεται, εκεί στον καφέ.
- Εν τω μεταξύ, ρε σεις, με οκτώ κατοστάρικα μισθό, ο μόνος καφές που μπορείς να πιεις έξω είναι σε μνημόσυνο.
***
* - ΑΝ θέλεις, πάντως, να κόψεις τον καφέ μια κι έξω, το καφεκοπτείο είναι μια καλή λύση.
***
* - ΤΟ διαβάσατε αυτό; «Πως με ένα καφεδάκι την ημέρα «χτίζεις» κεφάλαιο. Ιδέες για την καλύτερη διαχείριση των οικονομικών σας».
***
* - ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κόψουμε τον καφέ και να ξεκινήσουμε το αλκοόλ. Πάλι δε θα ‘χουμε λεφτά, αλλά τουλάχιστον δε θα το σκεφτόμαστε.
Ζ.
Ίσα μέρα, νύχτα
* ΝΑ ΤΗ και η φθινοπωρινή ισημερία, που σφραγίζει την αλλαγή εποχής και η οποία συμβαίνει περίπου στις 23 Σεπτεμβρίου. Περίπου, ανάλογα τον τόπο... Στην Ελλάδα η Ισημερία μεθαύριο Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 15:43. Χθες, με την ευκαιρία, η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου. Για όσους μπορούν να δουν το φεγγάρι, με τόση φωτορύπανση στις πόλεις.
Ζ.
Νέος κόσμος
* ΑΝΑΤΙΝΑΧΤΗΚΑΝ και γουόκι τόκι των Αράβων, εκτός από τους βομβητές, κινητές βόμβες και αυτά. Παρότι σταμάτησαν, ειπώθηκε, να παράγονται πριν δέκα χρόνια. Πώς να παγιδεύτηκαν, άραγε; Ή μήπως κινδυνεύουν κι άλλες συσκευές, ακόμη και οικιακές; Προς το παρόν μόνο στη Μ. Ανατολή. Ποιος να ελέγξει, όμως, και τι;
Ζ.
Θα δείξει...
* «ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ τη λειτουργία του το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Αγιά μετά από συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χρήστος Κέλλας με τον διευθυντή Ανάπτυξης Δικτύου της Τράπεζας Πειραιώς, Βασίλη Κουτεντάκη». Ευτυχώς, συνεχίζει τη λειτουργία της η τράπεζα.
Το πρόβλημα, βέβαια, είναι ότι σχεδόν έναν χρόνο πριν ήταν ο ίδιος ο διευθυντής που είχε συναντηθεί πάλι με τον Χρ. Κέλλα, δίνοντας την ίδια υπόσχεση για το υποκατάστημα της τράπεζας στη Φιλιππούπολη. Όπου, όμως, σε λίγο καιρό έμεινε να λειτουργεί μόνο το ΑΤΜ. (Η διαφορά τώρα είναι πως ο Λαρισαίος πολιτικός είναι πλέον μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου κι όχι απλός βουλευτής. Άρα, οι δεσμεύσεις έχουν άλλη βαρύτητα).
***
* ΓΙΑ το ίδιο θέμα ο βουλευτής Χρ. Καπετάνος ευχαριστεί «θερμά τον υπουργό Επικρατείας, κ. Άκη Σκέρτσο, για τη συνδρομή του και την άμεση ανταπόκριση στις πρωτοβουλίες μας...».
Ενώ δικαιωμένος νιώθει κι ο περιφερειάρχης Δημ. Κουρέτας, που, επίσης, παρενέβη με επιστολή του προς τη διοίκηση της Τράπεζας.
Ζ.
Τα σόγια
* ΕΙΧΑΝ διάθεση για λογοπαίγνια στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Μη χρησιμοποιείς GPS όταν θέλεις να πας στο νεκροταφείο, διότι δεν είναι καθόλου ωραίο ν’ ακούς «Φτάσατε στον προορισμό σας».
***
* - Ο άλλος λέει ήταν εθισμένος στο αλκοόλ και πήγε Κρήτη για να το κόψει. Πού; Στην Κρήτη, που άμα στείλεις το παιδάκι στο σχολείο και δεν έχει ρακή στο παγουρίνο, το αφήνουν στην ίδια τάξη.
***
* - ΕΝΑ καπουτσίνο παρακαλώ...
- Μάλιστα, αμέσως.
- Δε μου λέτε, σόγια έχετε;
- Ναι, φυσικά. Αλλά δε μιλιόμαστε, για τα κληρονομικά.
Ζ.
Πάλι ηλεκτρονικά
* ΣΤΙΣ συναντήσεις με τον υπουργό Παιδείας η Δ.Ο.Ε. και η ΟΛΜΕ ζήτησαν οι εκλογές του Νοεμβρίου για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να γίνουν διά ζώσης και όχι ηλεκτρονικά. Ο υπουργός ήταν ανένδοτος: Οι εκλογές των αιρετών θα γίνουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά.
Και τώρα η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο δασκάλων και καθηγητών. Εκεί και το ενδιαφέρον. Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη διετία συμμετείχαν μόνο η ΔΑΚΕ της ΝΔ, η ΔΗΣΥ του ΠΑΣΟΚ και το Δίκτυο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δε δείχνει πλέον και τόσο καλά στην υγεία του.
***
* ΤΙ θα κάνουν, άραγε, φέτος η Αγωνιστική Συσπείρωση του ΚΚΕ και οι Παρεμβάσεις της Εξωκοινοβουλευτικής, που απείχαν ως φανατικοί πολέμιοι της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας; Και που στις γενικές συνελεύσεις των εκπαιδευτικών ζητούσαν να μην αναγνωριστούν οι αντιπρόσωποι στους συλλόγους που είχαν γίνει ηλεκτρονικές εκλογές... Το ενδιαφέρον εντείνεται, καθώς η Αγωνιστική Συσπείρωση είναι πλέον πρώτη δύναμη πανελλαδικά στους δασκάλους και δεύτερη στους καθηγητές. (Υπομονή λίγες μέρες, που θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες).
Ζ.
Άνισα
* ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ οι μεταγραφές στις ομάδες της Σούπερ Λιγκ, έγιναν κάμποσα μπαμ φέτος, έρρευσε περισσότερο χρήμα και διαμορφώνεται λέει η εξής εικόνα με βάση τη χρηματιστηριακή αξία των ποδοσφαιριστών που συγκροτούν τα ρόστερ τους: Από 7 ως 10 εκατομμύρια ευρώ η συνολική αξία των παικτών στις επτά ομάδες, τις μισές που μετέχουν στη διοργάνωση. Με 12 και 15 εκατομμύρια άλλες δύο, Πανσερραϊκός και ΟΦΗ, και 35 εκατ. ο Άρης κι από 85-105 εκατ. ευρώ οι τέσσερις μεγάλοι με πρώτο τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι συγκρίσιμα τα μεγέθη. Όταν ο καθένας από αυτούς τους 4 αξίζει όσο όλοι οι υπόλοιποι 9 μαζί. Τι Πρωτάθλημα κι αυτό...
Ζ.
Ξεσπάθωσαν
* ΕΝΤΑΘΗΚΕ, αντί να εκτονωθεί, η συζήτηση για το λεγόμενο «αντάρτικο των 11». Των νεοδημοκρατών βουλευτών, της χαρακτηριζόμενης «Λαϊκής Δεξιάς», που ξεσηκώθηκαν για τα «κόκκινα δάνεια» και το παιχνίδι των funds εις βάρος των πολιτών. Οι «11», ανάμεσά τους και ο Λαρισαίος Μ. Χαρακόπουλος, φαίνεται να καταλαμβάνουν τον χώρο της ανύπαρκτης αντιπολίτευσης, ενώ και πολλοί άλλοι της ΝΔ συμφωνούν μαζί τους, αποφεύγοντας, όμως, να εκφραστούν επισήμως. Να τους τιμωρήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν μπορεί, με μείον 11 χάνει τη δεδηλωμένη, δε στέκεται η κυβέρνηση.
***
* «ΤΟ θέμα με τους servisers έχει παραγίνει και έχουν ξεπεράσει κάθε νομοθετικό όριο», λένε οι «11», «η περιουσία των δανειοληπτών, εγγυητών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι απροστάτευτη».
Είναι, όμως, αυτή η κίνηση «αντάρτικο» ή απλώς οι βουλευτές ελέγχουν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για ολιγωρία και καθυστερήσεις; Στην πραγματικότητα ανέδειξαν το πολύ σοβαρό ζήτημα του τρόπου λειτουργίας των funds και των τραπεζών, αλλά και την ανάγκη προστασίας της ιδιοκτησίας των δανειοληπτών.
***
* «ΔΕ γίνεται να απαιτούν από τους οφειλέτες το 100%, όταν έχουν αγοράσει μόλις στο 5% της αξίας της οφειλής. Και επιπλέον δεν προσέρχονται στον εξωδικαστικό συμβιβασμό», λένε οι γαλάζιοι βουλευτές. Που συνεχίζουν να πιέζουν ώστε να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία και «να μπει τάξη στο χάος» που απειλεί χιλιάδες νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αντιπάλους δεν έχουν ούτε στο κόμμα τους. Πέραν του οικονομικού επιτελείου. (Που θεωρεί ότι τα κάνει όλα σωστά, πράγμα, άλλωστε, που φαίνεται στην καθημερινότητα του απλού κόσμου).
Ζ.
Ερμηνείες
* ΑΚΡΙΒΟΛΟΓΟΙ ως γλωσσολόγοι στις ερμηνείες τους οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Με το «πάρτα», προσφέρεις... Ενώ με το «πάρτα να μη στα χρωστάω» ξοφλάς κιόλας μια και έξω.
***
* - ΤΟ «Μας τα έκανες νταούλια» είναι κολλημένο στην παράδοση, ενώ το «Μας τα έκανες Ζέπελιν» έχει περάσει βιομηχανική επανάσταση.
***
* - ΕΝΑ τέταρτο είναι 15 λεπτά της ώρας, ένα τεταρτάκι είναι 30 λεπτά τουλάχιστον.
Ζ.
(Εξ)ασφάλιση
* ΔΙΑΦΩΝΕΙ με τον χρησιμοποιηθέντα όρο «χαράτσι», για τη σχεδιαζόμενη υποχρεωτική ασφάλιση ακινήτων και αυτοκινήτων απέναντι σε ζημιές από φυσικά φαινόμενα, ο Λαρισαίος Ηλ. Ν. και διηγείται την προσωπική του εμπειρία: Πριν από έξι χρόνια αποφάσισα να ασφαλίσω το πατρικό μου στο Αχλαδοχώρι του Δήμου Φαρκαδόνας, 80 τ.μ.
Εγώ ήθελα κάλυψη μόνο από φωτιά και πλημμύρα, γιατί το σπίτι μου είναι στην άκρη του χωριού και ο κίνδυνος πυρκαγιάς από τα παρακείμενα χωράφια ήταν σοβαρός.
Η ασφαλίστρια μού πρότεινε και για σεισμό. Η απάντησή μου; Όχι κυρία μου, εδώ έχει να γίνει σεισμός από 250 χρόνια.
***
* ΚΑΙ συνεχίζει: Μετά από δύο χρόνια έγινε ο σεισμός στο Δαμάσι. Επηρέασε και το δικό μου σπίτι, προκαλώντας του διάφορες ρωγμές, που για την επισκευή τους ξόδεψα 2.000 ευρώ. Η ασφάλεια για φωτιά και πλημμύρα μου στοίχιζε 65 ευρώ τον χρόνο. Τελικώς το ασφάλισα και για σεισμό και μου στοιχίζει 185 ευρώ, μείον 20% από την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ, άρα 148 ευρώ.
Τελικώς κερδίζει η ασφαλιστική ή εγώ; Αν αυτοί στο Δαμάσι ή στο Αρκαλοχώρι Κρήτης τα είχαν ασφαλισμένα, θα αποζημιώνονταν και δε θα έμειναν στα κοντέινερ. Στο Μάτι όσοι τα είχαν ασφαλισμένα πήραν τις αποζημιώσεις και τα ξανακάναν κατοικήσιμα. Στην Ευρώπη το 80% των ακινήτων είναι ασφαλισμένα. Αν οι πληγέντες του «Daniel» τα είχαν ασφαλισμένα από πλημμύρα, θα είχαν αποζημιωθεί.
Συνεπώς, είναι λάθος ο χαρακτηρισμός «χαράτσι» και πως το μόνο που κάνει είναι να φουσκώνει τους τζίρους των ασφαλιστικών εταιρειών. Απεναντίας, βοηθάει τα μέγιστα τους πολίτες για ό,τι «κακό» τους συμβεί. (Είπε και ελάλησε...).
Ζ.
Προαγωγή
* ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ στη Σ.Α.Ε.Κ. Καρδίτσας, τη Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, τοποθετήθηκε ο οικονομολόγος, διοικητικός υπάλληλος της υπηρεσίας Θάνος Ολύμπιος. Ο παράγοντας του Δήμου Αγιάς αξιοποιείται λόγω και της γενικότερης εμπειρίας του.
Ζ.
Άλλο ήθελε
* ΚΑΦΕ στο χέρι είχε ζητήσει ο νεαρός Λαρισαίος.
- Ορίστε ο καφές σας...
- Να σε πληγώσω κοπελιά;
- Όχι, γιατί;
- Α ωγαία, κεγασμένος;
Ζ.

---------

DENTRA.jpg* ΔΕΝ είναι που δε φαίνεται κατασκευή πάρκινγκ στον ορίζοντα για το πρώην οικόπεδο του ΙΚΑ στην Ασκληπιού. Κάποιοι λένε ότι πρέπει να περάσει πρώτα καιρός, να ξεχαστεί που ο χώρος παραχωρήθηκε από τη νεοδημοκρατική κυβέρνηση στη Δημοτική Αρχή Καλογιάννη, όλως παραδόξως. Μετά, λένε, θα ξεκινήσει ο Θαν. Μαμάκος. Όμως, ο δημοτικός πλέον χώρος παραμένει παραμελημένος, τα χόρτα έγιναν δέντρα. Κλείνουν σε κάποια σημεία και το πεζοδρόμιο της Ασκληπιού. Δεν πρέπει...
Ζ.

 

 

LIAKOYLI-NASIOK.jpg

LIAKOYLI-EXARXOS.jpg

LIAKOYLI-TSILIMIG.jpg* ΚΑΤΑ καιρούς αντίπαλοι, πάντα, όμως, σύντροφοι. Στο ΠΑΣΟΚ. (Στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν πολλά καρβέλια ακόμα...).        

Ζ.

 

 

TZOKONTA.jpg* ΒΑΡΕΘΗΚΕ, λέει, πεντακόσια χρόνια στο κάδρο της στο Λούβρο κι είπε να βγει για καφέ...
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass