Δημιουργώντας τον ιδανικό κήπο για εσάς και τα παιδιά σας

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2024 17:09 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Αυγ 2024 17:45

Όταν τα παιδιά παίζουν στον κήπο, ο χώρος αυτός μετατρέπεται από ένα ήσυχο καταφύγιο σε έναν ενεργό χώρο διασκέδασης που θυμίζει παιδική χαρά.

Ξαφνικά, ο κήπος σας γεμίζει με δραστηριότητες όπως ποδήλατο, παιχνίδια με μπάλα και άλλα παιχνίδια εξωτερικού χώρου. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γεμίσετε τον κήπο σας με πλαστικά αντικείμενα και κούνιες ή άλλες κατασκευές. Υπάρχουν έξυπνες λύσεις που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε έναν κήπο που να καλύπτει τις ανάγκες τόσο των ενηλίκων όσο και των παιδιών.

1. Διατηρήστε τον Κήπο Φυσικό Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε ειδικά παιχνίδια εξωτερικού χώρου. Αξιοποιήστε τα φυσικά στοιχεία του κήπου και τη φαντασία σας για να δημιουργήσετε απλές περιοχές παιχνιδιού. Για παράδειγμα, οι κομμένοι κορμοί δέντρων μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως καθίσματα ή ως εμπόδια για παιχνίδι.

2.Ενσωματώστε Παιχνίδια στο Σχέδιο του Κήπου Μπορείτε να επανασχεδιάσετε τον κήπο σας ενσωματώνοντας τα ενδιαφέροντα των παιδιών. Για παράδειγμα, δίπλα από τις σκάλες, μπορείτε να προσθέσετε μία ατσάλινη τσουλήθρα. Έτσι, ο κήπος θα φαίνεται όμορφος, ενώ τα παιδιά θα είναι ευχαριστημένα.

1270449 eleftheria.gr vidaxl.gr photo 1

3.Τοποθετήστε Γρασίδι Ένα καλό γκαζόν είναι ιδανικό για παιχνίδια όπως το ποδόσφαιρο ή άλλες δραστηριότητες. Τα παιδιά μπορούν να τρέξουν, να κάνουν γυμναστική ή ακόμα και κατακόρυφες, ενώ οι ενήλικες μπορούν να χαλαρώσουν σε έπιπλα κήπου που τοποθετούνται στο γρασίδι.

4.Δημιουργήστε Έναν Κήπο Αισθήσεων Ενθαρρύνετε τα παιδιά να ανακαλύψουν τον κήπο μέσω των αισθήσεων τους. Φυτέψτε λουλούδια με έντονα χρώματα και μεγάλα δέντρα που θροΐζουν στον άνεμο, προσφέροντας μια χαλαρωτική εμπειρία για την ακοή. Επιλέξτε φυτά με διαφορετικές υφές για να ενθαρρύνετε την αίσθηση της αφής, καθώς και λουλούδια με έντονες μυρωδιές για να διεγείρουν την όσφρηση.

5.Επιλέξτε Πολυχρηστικά Έπιπλα Τα πολυχρηστικά έπιπλα κήπου είναι ιδανικά για να ικανοποιήσουν τόσο τις ανάγκες σας όσο και των παιδιών σας. Για παράδειγμα, μια κούνια μπορεί να χρησιμεύσει και ως ξύλινο κάθισμα ή πολυθρόνα. Μια αιώρα κρεμασμένη ανάμεσα σε δύο δέντρα μπορεί να προσφέρει στιγμές ξεκούρασης και χαράς.

1270449 eleftheria.gr vidaxl.gr photo 2

6.Μετατρέψτε Έναν Τοίχο σε Μαυροπίνακα Αν έχετε έναν κενό τοίχο στον κήπο σας, βάψτε τον μαύρο και μετατρέψτε τον σε πίνακα ανακοινώσεων ή σε σταθμό ζωγραφικής για τα παιδιά. Τοποθετήστε κάτω από τον τοίχο έναν μικρό καναπέ και έχετε δημιουργήσει έναν υπέροχο χώρο για χαλάρωση και δημιουργικό παιχνίδι.

Με αυτές τις ιδέες, μπορείτε να σχεδιάσετε έναν κήπο που συνδυάζει την ομορφιά της φύσης με το παιχνίδι, κάνοντάς τον ιδανικό τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά. Επιλέγοντας τα κατάλληλα επιπλα κηπου για όλη την οικογένεια και συνδυάζοντας τα με παιχνιδια εξωτερικου χωρου, θα έχετε έναν κήπο που να ικανοποιεί όλους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass