ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2024 17:11
* ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ο νεαρός Λαρισαίος. Αλλά και χιουμορίστας… Ζ. * ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ο νεαρός Λαρισαίος. Αλλά και χιουμορίστας… Ζ.

Ανάσα
* ΑΥΤΟΙ οι 23-24 βαθμοί το ξημέρωμα, που δροσίζει λιγάκι, είναι που δίνουν ανάσα.

Μαζί και με το απογευματινό αεράκι, που δεν ξεχνάει να εμφανιστεί τις τελευταίες μέρες, κάνουν την τσιμεντούπολη κάπως βιώσιμη.
Είναι και η αίσθηση πως μετά τον Δεκαπενταύγουστο αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση καθώς θα εμφανιστούν πάλι πρόωρα οι καλοχειμωνάκηδες…
Ζ.
Φεύγουν όλοι
* ΟΛΑ κλειστά στη Λάρισα, τα γραφεία, τα περισσότερα εμπορικά, τα μαγαζιά της εστίασης, περίπτερα και ψιλικατζίδικα.
Αυτή η ερχόμενη «κουτσή» εβδομάδα οδηγεί σε διακοπές ακόμα και τους σκληρούς εργασιομανείς.
Αδειάζει η πόλη, παρασύρονται όλοι, τι να κάνουν να μείνουν να δουλεύουν μόνοι. Ως και η Μητρόπολη έκλεισε, για δύο εβδομάδες μέχρι και την Παρασκευή 23 Αυγούστου.
Ζ.
Στης πεθεράς
* Η οικογένεια, ακλόνητος θεσμός στη Λάρισα.
- Δίπλα μας στην παραλία κάθονται δυο παιδάκια. Ο Μπαμπακοίτα κι η Μαμαθέλω.
***
*- ΠΟΥ θα πάτε διακοπές;
- Στης πεθεράς μου…
- Ζει;
- Όχι, γι’ αυτό θα πάμε.
Ζ.
3 στα 3
* ΚΙ έπαιζε φιλικό στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός, ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη. Με την αγγλική Νότιγχαμ, ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη, εχθρικό δεν θα μπορούσε να είναι το ματσάκι. Που το μετέδιδε τηλεοπτικά το Mega, ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη. (Να υπήρχαν άραγε και κάποιοι φίλαθλοι, ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη, που να αγωνιούσαν για το αποτέλεσμα;)
Ζ.
Χωρίς πρόβειο;
* ΤΑ σφαγεία σε όλη τη χώρα παραμένουν κλειστά λόγω των έκτακτων μέτρων για την αποφυγή της διασποράς της ζωονόσου, η μετακίνηση ζώων έχει απαγορευτεί. Δεν είναι μόνο οι κτηνοτρόφοι μετέωροι.
Κρεοπωλεία, ταβέρνες και ψητοπωλεία ψάχνουν πως να εξυπηρετήσουν τον κόσμο. Κι έρχεται και Δεκαπενταύγουστος με τα πανηγύρια και το πλήθος των αδειούχων που θέλουν καλό φαγητό. Πανηγύρι χωρίς πρόβειο, τι να λέει…
Εν τω μεταξύ λέει, τα μόνα αρνιά που θα υπάρχουν στην αγορά θα είναι αυτά που έρχονται σφαγμένα, κυρίως από τη Ρουμανία. Ναι από κει που λέγεται ότι έφτασε η ασθένεια στην Ελλάδα. Αμάν βρε…
(Βέβαια υπάρχουν και τα παρατυχόντα κοπάδια και η εκ του προχείρου σφαγή εκτός σφαγείων. Έχει ρίσκο όμως, με τους εφοριακούς.)
Ζ.
Ταιριάζουν;
* ΚΑΘΩΣ προχώρησαν κι οι άλλες κατεδαφίσεις και εξελίσσεται και η αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου, έφτασε και η πληροφορία ότι στη μελέτη προβλέπεται να κατασκευαστούν και δύο τουαλέτες ακριβώς μπροστά του. Και αναστατώθηκαν κάποιοι που παρακολουθούν στενά την υπόθεση από πολύ παλιά, προκλήθηκε ανησυχία για το πόσο ταιριαστή θα ήταν μια τέτοια κατασκευή. Μια αντιπρόταση είναι να γίνουν οι τουαλέτες σε κτίσμα που θα μπορούσε να ανεγερθεί πιο πέρα, κάπου στο οικοδομικό τετράγωνο μπροστά από το Θέατρο, που προβλέπεται να κατεδαφιστεί, το οποίο διακριτικό κτίσμα να φιλοξενεί και τα εκδοτήρια εισιτηρίων.
Ζ.
«Φυτίλι»…
* ΔΕΝ φτάνει που κάηκε φέτος η μια πλευρά του πρώην ΤΕΙ, πρέπει να καεί κι η άλλη; Πολύ ανήσυχος ο Λαρισαίος Ηλ. Ν. για την κατάσταση με τα χόρτα στη συγκεκριμένη περιοχή. Μοιάζει λέει με «φυτίλι» ακουμπάει τα αμφιθέατρα, «ένα τσιγάρο και να η τέλεια καταστροφή».
Μπορεί να αδιαφορούν απ’ το Πανεπιστήμιο; Ο Δήμος έχει το νου του; Μήπως Πολιτική Προστασία;
Ζ.
Ο ουρολόγος
* ΕΙΧΑΝ τα κέφια τους οι νεαροί αδειούχοι Λαρισαίοι.
- Αν ήμουν καρδιολόγος θα σου μιλούσα με το χέρι στην καρδιά, είμαι ουρολόγος όμως…
***
* - ΑΝ πέσει κάτι απ’ το σερβιτόρο στην ταβέρνα και δε φωνάξεις «σπάστα» πηγαίνεις δυο μέρες υποχρεωτική λάντζα.
***
* - ΜΗΝ είστε όλοι καλά παιδιά. Εγώ ποιον θα έχω παρέα στην Κόλαση;
***
* - ΚΑΤΑΦΕΡΑ να χάσω 49 ολόκληρα κιλά.
- Μα πώς;
- Χώρισα, δεν την έχω πια μαζί μου.
Ζ.
Την ίδια μέρα
* ΜΕ αφορμή την αναφορά σε χθεσινό σχόλιο για τον παρά τω πρωθυπουργώ Θαν Κοντογεώργη, βασικό στο επιτελείο Μητσοτάκη στο Μαξίμου, Καλαβρυτινό στην καταγωγή, Πελοποννήσιο, αλλά και γαμπρό Τρικαλινό καθώς είναι παντρεμένος με την κόρη του παλιού νομάρχη και βουλευτή Ηλ. Βλαχογιάννη, ο Λαρισαίος συμπλήρωνε το αξιοπερίεργο που είχε διαβάσει για τον δικηγόρο με μεταπτυχιακά στο Χάρβαρντ:
Όχι τόσο που ο πατέρας του, Πάνος, ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθηνών, στη δεκαετία του ‘80 κι ο παππούς του, Θανάσης, ήταν στον ΕΛΑΣ και σκοτώθηκε κατόπιν στον Εμφύλιο.
Το σπάνιο είναι ότι ο ισχυρός γαλάζιος κυβερνητικός παράγοντας έχει γενέθλια στις 3 Σεπτεμβρίου, όπως επίσης κι ο πατέρας του κι ο παππούς του, όλοι τους γενέθλια την ίδια μέρα.
«Γραμμή παραγωγής. Είμαστε λίγο των συμπτώσεων στην οικογένεια», αναφέρει ο ίδιος.
Ζ.
Επιστημονικώς
* ΧΩΡΙΣ αποτέλεσμα έληξε επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Γιατί η θάλασσα είναι κρύα στην αρχή αλλά μετά τη συνηθίζεις», πληροφορεί το Βατράχι.
Το πανελλήνιο συνέδριο, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει δεκάδες επιστήμονες, απασχόλησε για ακόμα μία φορά το φαινόμενο που περιγράφουν χιλιάδες Έλληνες, δηλαδή ότι όταν μπαίνουν στη θάλασσα στην αρχή κρυώνουν, αλλά μετά από λίγο δεν κρυώνουν.«Πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν έχουμε καταφέρει να εξηγήσουμε» λέει ο καθηγητής Υδροθερμολογίας του ΕΜΠ, Φρίξος Παγώνης.
***
* «ΞΕΡΟΥΜΕ όμως ότι συνδέεται με τη λεγόμενη υδρόσταση, δηλαδή τη συνήθεια που έχουν πολλοί άνθρωποι να στέκονται μέχρι τα γόνατα στη θάλασσα σαν τον Κωνσταντάρα και να κοιτάζουν γύρω τους για 15 με 20 λεπτά πριν αποφασίσουν να βουτήξουν», επισημαίνει.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες το φαινόμενο αυτό γίνεται εντονότερο όσο ο άνθρωπος μεγαλώνει, ενώ στους πολύ ηλικιωμένους που λέγονται Αγησίλαος ή Χαρίκλεια το ποσοστό αγγίζει το 99%.
***
* ΑΠΟ το συνέδριο πάντως προέκυψαν ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως για παράδειγμα ότι ο Σεπτέμβριος είναι ο καλύτερος μήνας για μπάνια, γιατί τα παιδιά που λέγονται Θανασάκης δεν πρέπει να πηγαίνουν στα βαθιά, ποια είναι η ακριβής χωρητικότητα ενός ελληνικού τάπερ, και τέλος αν οι άνθρωποι που στέκονται σκεφτικοί μέσα στη θάλασσα είναι όντως σκεφτικοί ή απλά ανακουφίζουν την κύστη τους.
Ζ.
Η μικρή Πέπσι
* ΝΕΑΡΕΣ Λαρισαίες σχολίαζαν εκεί κάτω απ’ τις ομπρέλες.
 - Έβγαλε η άλλη τα παιδιά της Ιόλη και Ήβη. Λογικά, το τρίτο θα το πει Πέπσι.
***
* - ΜΕΧΡΙ τα 18, βρε κορίτσια, λέγαμε ψέματα στη μάνα μας ότι δεν έχουμε φίλο. Και τώρα της λέμε ψέματα ότι έχουμε.
***
* - ΝΟΜΙΖΑ πως πήγαινα μπροστά, ενώ απλώς ολοκλήρωνα έναν μεγάλο κύκλο.
***
* - ΠΕΝΤΕ γιαούρτια φάγαμε νυχτιάτικα γιατί λέει θα έληγαν σήμερα. Πάλι καλά που δεν έληγαν και τα προφυλακτικά, άγιο είχαμε…
Ζ.
Μ’ αυτούς…
* «ΟΙ Ολυμπιακοί αγώνες δίνουν ελπίδα», σχολιάζει ο Γ. Κ. : Οι χαρακτήρες, οι προσωπικότητες που έλαμψαν στο Παρίσι, παλιές καραβάνες και νεότερα πρόσωπα, δημιουργούν νέα πρότυπα.
Το άκουσα στην παραλία: «Εγώ θέλω μια κυβέρνηση με Τεντόγλου, Αντετοκούνμπο, Καραλή, Στεφανίδη, Ντρισμπιώτη, Χρήστου, Πετρούνια, πολίστες. Χειρότερα δεν θα τα πήγαιναν, καλύτερα μπορεί…»
***
* ΣΙΓΟΥΡΑ δεν κυριολεκτούσαν όσοι το έλεγαν αυτό. Δείχνει όμως ότι μέσα στη γενικευμένη απαξία αναδεικνύονται χαρακτηριστικά που μπορεί να εμπνεύσουν τους Έλληνες.
Ο Τεντόγλου που ξέρει να αναγνωρίζει την αξία της εργασίας, ο Αντετοκούνμπο που ξέρει τι σημαίνει να μεγαλώνεις στα Σεπόλια, η Ντρισμπιώτη που ποτέ δεν σταμάτησε να προσπαθεί, η Στεφανίδη που δεν χαρίζεται σε κανέναν, ο χαμογελαστός Καραλής που δεν πτοήθηκε από το μπούλινγκ και την προσπάθεια απαξίωσης και δεκάδες άλλα παραδείγματα.
Αυτή είναι η Ελλάδα που μας αξίζει, μόνο που σήμερα δεν υπάρχει πολιτική της αντιστοίχιση…
(Ανά τετραετία οι εκλογές, κάθε τέσσερα χρόνια κι η Ολυμπιάδα.)
Ζ.
Με τον Πυθαγόρα
* ΚΙ ύστερα ανέλαβαν οι μαθηματικοί. Ο Κ. Μ. ξεκίνησε.
- Ο ένας στον άξονα X έκανε 8,48m και ο άλλος στον Y 5,90m…. Σύμφωνα με τον Πυθαγόρα μαζί έκαναν 10,33m.
***
* ΠΑΡΕΝΕΒΗ ο Α. Κ.
- Το άλμα σε μήκος είναι πλάγια βολή με αρχική ταχύτητα. Το άλμα επί κοντώ είναι μετατροπή κινητικής ενέργειας, 1/2 mv2 σε δυναμική. (mgh) αν θέλεις πιο πολύ λεπτομέρεια υπολογίζεις ότι το κοντάρι είναι ένα ελατήριο που προσφέρει h.
***
* ΣΥΝΕΧΙΣΕ κάποιος τρίτος.
- Η τροχιά του Καραλή είναι πολύ πιο σύνθετη από κατακόρυφη βολή. Κίνηση υπό γωνία, η αντίσταση του αέρα και το σημαντικότερο μη γραμμική δύναμη από το κοντάρι.
***
* ΕΝ τέλει έκλεισε ο Φ. Π.
- Οι υπόλοιποι Έλληνες κάθονται στον άξονα των z. Ακρίβεια, ζέστη…
Ζ.
Ανταπέδωσε
* Η Λαρισαία στέλνει μήνυμα στον άντρα της.
- Αγάπη μου, καθώς έρχεσαι από τη δουλειά μην ξεχάσεις να πάρεις ψωμί. Και έχεις χαιρετίσματα από τη φίλη σου τη Βαλέρια.
Αμέσως ο άντρας της, της στέλνει απάντηση.
- Ποια Βαλέρια;
- Καμιά, απλά ήθελα να μου απαντήσεις και να είμαι σίγουρη ότι είδες το μήνυμά μου.
- Αυτή τη στιγμή είμαι με τη Βαλέρια και νόμιζα ότι μας είδες.
-Τι; Πού είσαι;
- Στον φούρνο.
- Περίμενε, έρχομαι τώρα αμέσως.
***
* ΜΕΤΑ από 5 λεπτά, η γυναίκα του ξαναστέλνει μήνυμα.
- Είμαι στον φούρνο, που είσαι εσύ, δεν σε βλέπω…
- Στη δουλειά φυσικά. Μιας και είσαι στον φούρνο όμως, πάρε και ψωμί...
Ζ.

 

------------

 

PARKING.jpg* ΚΑΙ οδηγάρας και δεν-με-νοιάζει-να-πάτε-να πνιγείτε-όλοι-σας…
Ζ.

 

 

PALAISTINHS.jpg* ΚΟΡΜΟΣ μεγάλου δέντρου κόπηκε στα δύο και έπεσε πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο χθες επί της οδού Παλαιστίνης στη Λάρισα. Ευτυχώς, στο σημείο δεν περνούσε εκείνη την ώρα άνθρωπος!

 

 

PERIMENE.jpg* ΕΙΧΕ παρκάρει περιμένοντας να ετοιμαστεί η γυναίκα του.                                                    

Ζ.

 

 

KONTROL.jpg* ΠΑΤΕΝΤΑ από τον Τ. Ζ. για να μην χάνεται το τηλεκοντρόλ.                                                                                       Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass