ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2024 17:00
* ΕΧΟΥΝ να βγάλουν και αρχηγό εκεί στην αντιπολίτευση του Δήμου. Εκτός από το να περιμένουν μια πενταετία. Ζ. * ΕΧΟΥΝ να βγάλουν και αρχηγό εκεί στην αντιπολίτευση του Δήμου. Εκτός από το να περιμένουν μια πενταετία. Ζ.

Ώρες-ώρες…
* ΠΑΡΑ έναν τεσσαράκοντα ξανά, οι βαθμοί, αριστούχος πάλι ο Κέλσιος. Και τις ώρες που ο Μποφόρ μένει μετεξεσταστέος, εκεί στη νηνεμία, η κατάσταση γίνεται ανυπόφορη στη Λάρισα. Βουρ για τις τριγύρω θάλασσες πάλι το Π-Σ-Κ, όσοι παραμένουν ακόμη στην πόλη.
Ζ.

Πολυτελή ταξίδια
* ΚΑΝΟΥΝ τις θερινές τους διαπιστώσεις οι Λαρισαίοι. Και τις επισημάνσεις τους.
- Ελλάδα είναι η χώρα όπου 11 μήνες τα πάντα δε λειτουργούν σωστά και τον Αύγουστο κλείνουν κιόλας.
***
* - ΣΥΝΗΘΩΣ δεν αναφέρω τα πολυτελή ταξίδια μου που μου κοστίζουν ακριβά, αλλά μόλις τώρα γύρισα απ’ το σούπερ μάρκετ.
***
* - ΦΕΤΟΣ στις διακοπές μην ξεχάσετε να κοινοποιήσετε την τοποθεσία σας. Σύλλογος Διαρρηκτών Ελλάδας.
Ζ.

Για αρχή
* Η εμφάνιση της θαλαμηγού χθες στη Βελίκα έδωσε τροφή στους κατοίκους της περιοχής και οι συζητήσεις έδιναν και έπαιρναν στα καφέ της περιοχής, κυρίως από κάποιους περασμένης κάπως ηλικίας. Είναι ο Βαγγ. Π. που διηγείται ως ωτακουστής.
- Είδατε το κρουαζιερόπλοιο που ήρθε σήμερα;
- Πότε;
- Σήμερα το πρωί…
- Ήταν μεγάλο, το κρουαζερόπλοιο;
- Όχι, μικρό ήταν... Αλλά για αρχή καλά είναι...
(Γιατί να μην ονειρεύονται ότι η Βελίκα και ο Αγιόκαμπος θα γίνουν κάποτε Μύκονος και Σαντορίνη; Τζάμπα δεν είναι τα όνειρα;).
Ζ.

Μετάλλια Ελλάδας
* ΑΠΟ τους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004 και μετά, ενημερώνει ο Απ. Παπ., η πίσω πλευρά των ολυμπιακών μεταλλίων πλέον είναι αφιερωμένη στην επανέναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896, που έγινε στο Καλλιμάρμαρο. Εκτός από το Παναθηναϊκό Στάδιο, στην ίδια πλευρά απεικονίζεται, επίσης, η Ακρόπολη και η φτερωτή Νίκη της Σαμοθράκης με δάφνινο στεφάνι. Νίκη για τους νικητές. Στην μπροστινή πλευρά το κάθε κράτος μπορεί να σχεδιάσει ό,τι επιθυμεί. Για πρώτη φορά φέτος, η Γαλλία πρόσθεσε τον Πύργο του Άιφελ στην πίσω πλευρά. Τώρα αν αυτό είναι θετικό ή όχι, στην κρίση του καθενός, συμπληρώνει ο Λαρισαίος.
***
* ΕΠΙΣΗΣ, οι Ολυμπιονίκες του Παρισιού θα πάρουν μαζί τους ένα κομμάτι από την πόλη. Συγκεκριμένα, λίγα γραμμάρια από το σίδερο του Πύργου του Άιφελ, που φυλάχτηκε κατά την πρόσφατη ανακαίνισή του, έχουν περιληφθεί στα μετάλλια και συγκεκριμένα μέσα σε ένα εξάγωνο, ακριβώς στο κέντρο τους. Και κάτι ακόμα: Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που τα Ολυμπιακά μετάλλια φιλοτεχνήθηκαν από οίκο κοσμημάτων, την «Chaumet».
Ζ.

Ο Μανόλο
* ΗΜΕΡΕΣ επιτυχημένων ελληνικών αλμάτων στην Ολυμπιάδα και ο Τ.Ρ. δε χαρίζεται: Ο παλιός προπονητής του, που κάποτε τον αποκαλούσε «ο μαύρος», του έλεγε να πάει πίσω στη χώρα του και συμβούλευε άλλους αθλητές να μη βγαίνουν φωτογραφία μαζί του. Ο προπονητής που μιλούσε χυδαία για τους γονείς του και ειδικά για τη μητέρα του.
Λίγα χρόνια αργότερα, ο Καραλής είναι στην κορυφή του κόσμου αγκαλιά με τους γονείς τους. Και ο προπονητής Κυτέας βυθίζεται στην αφάνεια και τη μισαλλοδοξία του. Ο Μανόλο τελικά πηδάει καλά. (Κι ο παλιός του προπονητής, με τη σκοτεινή του συμπεριφορά, απλώς λάμπρυνε κι άλλο την επιτυχία του νεαρού αθλητή).
Ζ.
Μπερδέματα
* ΑΚΡΙΒΟΛΟΓΟΙ Λαρισαίοι, ήθελαν πάντοτε να κυριολεκτούν.
- Θα μου κάνεις το τραπέζι;
- Πώς κάνει το τραπέζι;
***
* - ΠΟΥ θα πάτε τον Αύγουστο;
- Πού να τον πάμε…
***
* - ΕΣΥ που είσαι από χωριό, θα ξέρεις πώς το λένε αυτό το δέντρο.
- Από χωριό είμαι, όχι όμως τρελός να συστήνομαι με τα δέντρα…
***
* - ΤΗ Σωτηρία παρακαλώ…
- Δεν υπάρχει καμία Σωτηρία…
- Πολύ απαισιόδοξο σας βρίσκω κύριε…
Ζ.

Αν…
* - ΤΥΧΕΡΟΣ ο Κουρέτας, που έγινε περιφερειάρχης χάρη στο σύστημα πλημμύρα, άτυχος ο Αγοραστός, όχι μόνο γιατί έχασε τις εκλογές εξ αυτής…
Ο Λαρισαίος είχε να προσθέσει και κάτι ακόμα μετά την πρόσφατη τοποθέτηση νέου Έλληνα επιτρόπου στην Ε.Ε.
- Αν τέτοια πλημμύρα γινόταν πέρυσι στη Βόρειο Ελλάδα κι όχι στη Θεσσαλία, τότε είναι πολύ πιθανόν να βρισκόταν τώρα ο Αγοραστός στη θέση Τζιτζικώστα.
(Ο Θεσσαλίας ήταν, άλλωστε, ο πρωτοκάθεδρος γαλάζιος περιφερειάρχης. Και πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ.ά.).
Ζ.

Ασκόπως
* - ΤΟΝ Αύγουστο τρία πράγματα δουλεύουν μόνο, επισημαίνει ο Λαρισαίος Ευ.Ευ.
Ο αγρότης, το ρολόι και το κομπολόι. Μάταια όμως, ασκόπως, χωρίς αποτέλεσμα…
Ζ.
Κάθε πέρσι…
* ΑΠΟ το 2020 προβλήματα στην καταβολή των αγροτικών κοινοτικών επιδοτήσεων. Συμπτωματικά με το που ανέλαβαν το κουμάντο οι «άριστοι». Κάθε πέρσι και καλύτερα, από τότε. Και πέρυσι, με τη νέα ΚΑΠ κιόλας, οι επιδοτήσεις βυθίστηκαν, μειώθηκαν δραματικά. Για φέτος δε, δεν ξεκίνησαν ακόμη τη διαδικασία. Στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και να είναι τόσο περίπλοκη, δύσκολη έως αδύνατη, η υποβολή αίτησης από απλούς ανθρώπους. Ουδέν κακόν, επωφελούνται οι εταιρείες…
***
* ΤΟΝ Μάρτιο, λοιπόν, ο ΟΠΕΚΕΠΕ είχε ανακοινώσει ότι εντός του μήνα ανοίγει η πλατφόρμα για να υποβληθούν εγκαίρως οι δηλώσεις καλλιέργειας ΟΣΔΕ και να γίνουν οι πληρωμές σωστά και στην ώρα τους. Τον Μάρτιο… Πέρασε τόσος καιρός και το σύστημα παραμένει πρακτικά κλειστό, ή έστω με πολλά προβλήματα. Και τον Οκτώβριο πρέπει να γίνουν οι πληρωμές, πολλοί είναι που αμφιβάλλουν…
Ζ.

Άγιος Εδέσσης
* ΣΑΝ χθες εκοιμήθη, προ τριακονταετίας, το 1984, ο Άγιος Καλλίνικος, ο επίσκοπος Εδέσσης, για τον οποίο η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποφάσισε το 2020 την αγιοκατάταξή του. Από διετίας η Ανατολή Αγιάς φιλοξενεί μόνιμα σε λειψανοθήκη εντός του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου τμήμα του ιερού λειψάνου του Αγίου, από το χέρι του συγκεκριμένα. Κι έτσι και φέτος ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ρίζος Κομήτσας, χάρη στις ενέργειες του οποίου βρίσκεται το λείψανο στο χωριό του Κισσάβου, έπραξε τα δέοντα, με εσπερινό και λειτουργία, και με πολύ κόσμο να σπεύδει ευλαβικά. (Αντίστοιχες θρησκευτικές εκδηλώσεις χθες και στον Άγιο Αχίλλιο, όπου μεταφέρθηκε άλλο κομμάτι λειψάνου του ίδιου Αγίου).
Ζ.

Με τον Ολυμπιονίκη
* ΓΡΑΦΕΙ στα «σόσιαλ» κάποιος γνωστός από τη Λάρισα, δεν έχει και τόση σημασία το ποιος: «Ο Μανώλης, γιος του φίλου και συναθλητή μου Χάρη Κάραλη. Ο μπαμπάς του ήταν αθλητής του Αλφειού στο δέκαθλο και είχαμε πολλά να πούμε όταν τον είδα μετά από 39 χρόνια. Μου γνώρισε τον γιο του, Μανώλη, που από σήμερα μπαίνει στο πάνθεον των Ολυμπιονικών. Αυτό το παιδί έχει τεράστιο χαρακτήρα και είναι και καλό παιδί». (Η γνωμάτευση έγινε αμέσως, με την απλή χειραψία, γνωριμία και την κλασική selfie αγκαλιά).
***
* ΚΑΙ συνεχίζει: «Οι κοινωνίες της Δύσης δε γνωρίζουν την αξία του Ολυμπιονίκη απλά γιατί ο αγώνας του ο καθημερινός δεν αγγίζει και δεν πουλάει. Μόλις, όμως, πετύχει, τότε όλοι γίνονται φίλοι. (Αυτό ακριβώς… Το επιβεβαίωσε, άλλωστε, με την ανάρτηση της παλιότερης φωτογραφίας τους, την επομένη του μεταλλίου στο Παρίσι).
Ζ.

Σεξ γιοκ
* ΤΑ είχαν μπλέξει κάπως Λαρισαίες και Λαρισαίοι. Έτσι ήθελαν μάλλον…
- Να παντρευτώ, να κάνω παιδιά, να μεγαλώσουν, να μη με νοιάζει που θα λείπει το καυτό σεξ. Να με νοιάζει που θα λείπουν τα τάπερ.
***
* - ΜΕ πόσους έχεις πάει;
- Πού;
***
* - ΜΙΛΑΣ στο σεξ;
- Ε, πόσα να πει κανείς μόνος του…
***
* - ΛΟΙΠΟΝ αγόρι μου κομμένο το αλκοόλ, επηρεάζει τις σεξουαλικές σου επιδόσεις.
- Ρωτάς καλέ αν μπορώ να κάνω σεξ μαζί σου ξεμέθυστος;
Ζ.

Μετοχές
* «ΚΑΠΟΙΟΣ είπε», γράφει ο Νίκος Τσιφόρος, ίσως κορυφαίος Έλληνας χιουμορίστας όλων των εποχών, με απίστευτο σαρκασμό στα κείμενά του, ίσως και «αντίχριστος»: «Η θρησκεία είναι μια εταιρεία, που εκδίδει μετοχές επί ανύπαρκτων μεταλλείων». Δε θυμάμαι ποιος το είπε, αλλά θαρρώ πως το είπα εγώ. Και κανένας δεν παίρνει μερίσματα από τούτες τις μετοχές, αλλά μόνο το Διοικητικό Συμβούλιο τούτης της εταιρείας τρώει καλά. Κι αυτό θαρρώ πως το είπα πάλι εγώ και είμαι κολασμένος, το ξέρω…». (Πέθανε σαν χθες, το 1970, και μάλλον στην Κόλαση θα πήγε. Αν πίστευε πως υπάρχει).
Ζ.

2-2
* ΤΟ εμπιστευτικό έγγραφο της Θεσσαλάρχη Εκπαίδευσης, Βάσως Ζιάκα, για συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων, σε βαριά 25άρια, απευθύνεται μόνο στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Λάρισας και Καρδίτσας. Οι «κακές γλώσσες», γαλάζιων εκπαιδευτικών, θυμίζουν ότι σ’ αυτούς τους δύο νομούς οι διευθυντές θα είναι και ανθυποψήφιοί της για τον θώκο της Περιφερειακής Διεύθυνσης.
***
* ΥΠΑΡΧΕΙ, όμως, κι άλλος λόγος, προσθέτουν, και δεν είναι ότι στους άλλους δύο θεσσαλικούς νομούς τα πράττουν όλα καλά και άγια. Γιατί να μπλέξει η περιφερειακή διευθύντρια στέλνοντας έγγραφο στη Μαγνησία, στον νομό της προϊσταμένης της υφυπουργού Ζέττας Μακρή; Ή στα Τρίκαλα με υπουργό τον Δημ. Παπαστεργίου και Τρικαλινό εξ αγχιστείας τον παρά τω πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογεώργη, ο οποίος τυγχάνει γαμπρός του πρώην βουλευτή και νομάρχη Τρικάλων Ηλία Βλαχογιάννη… (Ως γνωστόν, όταν μαλώνουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια. Κι έτσι στη Λάρισα οι υπεράριθμοι δάσκαλοι θα φτάσουν τους 90. Με τις υγείες τους…).
Ζ.

Έβγαιναν φυσικά
* ΤΟ ψιλοκουβέντιαζαν οι δυο Λαρισαίοι πιτσιρικάδες.
- Ο προ προ προ προ προ προ προπάππος μου ήταν ήρωας του ‘40...
- Έλα ρε, δε γίνεται, δε βγαίνουν τα χρόνια...
- Για για για για για για γιατί;
Ζ.

 

-------

MARKETING.jpg* ΑΥΤΟ είναι μάρκετινγκ, όχι αστεία…
Ζ.

 

MILI.jpg* ΗΤΑΝ απολύτως ακριβής στην αγγελία που έβαλε: Πωλείται Peugeot με 80.000 χιλιόμετρα και 1 ναυτικό μίλι.                                                                                 Ζ.

 

KATSAROLA.jpg* ΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ στο σπίτι βρήκαν ένα σημείωμα από τη γυναίκα μου: Στις 2 βάλε τη μεγάλη κατσαρόλα στη δεύτερη σκάλα και στις 2.30 τη μικρή κατσαρόλα στην τρίτη σκάλα. Κι όταν ήρθε κι εκείνη, πάλι τα άκουσα ξανά…
Ζ.

 

PROSOXI.jpg* ΤΗΣ βαριάς βιομηχανίας, του Τουρισμού…  

Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass