ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2021 18:10 | Τελευταία ενημέρωση: 26 Αυγ 2021 23:23
* ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ ο Ζ. Κ. Αν και ο Δήμος Τυρνάβου έκανε τα αδύνατα δυνατά να προετοιμάσει τον χώρο, φαίνεται άλλωστε η εργώδης προσπάθεια, τελικά η Γιορτή Κρασιού ακυρώθηκε λόγω πανδημίας. Κρίμα, λέει, τόση δουλειά χαμένη… Ζ. * ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ ο Ζ. Κ. Αν και ο Δήμος Τυρνάβου έκανε τα αδύνατα δυνατά να προετοιμάσει τον χώρο, φαίνεται άλλωστε η εργώδης προσπάθεια, τελικά η Γιορτή Κρασιού ακυρώθηκε λόγω πανδημίας. Κρίμα, λέει, τόση δουλειά χαμένη… Ζ.

Επιστροφή


* ΠΕΡΑΣΕ και το μαξιλαράκι που ακολουθεί τον Δεκαπενταύγουστο, όλοι επιστροφή στην πόλη, τα κεφάλια μέσα. Ε, όχι κι όλοι, ορισμένοι μόλις πριν λίγο άρχισαν διακοπές, ενώ άλλοι συνεχίζουν καθώς συνήθισαν μετά από δύο μήνες απουσίας.
Γενικά για όλους πάντως, έχει ακόμη δρόμο το καλοκαίρι. Μέχρι ν’ ανοίξουν τα σχολεία τουλάχιστον. Το πώς θ’ ανοίξουν, με μαθητές ή χωρίς, θα δείξει.
***
* ΦΕΤΟΣ, οι Λαρισαίοι, δεν λένε ωστόσο καλό χειμώνα. Καλή επιβίωση λένε.
***
* - ΒΡΕ παιδιά, αυτοσαρκαζόταν ο άλλος. Επειδή τελειώνει η άδεια και πρέπει να επιστρέψω στη δουλειά, θυμάται κανείς τι δουλειά κάνω;
Ζ.

Τα συμβάντα
* - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Αυγούστου: Σε τούτη τη χώρα είναι επικίνδυνο να είσαι γυναίκα ή δάσος. (Οι Λαρισαίοι ακόμη κάτω απ’ τη θαλάσσια ομπρέλα).
***
* - ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ τα του τελευταίου χρόνου: Μένουμε σπίτι τον χειμώνα και το εκκενώνουμε το καλοκαίρι.
***
* - ΜΕΡΙΚΕΣ φωτιές οριοθετούνται δύσκολα, να το ξέρετε. Γιατί είναι μακριά η θάλασσα.
Ζ.

Εν εξελίξει
* - ΜΕΧΡΙ να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να ξαναεμβολιαστούμε οι εμβολιασμένοι. (Διατύπωναν τις επιφυλάξεις τους οι Λαρισαίοι).
***
* - ΠΕΡΥΣΙ, ο καθηγητής Τσιόδρας έλεγε πως τα παιδιά είναι απίθανο να μεταδώσουν τον ιό. Τι άλλαξε από τότε;
- Μα, μεγάλωσαν.
Ζ.

Στο περίμενε
* ΟΛΟΙ περιμένουν πια τον ανασχηματισμό, ίσως να προκύψει κι αυτήν τη βδομάδα, πιθανότατα την επόμενη, πριν τη ΔΕΘ πάντως εξάπαντος.
Σενάρια επί σεναρίων, η χαρά του δημοσιογραφικού αναλυτή, πληροφορίες και «πληροφορίες», αλλά όλοι κρατούν μια πισινή, «ο πρωθυπουργός αποφασίζει». Πολλοί μιλούν για καραμπόλες, καθώς είναι πολλοί που ίσως μετακινηθούν, αλλά δεν γίνεται να μείνουν χωρίς υπουργείο, κάτι σαν το παιδικό παιχνίδι με τις «μουσικές καρέκλες», κατέβα από τη δικιά σου και τρέξε πιάσε άλλη.
***
* ΟΙ ανασχηματισμοί των κυβερνήσεων γίνονται κυρίως για τρεις λόγους, θυμίζει ο έμπειρος Γ. Κ. Πρώτον, όταν μια κυβέρνηση έχει φτάσει σε ένα είδος αδιεξόδου και ο πρωθυπουργός θέλει να δώσει την αίσθηση της «επανεκκίνησης». Δεύτερον, όταν πρέπει να γίνουν «διευθετήσεις» στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος με ανακατανομή θέσεων. Και, τρίτον, όταν ο πρωθυπουργός θέλει να «τιμωρήσει» αποτυχόντες υπουργούς. O ανασχηματισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει προαναγγελθεί, αλλά δεν είναι ακόμη γνωστό ποιον από τους προαναφερθέντες στόχους θα εξυπηρετήσει. (Το πιθανότερο και τους τρεις).
***
* ΚΙ οι Λαρισαίοι; Τι θα γίνει με Χαρακόπουλο-Κέλλα; Όπου η αγωνία, το ζόρι δεν είναι μόνο αν δεν γίνει κάποιος υπουργός, έχουν συνηθίσει το ρίξιμο τόσα χρόνια, η στενοχώρια είναι μη γίνει ο άλλος. Πολλά ακούγονται πάντως. Ότι αυτήν τη φορά ο Μητσοτάκης θα αφήσει τους σημιτικούς και θα προσέξει τους καραμανλικούς. Άλλοι πάλι λένε ότι θα έχει τον νου του στους σαμαρικούς και θα τους φροντίσει. (Ευσεβείς πόθοι, το πιθανότερο).
Ζ.

Με τη σειρά
* - ΣΑΣ άφησα λοιμωξιολόγους φεύγοντας για διακοπές και σας βρήκα πυράρχους επιστρέφοντας. (Έκανε τις διαπιστώσεις του ο Λαρισαίος. Και τις προβλέψεις του).
***
* - ΕΣΒΗΣΑΝ οι φωτιές κι άρχισαν τα τοπικά λοκντάουν. Άντε, επιστρέψαμε στην κανονικότητα.
***
* - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να φύγουν οι τουρίστες να επιστρέψουμε κι εμείς στα λοκντάουν με την ησυχία μας.
Ζ.

Στα καμένα
* ΚΑΘΟΝΤΑΝ και τα συζητούσαν οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Να φύγουν οι Ρουμάνοι πυροσβέστες και να έρθουν Ρουμάνες νοσοκόμες.
- Ποιος αριθμός είναι το 199 στη Ρουμανία; Άμα είναι να τους καλούμε απευθείας.
- Όλες αυτές οι χώρες που έστειλαν βοήθεια, θα απαιτήσουν 12άρι στη Γιουροβίζιον;
***
* - Η δασική έκταση μετράται σε ξεπαστρέμματα.
- Τα δάση αναγεννώνται αργά. Αλλά χτίζονται γρήγορα.
- Βλέπετε το δέντρο βρε και χάνετε την επένδυση.
***
* ΚΙ ο Θ. Β. συμπλήρωνε.
- Και στη Mελιβοία ιδιωτικές αναδασώσεις κάνουμε, λέει ένας φίλος, αλλά έρχονται οι χωροφύλακες και μας τις ξηλώνουν.
Ζ.

Ποίηση επί 4
* ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ η ποίηση αυτήν την εβδομάδα, ξεκίνησε χθες το βράδυ στον Κήπο του Διαχρονικού το Θεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης, το οποίο θα λήξει την Παρασκευή στο θερινό σινεμά του Μύλου. Συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, απαγγέλλοντας δημιουργίες τους, 73 ντόπιοι ποιητές και άλλοι 11 από ξένες χώρες. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τη «Θράκα», Θάνος Γώγος δηλαδή, σε συνεργασία με τον Δήμο της Λάρισας, αλλά και την υποστήριξη των Δήμων Τρικάλων και Καρδίτσας, αυτονόητο ότι ο Βολιώτης δήμαρχος Μπέος δεν εμπλέκεται με ποίματα και τέτοια κουλτουρέ, πλην ίσως από κάποια στιχάκια του ελαφρολαϊκού.
Το Φεστιβάλ όμως θα ταξιδέψει απόψε και στον Βόλο, με εκδήλωση στη Μακρινίτσα, ενώ αύριο πάει Τρίκαλα και μεθαύριο Καρδίτσα, όπου θα απαγγέλουν κατά τόπους ποιητές, εκτός των φιλοξενούμενων ξένων. Φυσικά στην εκδήλωση της Καρδίτσας θα υπάρξει απαγγελία και από τον δήμαρχο Πλαστήρα, Πάνο Νάνο, τον πρώην διοικητή του Πανεπιστημιακού, ο οποίος από τότε είχε δείξει την ποιητική του φλέβα, μαζί με τις υπόλοιπες καλλιτεχνικές του ανησυχίες.
Ζ.

Μα την κούκλα;
* ΜΠΟΡΕΙ να τον έβαλε στη θέση του ο αντιδήμαρχος Πάνος Σάπκας, όμως ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Αργυρόπουλος πρόλαβε και τα έβαλε με την Αμάλ, τη διάσημη διεθνώς γιγάντια μαριονέτα, την προσφυγοπούλα που στο διηπειρωτικό ταξίδι της περνάει την επόμενη εβδομάδα κι από τη Λάρισα. Δεν τη θέλει, να μην έρθει, κι ας είναι απλώς μια κούκλα κι όχι προσφυγόπουλο πραγματικό, άγνωστο αν η επικεφαλής της παράταξης Ρ. Καραλαριώτου συμφωνεί μαζί του, πόσο μάλλον η ΝΔ και η κυβέρνηση. Ο αντιδήμαρχος πάντως, φρόντισε να του χρεώσει τυχόν φασαρίες που μπορεί να επιχειρήσουν κάποιοι που δεν θέλουν να βλέπουν πρόσφυγες ούτε ζωγραφιστούς, μήτε ως κούκλες φυσικά. Αν και για πολιτιστική εκδήλωση πρόκειται και μάλιστα σε ημέρες Αφγανιστάν, η Λάρισα δεν τα επιτρέπει κάτι τέτοια...
Ζ.

Δυσαρέσκεια
* ΕΝΤΟΝΗ είναι η δυσαρέσκεια και φέτος πολλών οικογενειών που αποκλείστηκαν από τα vouchers για Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ παρά το γεγονός ότι είχαν πλήρη φάκελο και υψηλή μοριοδότηση. Στο πλαίσιο αυτό, κυκλοφόρησε χθες μέσω της Κίνησης Μητέρων για τα Κοινωνικά Δίκτυα μια επιστολή, μέσω της οποίας προτρέπουν όλες τις μητέρες και ιδιαίτερα ειδικών κατηγοριών όπως τρίτεκνες, πολύτεκνες, οικογένειες και με τους δύο γονείς άνεργους, μονογονεϊκές οικογένειες κ.λπ. που έλαβαν ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ μοριοδότηση (ακόμα και 192 μόρια), αλλά δεν τους χορηγήθηκε voucher, να στέλνουν email διαμαρτυρίας σε ΕΕΤΑΑ, ΚΕΔΕ, στα αρμόδια Υπουργεία και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, να καλούν στα τηλέφωνα και να ζητούν αποκατάσταση της αδικίας και να το καταγγείλουν σε μέσα ενημέρωσης. Η αλήθεια είναι ότι τα ερωτηματικά είναι πολλά σχετικά με το πώς και σε ποιους τελικά δίνονται τα vouchers...
Ν.Π.

Τα τρισεκατομμύρια
* ΤΩΡΑ μιλούν οι ειδικοί και η πληροφορία διαχέεται πολύ εύκολα παγκοσμίως. Ότι το Αφγανιστάν είναι λένε ζάπλουτο σε ορυκτά, ιδίως σε πολύτιμες σπάνιες γαίες που εκτιμάται ότι μπορεί να αξίζουν συνολικά και σε βάθος χρόνου τουλάχιστον 1 ακόμη έως και 3 τρισεκατομμύρια δολάρια. Θα τα καρπωθούν λένε τώρα οι κακοί Κινέζοι, που συμμαχούν με τους Ταλιμπάν. Και γιατί σηκώθηκαν τότε κι έφυγαν απ’ την Καμπούλ οι καλοί Αμερικανοί; Εγκαταλείποντας, ως ηλίθιοι άραγε, τα κοιτάσματα λιθίου, το λανθάνιο επίσης, το δημήτριο, αλλά και τον ψευδάργυρο, τον άργυρο και τον υδράργυρο του αφγανικού υπεδάφους...
***
* ΤΟ σίγουρο πάντως είναι, σύμφωνα με εκτιμήσεις του «Forbes», ότι πέρα από 2.500 νεκρούς στρατιώτες και άλλους 20.000 τραυματίες, μόνο οι ΗΠΑ σπατάλησαν κατά την εικοσαετή παρουσία τους στο Αφγανιστάν πάνω από 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια. Χώρια τι στοίχισε ο πόλεμος στους υπόλοιπους επίσης παρόντες δυτικούς συμμάχους τους. Συν το πολλαπλάσιο κόστος, σε αίμα και χρήμα, για τους Αφγανούς. Καταλυτικές οι συγκρίσεις. (Κι άντε βγάλε άκρη).
Ζ.

Σε σχέση
* ΔΡΙΜΥΤΕΡΟΙ επέστρεψαν οι ευτραφείς Λαρισαίοι.
- Ήμουν σουπερμάρκετ στο ταμείο και λέει το κοριτσάκι που ήταν μπροστά μου στην ουρά. «Μαμά, να περάσει πρώτα ο κύριος που είναι έγκυος;».
***
* - ΕΓΩ πάλι, είμαι τύπος έξω κοιλιά.
***
* - ΞΕΚΙΝΗΣΑ να κάνω τη δίαιτα του χριστιανού. Τρώω τα πάντα κι ελπίζω σ’ ένα θαύμα.
***
* - ΚΑΠΟΙΟΙ είμαστε σε σχέση και δεν το ξέρουμε. Να εγώ πχ, είμαι πιο χοντρός σε σχέση με πέρυσι.
Ζ.

Κι όμως...
* ΣΥΜΦΩΝΑ με αυτόπτες μάρτυρες, έγραφε η εφημερίδα, το ασθενοφόρο έκανε 45 λεπτά για να φτάσει στον Αγιόκαμπο προκειμένου να παραλάβει τον σοβαρά τραυματισμένο νεαρό ύστερα από τροχαίο. Τρία τέταρτα στο περίμενε, αφού το όχημα ξεκίνησε από τη Λάρισα. Κατά τα άλλα Άμεση Βοήθεια, ΕΚΑΒ σου λέει. Κι άλλα 45 λεπτά λογικά για να μεταφέρει τον τραυματία στο νοσοκομείο στη Λάρισα.
***
* ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ να μην υπάρχει ασθενοφόρο στα παράλια, ούτε τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, τότε που η περιοχή μετρά περισσότερο πληθυσμό κι από την πόλη. Ποια κατανομή δυνάμεων και ποιος ορθολογισμός...
Ζ.

Σκράπας
* ΤΕΛΕΙΩΣΕ η εξέταση, της έγραψε τη συνταγή κι η Λαρισαία εξεπλάγη όταν πήγε να τον πληρώσει.
- Πενήντα ευρώ για δυο αράδες, γιατρέ;
- Εγώ γιαγιά, έκανα 18 χρόνια στα θρανία για να μπορέσω να γράψω αυτές τις δύο σειρές.
- Και φταίω εγώ σαν δεν έπαιρνες εσύ τα γράμματα;
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass