ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2021 18:05
*ΚΑΙ με λευκά και με μαύρα, μα δεσπότης είσαι μα βουλευτής, δύσκολος είναι ο καύσωνας στην πίστα του αεροδρομίου. *ΚΑΙ με λευκά και με μαύρα, μα δεσπότης είσαι μα βουλευτής, δύσκολος είναι ο καύσωνας στην πίστα του αεροδρομίου.

Σαρανταπεντάρια;


*ΕΝ αναμονή της τελικής εφόδου του καύσωνα την Πέμπτη, συστήνεται στους ευπαθείς υπομονή Τετάρτη με Παρασκευή και να μην κυκλοφορούν άνευ λόγου σοβαρού. Τα αυριανά σαρανταπεντάρια δεν αστειεύονται.
Εδώ ο Β.Β. ακύρωσε την εκδήλωση «μπάρμπεκιου» που είχε προγραμματίσει στα Φάρσαλα για την Πέμπτη. Γιατί; Θα ήταν πιο εύκολο και το ψήσιμο, ούτε κάρβουνα δεν θα χρειαζόταν, απλώς σε λαμαρίνα στον ήλιο.
Ζ.

Για διακοπές
*ΕΦΤΑΣΕ η κρίσιμη περίοδος για τους Λαρισαίους.
- Κλείσατε για διακοπές;
- Ναι, κλείσαμε τα παντζούρια για να νομίζουν ότι πήγαμε.
***
*- ΓΙΑ διακοπές κανονίσαμε να πάμε τον Ιούλιο. Τώρα κανονίζουμε ποια χρονιά.
***
*- ΑΥΤΟ που ξυπνάω και δεν είμαι διακοπές πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει.
Ζ.

Πολύ γαλαντόμος
*ΕΙΔΟΜΕΝ το φως το αληθινόν... Σε κάποιους δρόμους της Λάρισας όπου ο Δήμος προχώρησε στην αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού με σύγχρονης τεχνολογίας λαμπτήρες Led. Περισσότερο φως, μικρότερη κατανάλωση. Και μετά ανέδειξε ο Δήμος την παρέμβασή του, ενόψει του συνολικού έργου στην πόλη, που όμως αναλαμβάνει ιδιώτης επιχειρηματίας στον οποίο θα εκχωρηθεί ο δημοτικός φωτισμός για μια δεκαετία, κατ’ αρχήν και βλέπουμε. Αν μη τι άλλο γίνεται μεθοδευμένα η προσπάθεια.
***
*ΕΠΙΠΛΕΟΝ σε αλλεπάλληλες ανακοινώσεις από τη Δημαρχία διαβεβαιώνουν ότι «γι’ αυτό το τεράστιο έργο ο Δήμος δεν θα δαπανήσει από το ταμείο του ούτε ένα ευρώ». Ξανά και ξανά, «αλλάζει όλος ο φωτισμός και δεν βάζουμε μία». Απίστευτο το πού βρήκαν τέτοιον σπουδαίο χορηγό, τέτοιον γαλαντόμο εργολάβο, ο οποίος θα αντικαταστήσει χιλιάδες λαμπτήρες και που θα τους φροντίζει κιόλας, δωρεάν για τον Δήμο. Και μάλιστα θα γίνει και δημοπρασία για το ποιος θα αναλάβει το έργο, μάλλον υπάρχουν κι άλλοι πρόθυμοι επιχειρηματίες να προσφέρουν ανιδιοτελώς στην πόλη. (Ανιδιοτελώς οι ίδιοι, άλλοι πληρώνουν τα τέλη).
***
*ΔΙΟΤΙ τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Μπορεί ο Δήμος να μη βγάλει ούτε ένα ευρώ από το ταμείο του αλλά δεν θα βάλει κιόλας σ’ αυτό. Όπως εξηγούν οι ίδιοι παρακάτω, η επένδυση θα αποπληρωθεί από τα ανταποδοτικά τέλη, που αυτά τα χρόνια θα τα εισπράττει ο εργολάβος κι όχι ο Δήμος, αλλά και από τα μικρότερα τιμολόγια που θα πληρώνει η Δημαρχία στη ΔΕΗ λόγω εξοικονόμησης με το νέο σύστημα, το κέρδος που προκύπτει θα πάει στον ιδιώτη. Διότι τίποτε δεν είναι τζάμπα. (Ελάβομεν Πνεύμα επουράνιον... Πνεύμα θα κάνουν απ’ τον Δήμο).
***
*ΕΠΙΠΛΕΟΝ η «Λαϊκή Συσπείρωσή» καταγγέλλει «κοροϊδία από την παράταξη Καλογιάννη». Ότι μπλέκουν επίτηδες την επικείμενη ιδιωτικοποίηση με την εξελισσόμενη εργολαβία αντικατάστασης του δημοτικού φωτισμού, μέσω της καμπάνιας «Πριν-Μετά», εργολαβία αντικατάστασης 3.000 από τους 15.000 λαμπτήρες στην πόλη, με το κόστος να πληρώνεται από δάνειο 4 εκατομμυρίων που έλαβε ο Δήμος. Και πως μέσα στη δεκαετία ο εργολάβος θα εισπράξει 14 εκατομμύρια, τα οποία δεν θα πέσουν φυσικά απ’ τον ουρανό, από τις τσέπες των Λαρισαίων θα βγουν μέσω των ανταποδοτικών τελών που πληρώνουν όλοι μέσω των λογαριασμών ρεύματος. (Να εξετάσει κάποιος τι συμφέρει, να επιλέξει τον ιδιώτη, αλλά να μην κοροϊδεύει κιόλας ότι «δεν θα στοιχίσει μία»...).
Ζ.
Με μέσον;
*ΦΥΣΙΚΑ και ήθελε να υπερασπιστεί το μητσοτακικό «Freedom Pass» ο Χρ. Κέλλας, ο οποίος μιλώντας χθες στη Βουλή, απέναντι στη Λαρισαία συνάδελφό του Λίτσα Λιακούλη, το ξεστόμισε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Τώρα για τα παιδιά σας που λέτε ότι αισθάνονται ότι εξαγοράζονται με 150 ευρώ, δεν το πιστεύω ότι το κάνουν. Γιατί τα ξέρω και είναι εξαιρετικά παιδιά. Αλλά θα σας πω ότι τα δικά μου παιδιά μου είπαν να βάλω μέσο για να εμβολιαστούν νωρίτερα. Και χωρίς να υπάρξει το 150άρι. Αυτή είναι η διαφορά μας, για να καταλάβετε γιατί είμαστε εκεί που είμαστε» είπε χαρακτηριστικά ο νεοδημοκράτης βουλευτής.
Δεν το άφησε ασχολίαστο η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ απαντώντας ότι τα δικά της παιδιά εμβολιάζονται, αλλά δεν έψαξαν ποτέ τρόπους για να εμβολιαστούν νωρίτερα. «Γιατί είναι θέμα αντίληψης και ιδεολογίας» σημείωσε με νόημα. (Κι η αντιπολίτευση έκανε χθες σημαία τις δηλώσεις Κέλλα περί μέσου. Άλλο ήθελε εκείνος...).
Ζ.

Μεταξύ τους
*ΕΙΧΑΝ εισέλθει στη δικιά τους θεματολογία οι Λαρισαίες.
- Τι θα έκανες χωρίς εμένα...
- Φύγε συ και βλέπουμε.
***
*- ΜΙΛΑΩ στον γιο μου τόση ώρα και νομίζω ότι δεν έχει ακούσει κουβέντα. Θα γίνει καταπληκτικός σύζυγος.
***
*- Ο άντρας μου υπόσχεται να κόψει τις μπύρες κι εγώ τις σοκολάτες. Δουλευόμαστε και μεταξύ μας τώρα.
Ζ.

Θεμελιωτές
*ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΝΤΑΣ την υπογραφή της σύμβασης για τον Ε-65, ο πρόεδρος του τοπικού ΤΕΕ Ν. Παπαγεωργίου υπογραμμίζει τη σημαντικότητα του έργου για την περιοχή και σημειώνει: «Για εμάς, τους μηχανικούς της Θεσσαλίας, η ολοκλήρωση του έργου έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι το οραματιστήκαμε ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1960. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι για την επιμονή και την προσπάθεια τη δική μας, αλλά και των φορέων της Θεσσαλίας, όλα τα προηγούμενα χρόνια...». Έτσι, γενικώς και αορίστως, μια ιδέα χαμένη στα βάθη του χρόνου.
***
*ΚΙ όμως, ο χιλιοτραγουδισμένος Ε-65 είναι υπόθεση πολύ πιο σύγχρονη, συνδεδεμένη με γνωστά πρόσωπα. Ήταν στα 1992 όταν το ΤΕΕ είχε οργανώσει τη μεγάλη σύσκεψη φορέων στην Καλαμπάκα. Εκεί πρωτοπαρουσιάστηκε εκτενώς η ιδέα, αναλύθηκε το σχέδιο και η σκοπιμότητα του έργου και δρομολογήθηκε η διεκδίκησή του. Εισηγητές, που συνέχισαν μετά να ηγούνται της προσπάθειας επί χρόνια, ήταν δύο μηχανικοί: ο Λαρισαίος Γιάννης Παπαϊωάννου της ώριμης τότε γενιάς μηχανικών κι ο νεαρός τότε Τρικαλινός Νίκος Λέγκας, που εξελισσόμενος αργότερα είχε εκλεγεί βουλευτής έγινε και υπουργός στην Κυβέρνηση Καραμανλή για να τα βροντήξει όλα, πολύ νέος ακόμη, την εποχή των μνημονίων. Α, και πρόεδρος του ΤΕΕ ήταν τότε ο Διονύσης Λιβέρης. (Αυτοί οι τρεις, μαζί και άλλοι συνάδελφοί τους, θεμελίωσαν την υπόθεση του Ε-65).
Ζ.

Πάλι χάλασαν
*«ΤΟ θαύμα κρατάει μια μέρα, το μεγάλο τρεις», θυμίζει ο Π.Τ. Καθότι επισκευάστηκαν τα φανάρια της Καράγιωργα στη διασταύρωση της Αγίας Μαρίνας, μετά από επανειλημμένες οχλήσεις, έγραψε σχετικά και η εφημερίδα για τον μεγάλο κίνδυνο που προκύπτει εκεί λόγω των υψηλών ταχυτήτων και του κυκλοφοριακού φόρτου. Τα έφτιαξαν την Παρασκευή το απόγευμα, τη Δευτέρα πάλι εκτός λειτουργίας. Περνούν οι οδηγοί πάλι με «freedom pass», που είναι και της μόδας, ανέμελα. (Ποιος θα φταίει άμα θα συμβεί το κακό;).
Ζ.
Στο ζύγι
*ΕΙΧΑΝ να αναρωτηθούν οι ευτραφείς Λαρισαίοι.
- Γιατί να ζυγιστώ; Λίγα προβλήματα έχω;
***
*- Η κοιλιά μου λέει πιάστο. Τα κιλά μου λένε άστο.
***
*- ΑΝ δεν μπορείς να χάσεις κιλά, χάσε τη ζυγαριά.
Ζ.

Πρώτη Διοίκησις
*ΜΕΤ’ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΝ του δημάρχου κ. Μιχ. Σάπκα, ενημερώνει ο πρόεδρος Σπ. Μπ. αναδιφώντας στο αρχείο του, του από 17-11-1930 Προεδρικού Διατάγματος, διά του οποίου το Δημοτικόν Ωδείον συνιστούσε ίδιον νομικόν πρόσωπον, το Συμβούλιον εξέλεξε παμψηφεί Διοικητικήν Επιτροπήν του ΔΩΛ αποτελουμένη εκ των κ. Κων. Ισμυρίδου οφθαλμιάτρου, Γ. Ξυραδάκη διευθυντού τραπέζης Αθηνών, Χρ. Παναγιούλα δικηγόρου, Κων. Οικονομίδου διευθυντού τραπέζης Λαρίσης, Ιωανν. Αλεξάνδρου και Ιωανν. Συλυβρίδου, ήτις τελή υπό την προεδρίαν του Δημάρχου Λαρίσης. Αυτή υπήρξεν η πρώτη Διοίκησις του ΔΩΛ, το οποίον είχεν ιδρύση η πρόεδρος του Συλλόγου Μουσικοφίλων Λαρίσης Ιουλία Μιχ. Σάπκα, με πρώτον καθηγητήν του βιολιού τον Ανδρέα Τσάπαλο.
Ζ.

Ανακυκλώσιμα
*ΑΛΗΘΙΝΗ ήταν η δημοσιευθείσα χθες άσχημη εικόνα με τον σωρό σκουπιδιών γύρω από τους κάδους στα Μεσάγγαλα. Και ταυτόχρονα ψευδής. Πώς γίνεται; Δεν ήταν κλασικά απορρίμματα, αλλά χαρτόνια πεταμένα τα οποία εκείνοι που τα άφησαν δεν τα τσάκισαν και δεν τα έριξαν μέσα στον κάδο ανακύκλωσης, δημιουργώντας την εντύπωση ότι πρόκειται για σκουπιδομάνι.
Όπως ενημερώνει ο αντιδήμαρχος Γιώργος Νικολάου, υπάρχει γενικότερα ένα θέμα με το απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης και τη δυσκολία στην επισκευή του, όμως λαμβάνεται μέριμνα και σπεύδει κλασικό αυτοκίνητο να αποκομίσει τα ανακυκλώσιμα, αφού το καθαρίσουν πρώτα. Όσο δεν τσακίζουν όμως τα χαρτόκουτα να τα ρίξουν μέσα, και δέκα κάδους να βάλει ο Δήμος, πάλι απ’ έξω θα βρίσκονται.
***
*ΠΑΝΤΩΣ, αυτήν την περίοδο, στα παράλια του Δήμου Τεμπών βγαίνει απορριμματοφόρο και το πρωί της Κυριακής. Να μαζέψει τα σκουπίδια του Σαββάτου ώστε οι κάδοι σκουπιδιών να μπορέσουν να υποδεχτούν την παραγωγή των πολυάριθμων κυριακάτικων επισκεπτών.
Ζ.

Ο σατανάς
*- ΗΡΕΜΗΣΕ τέκνον μου. Μην ανησυχείς. Θα τον διώξω εγώ τον σατανά...
Ο Λαρισαίος όμως καθόλου δεν έδειχνε να ησυχάζει.
- Πάτερ; Έχω δύο παιδιά μαζί της.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass