Κίνητρα στους νοικοκύρηδες

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2017 23:49

* ΜΠΟΡΕΙ συνήθως στην επικαιρότητα να κυριαρχούν ειδήσεις για τους χρεωμένους ΟΤΑ, υπάρχει, πάντως, ένα υπολογίσιμο και διαρκώς αυξανόμενο τμήμα αυτοδιοικητικών που ζητούν να δοθούν κίνητρα για τους νοικοκυρεμένους δήμους και περιφέρειες.

«Να είμαστε Προμηθείς κι όχι Επιμηθείς», είναι η άποψη του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, ο οποίος με την ιδιότητά του ως προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας διατυπώνει σε τακτική βάση την πρόταση να επιβραβεύονται οι ΟΤΑ με χρηστή διαχείριση και χωρίς χρέη προκειμένου αυτό να λειτουργεί και ως παράδειγμα προς μίμηση.

***

* ΓΙΑ το ίδιο θέμα παρενέβη στο τελευταίο ΔΣ της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Δημήτρης Τσιαντής τονίζοντας:

«Χρειάζεται αναγνώριση και επιβράβευση των δήμων που διαχρονικά επιδεικνύουν άψογη οικονομική διαχείριση. Προφανώς πολλοί εξ ημών ήξεραν να δημιουργούν και χρέη και χαώδεις οικονομικές καταστάσεις στους Δήμους τους για οποιονδήποτε σκοπό. Αλλά δεν το έπραξαν. Ήταν “νοικοκύρηδες” και “συμμαζεμένοι”.

Ακριβώς αυτή την προσέγγιση είχα και όταν ήμουν πρόεδρος και όταν ήμουν αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Κ.Ε.Δ.Ε., όταν βλέπαμε να περνούν εκατομμύρια για τους δήμους οι οποίοι ήταν απόλυτα κατεστραμμένοι οικονομικά και όλοι οι άλλοι, όχι μόνο να μην εισπράττουν έστω μια καλή κουβέντα ως επιβράβευση, αλλά να αισθάνονται ως… ηλίθιοι.

***

* ΣΤΟ παρελθόν υπήρξε μια επεξεργασία, που δεν προχώρησε, στην κατεύθυνση Δήμοι αυτού του είδους να λάμβαναν ένα επιπλέον ποσοστό στην κατανομή. Κάτι αντίστοιχο πρέπει να εξεταστεί και τώρα. Ομοίως, δεν νοείται να τιμωρείται με εφαρμογή των ίδιων μέτρων – π.χ. με περιστολή προσλήψεων - και αυτός που χρωστά και αυτός που δεν χρωστά. Χρειάζεται να δοθεί κίνητρο ως επιβράβευση της χρηστής δημοτικής διοίκησης και λειτουργίας».

ΜΑΚ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass