Μέρες δόξας για τη φοροδιαφυγή

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2016 19:09

* ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ… Η φοροδιαφυγή ζει και βασιλεύει. Η έξαρση της φοροδιαφυγής δεν είναι τοπικό φαινόμενο. Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας η παραοικονομία ανθεί και γιγαντώνεται.

 Όταν σε κάθε 100 ευρώ απόδειξης λιανικής ή τιμολογίου παροχής υπηρεσιών που εκδίδεται, θα πρέπει σήμερα να αποδίδονται ακόμη και 60 ευρώ στο κράτος υπό μορφή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, όλοι αντιλαμβάνονται γιατί το κίνητρο φοροδιαφυγής έγινε ισχυρότερο από ποτέ.

Η πλειοψηφία των επαγγελματιών της Λάρισας έχει απενοχοποιήσει τη φοροδιαφυγή. Έχει καταστεί μέσο επιβίωσης λένε. Πώς θα κρατηθεί η επιχείρηση σε συνθήκες κρίσης και υπερφορολόγησης, όταν η απόδειξη σε μια ταμειακή μηχανή ενσωματώνει ΦΠΑ 24%, φόρο εισοδήματος και εισφορά αλληλεγγύης από 22% έως 55% και ασφαλιστική εισφορά 20% για την κύρια σύνταξη, 7% για την επικουρική αν υπάρχει και 6,95% για τον κλάδο υγείας…

Και από τη στιγμή που δεν υπάρχει «γραμμή άμυνας» μιας τα πρόστιμα για τη μη έκδοση απόδειξης είναι "χάδια" σε σχέση με το παρελθόν, η φοροδιαφυγή θα γνωρίζει μέρες δόξης…

Γ.Ν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass