FAN FICTION: Πώς τελείωσαν τα αγαπημένα μας κινούμενα σχέδια

Δημοσίευση: 06 Απρ 2017 17:30

Μιας και ξεκινήσαμε αναφέροντας τα κινούμενα σχέδια της παιδικής μας ηλικίας, είναι ευκαιρία να δούμε τι έγινε στο τέλος μερικών από αυτά.


Οι Thundercats, μετά από τέσσερις σεζόν και άπειρες μάχες με τον κακό μάγο Μάμ-Ρα, ξαναγυρνούν στον πλανήτη τους, τη Νέα Θαντέρα, που απειλείται με μεγάλες καταστροφές, και προσπαθούν να βρούνε τους θρυλικούς θησαυρούς της Θαντέρα και να τους επιστρέψουν στη θέση τους για να αποτρέψουν το κακό. Οι Thundercats παγιδεύονται από τον Μαμ-Ρα και μένουν παγωμένοι στο χρόνο, με τον αρχηγό τους Lion-O να είναι ο μόνος που μπορεί να σώσει την κατάσταση. Ο κακός Μαμ-Ρα κλέβει το μαγικό Βιβλίο των Οιωνών και ταξιδεύει μέσα στις σελίδες του, με τον Lion-O να τον ακολουθεί, και τους παλιούς αφέντες του, τα Αρχαία Πνεύματα του Κακού, να προσπαθούν να τον εμποδίσουν από το να γίνει παντοδύναμος, και εξαπολύουν εναντίον του το νέο τους υπηρέτη, τον Pyron. 

 

OC1
Στο τέλος ο Lion-O νικάει τον Μαμ-Ρα μετά από μια επική μονομαχία, γλιτώνει και από τον Pyron, σώζει τους Thundercats και ο πλανήτης μεταμορφώνεται ξανά στην αρχική του ειδυλλιακή μορφή. Οι ήρωές μας ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα, μέχρι το 2011 που κυκλοφόρησαν τα καινούρια επεισόδια της σειράς σε μια αμερικανο-ιαπωνική παραγωγή, που εξιστορεί τις περιπέτειες των Thundercats μέσα από μια πιο σύγχρονη οπτική.

 

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ DR. CLAW

 

OC3

Σε αυτή τη σειρά, παραγωγής 1983, παρόλο που ο ήρωας ήτανε ο Αστυνόμος Σαΐνης, το ενδιαφέρον των θεατών επικεντρωνόταν στον κακό της σειράς, τον Dr. Claw. Αυτός ήτανε ο αρχηγός μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, του οποίου τα σχέδια ανέτρεπε ο Σαΐνης σε κάθε επεισόδιο. Εκείνο που τον έκανε ενδιαφέρον ήτανε ότι ποτέ δεν είδαμε το πρόσωπό του. Ο Dr. Claw ήτανε μονίμως κρυμένος πίσω από μια τεράστια πολυθρόνα διατάζοντας τους άλλους κακούς που δούλευαν για λογαριασμό του, και το μόνο που βλέπαμε ήτανε τα χέρια του.
Με τα χρόνια ξεκίνησε μια τεράστια παραφιλιλογία μεταξύ των τηλεθεατών σχετικά με την πραγματική μορφή του κακού, μέχρι που στα μέσα του ‘90 και αφού η σειρά είχε φτάσει στο τέλος της χωρίς να μας λυθεί η απορία, κυκλοφόρησε μια σειρά από αγαλματάκια - φιγούρες από τη σειρά του Αστυνόμου Σαΐνη. Ένα από τα αγαλματάκια ήτανε και ο κακός, με τη διαφορά ότι και πάλι το πρόσωπό του ήτανε καλυμένο στη συσκευασία με ένα αυτοκόλητο, και έπρεπε να το αγοράσεις για να δεις επιτέλους πώς έμοιαζε ο Dr Claw. Τελικά το αποτέλεσμα ήτανε μάλλον απογοητευτικό. Εκεί που περιμέναμε να δούμε έναν τρομακτικό κακό σαν τον Darth Vader του Star Wars, με μια απειλητική μάσκα τουλάχιστον, ο Dr Claw ήτανε ένας γεράκος με άσπρα μαλλιά και μούσι, και ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της παιδικής μας ηλικίας απέκτησε άδοξο τέλος.

 

OC4

Κάποια πράγματα, απ’ ότι φαίνεται, μάλλον είναι καλύτερα να αφήνονται στη φαντασία μας...

 

• Επιμέλεια: Γιάννης Νικολάου
nikolaou.animator@gmail.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass