Έλενα Βατάλη: Συνεργασία αιχμής!

Δημοσίευση: 17 Απρ 2013 15:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:39

της Έφης Τουφεξή

 

Στο φετινό κατάλογο επίπλων μπάνιου της γνωστής σουηδικής εταιρείας 4aqua Badrumsmobler Sweden περιλαμβάνονται όλα: Φαντασία, έμπνευση, πρακτικό πνεύμα, λειτουργική διευθέτηση και λαρισαϊκή υπογραφή! Η Λαρισαία interior designer Έλενα Βατάλη κατάργησε τους γεωγραφικούς περιορισμούς κι έβαλε την προσωπική της αισθητική σφραγίδα σε μια εξαιρετική δουλειά.

Η ίδια «σκηνοθέτησε» το διακοσμητικό πλαίσιο, στο οποίο εκτυλίχθηκε η φωτογράφιση του φετινού καταλόγου προϊόντων της  συγκεκριμένης σουηδικής εταιρείας. Ανέλαβε τη σχεδιαστική επιμέλεια των χώρων, επέλεξε τα χρώματα, το ύφος και το στιλ και σχεδίασε όλες τις διακοσμητικές λεπτομέρειες των εικόνων του καταλόγου, που κυκλοφόρησε πριν δύο μήνες, στη Σουηδία, σε 15.000 έντυπα.

Το έργο της απαιτητικό, αλλά το ταξίδι της δημιουργίας είναι για εκείνη πάντα γοητευτικό. Οι κανόνες της; Υπέρτατο στιλ, που αντιστέκεται στην ομοιομορφία της μετριότητας και απόλυτος σεβασμός στη μοναδικότητα των επίπλων και των χώρων. Η Έλενα αρχικά εντρύφησε στη σουηδική διακοσμητική κουλτούρα, την προσάρμοσε στις επιλογές της και, χωρίς διακοσμητικές εξάρσεις και προσποίηση, διαμόρφωσε χώρους εργονομικούς, υψηλής αισθητικής, που αναδεικνύουν σωστά τη σχεδιαστική μοναδικότητα των επίπλων μπάνιου.

«Το κάθε αντικείμενο - έπιπλο έχει τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα και η ανάδειξή της αποτέλεσε τον κεντρικό στόχο μου», θα πει η κ. Βατάλη, η οποία «ευστόχησε» κι έθεσε τα θεμέλια για την επόμενη συνεργασία τους. Μια συνεργασία που ξεκίνησε πριν πέντε μήνες, όταν οι υπεύθυνοι της εταιρείας 4aqua Badrumsmobler Sweden θαύμασαν τις διακοσμητικές της προσεγγίσεις μέσα από το site της www.vatali.gr.

Κι όσο για τη διαφορετικότητα στη σκανδιναβική αισθητική, η Έλενα ξεκαθαρίζει πως μόνο τροχοπέδη δεν είναι: Το πραγματικό design έχει τη δική του παγκόσμια γλώσσα, που εκφράζει και “ντύνει” τα οπτικά ερεθίσματα της καθημερινότητάς μας και μας εκπαιδεύει αισθητικά, ώστε να αντιλαμβανόμαστε τη διαφορά του να “βλέπεις” από το να “κοιτάς”».

Έλενα Βατάλη: interior designer – Ανακαίνιση, διακόσμηση coffee & bar shops, restaurants, γραφεία, κατοικίες, τηλ.:2410 922417 & 6932745898. www.vatali.gr

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass