Συντήρηση

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2024 10:11

Από τον Δημήτριο Ε. Μητσιούλη, επικεφαλής της Παράταξης των Ελεύθερων Θεσσαλών

Εδώ και πενήντα χρόνια χάσαμε τις έννοιες των θεμελιωδών ελληνικών λέξεων ως λαός. Για παράδειγμα, λέξεις όπως «φιλότιμο», «αλληλεγγύη», «φιλοκαλία», «παιδεία», «δικαιοσύνη», «συντήρηση», έννοια που θα αναφερθεί και στο άρθρο μου.

Και ερωτώ, τι σημαίνει για τον καθένα μας η λέξη «συντήρηση»; Μήπως στον 21ο αιώνα την έννοια την απαξιώσαμε τελείως; Τι πιο ωραίο πράγμα να συντηρείς την οικογένειά σου με τις αξίες, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα ενός ένδοξου έθνους;
Ανά τους αιώνες, με ιστορία, φιλοσοφία, γράμματα, τέχνες δυστυχώς δεν τιμούμε τους αρχαίους προγόνους μας και αυτό φαίνεται από το τι διδάσκεται στα σχολεία. Αντιθέτως, οι άλλοι λαοί τους διδάσκουν και τους υιοθετούν στις επιστήμες τους.
Δεν είναι ωραίο να συντηρούμε τα δημόσια νοσοκομεία, αλλά να μην τα στελεχώνουμε με παιδιά του κομματικού σωλήνα και να είναι πεταμένα μηχανήματα στα υπόγεια και στους διαδρόμους; Και είναι συντήρηση όταν δεν επανδρώνεις με νοσηλευτές και ιατρικό προσωπικό τις κλινικές;
Δεν είναι ωφέλιμο για την κοινωνία και χρήσιμο η καλλιέργεια της μάνας γης που με τη σωστή συντήρηση και διαχείριση των προϊόντων να υπάρχει επάρκεια αγαθών για τους πολίτες; Κάντε έναν υπολογισμό με πραγματικά νούμερα που από τώρα και κάθε χρόνο αυξάνονται οι τουρίστες. Για παράδειγμα πενήντα εκατομμύρια επί τρία γεύματα με ελληνικά προϊόντα.
Από πότε έχουν να συντηρηθούν τα κανάλια, τα ποτάμια, οι χείμαρροι, οι λίμνες, τα δάση, τα πάρκα. Δεν είναι θαυμάσιο να υπάρχουν δασοφύλακες, υλοτόμοι και εθελοντές να συντηρούν τα δάση;
Αν υπήρχε συντήρηση στον ΟΣΕ όλου του δικτύου των υποδομών και των ηλεκτρονικών, θα γινόταν αυτό το τραγικό δυστύχημα στον Ευαγγελισμό;
Δεν είναι ευλογία να ακούς τον Λόγο του Θεού και να ασπάζεσαι όλους τους Αγίους για τον Αγώνα τους και που μαρτύρησαν για μας όπως και ο Χριστός μας που βασανίστηκε και πέθανε στον Σταυρό;
Κλείνοντας, θα αναφερθώ στον ακραίο καταναλωτισμό. Είναι συντήρηση; Όταν το να τρως το φαγητό του σπιτιού από τη μάνα ή από τη γιαγιά δεν σε καθιστά «προοδευτικό» όπως συμβαίνει αν τρως «βρόμικο» απ’ έξω.
Είσαι συντηρητικός αν δεν καταναλώνεις σε ρούχα και παπούτσια, αναμφιβόλου ποιότητας, «πλαστικά», για να είσαι στην παγκόσμια «μόδα» και να τα πετάς σε λίγο καιρό ή να επιβάλλεις στον εαυτό σου εσύ τι σου πρέπει ως νέο ή νέα.
Δεν είναι καλό να συντηρήσεις τον πολιτισμό σου, το ιδεώδες της Αρχαίας Ελλάδας και του Βυζαντίου; Ή να αφομοιώνεσαι σε ξένες ηλιθιότητες.
Αντιθέτως, είναι καλό για τους προοδευτικούς να διοργανώνουν παρελάσεις Loatki και να περάσουν στην κοινωνία πως κάτι φυσιολογικό είναι που έχει εδραιωθεί.
Τέλος, είναι συντήρηση να είσαι αυτάρκης για τους πολίτες σου στον πρωτογενή τομέα, στη μεταποίηση, στη βιομηχανία, στο εμπόριο, στις εξαγωγές που όλα έχουν τελματώσει; Ή είναι πρόοδος να δανείζεις ως κράτος μέχρι το 2090 και να σου έχουν πληστηριάσει και υποθηκεύσει όλη την περιουσία;
Εύχομαι αυτή η ανατροπή που γίνεται στην Ευρώπη να αλλάξει γρήγορα τα πράγματα για τους λαούς. Για να γίνει αυτό στην πατρίδα μας πρέπει να φύγουν αυτοί οι προοδευτικοί που με τους χειρισμούς τους τραυμάτισαν, χρεοκόπησαν από όλες τις απόψεις την Ελλάδα.

Έφτασε η ώρα να επικρατήσει το δόγμα Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια.
Οι προοδευτικοί το λένε ότι είναι φασιστικό σύνθημα. Εμείς οι συντηρητικοί - ευρωσκεπτικιστές το λέμε πατριωτισμό, εθνικό παρεμβατισμό, που έρχεται από τα βάθη των αιώνων.
Υ.Σ. Κύριε Περιφερειάρχη, αφού ακούτε τόσες προτάσεις για τη Θεσσαλία, ακούστε και τον πρώην υποψήφιο Περιφερειάρχη.
Δώστε κίνητρα στους αγρότες να καθαρίσουν τα χαντάκια, αποστραγγιστικά, χειμάρους, αυλάκια κ.λπ. από χωριό σε χωριό, από σύνορο σε σύνορο. Έχουν όλα τα μέσα και με πολύ λίγα χρήματα, ειδάλλως μην περιμένετε άλλον. Θα τα καταφέρνουν. Εξάλλου, χρήματα δεν υπάρχουν. Τα 553 ευρώ σε πέντε χρόνια, αν τα διαιρέσουμε με τον πληθυσμό της Θεσσαλίας, δεν φτάνουν ούτε για τσίχλες!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass