Η άλλη εικόνα της χώρας...

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2024 15:25 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιουλ 2024 11:25

Από τον Δημήτριο Νταφούλη, επίτ. σχολ. σύμβουλο και θεολόγο

Κάθε μέρα τα ίδια. Δεν υπάρχει δελτίο ειδήσεων που να μην αναφέρει έργα παραβατικότητας, εγκληματικές οργανώσεις, κλοπές μέχρι και δολοφονίες.

Κρίμα, γιατί οι επίορκοι και παραβατικοί συμπολίτες μας, εισαγόμενοι και γηγενείς, με τη συμπεριφορά τους δολοφονούν την αξιοπρέπεια και το όνομα της χώρας!
Η «ίωση» αυτή πρέπει να γιατρευτεί στη ρίζα της. Η συνταγή είναι αρμοδιότητα της πολιτείας και των πολιτικών. Η πολιτεία με τα θεσμικά της όργανα οφείλει να προστατέψει τη χώρα. Είναι δική της ευθύνη για τον τρόπο δράσης και όχι απλώς να προβαίνει σε διαπιστώσεις.
Η χώρα μας, πίνακας καλαισθησίας από χέρια Θεού στην πινακοθήκη της φύσης, αμαυρώνεται από παραβατικές δράσεις παραβατικών προσώπων, υπαλλήλων και άλλων. Είναι άδικο, όμως, να λέγεται «όλοι το ίδιο είναι, αυτή είναι η Ελλάδα!», επειδή κάποιοι επίορκοι υπάλληλοι, στρατιωτικοί, εκπ/κοί, ιερωμένοι, δικαστές, εφοριακοί, γιατροί παραβαίνουν τον όρκο τους.
Με τη γενίκευση και τον μηδενισμό είναι σαν να αποδεχόμαστε πως ο λαός μας είναι επιρρεπής στην παραβατικότητα και ηθικά ευάλωτος. Είναι ανήθικο και επιβλαβές. Δίνουμε «βήμα λόγου» σε συκοφάντες των θεσμών, των υπαλλήλων και κυρίως της εκκλησίας μας. Οφείλουμε να αντισταθούμε και να προστατέψουμε τη χώρα.
Ελλάδα δεν είναι μόνο οι διεφθαρμένοι και επίορκοι με το εγκληματικό τους έργο, συκοφάντες και επικίνδυνοι μηδενιστές. Ελλάδα είναι η μεγάλη εικόνα του πίνακα ζωγραφικής με τον πολιτισμό της και τον πνευματικό της πλούτο. Ελλάδα είναι το σύνολο των «νοικοκυραίων» σωφρόνων, έντιμων και συνετών πολιτών. Αυτοί που αγαπούν το «σπίτι» τους, τη χώρα τους, τη σέβονται και την τιμούν με τον τρόπο ζωής και δημιουργίας.
Άριστοι οικογενειάρχες, υπάλληλοι, επιστήμονες, απλοί πολίτες και έντιμοι εργάτες. Καταξιωμένοι και πρότυπα ζωής.
Ελλάδα είναι «η Ολυμπιακή φλόγα», το σύμβολο του πολιτισμού μας και της προσφοράς μας στην οικουμένη, που ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο. Παιδαγωγεί, συμβουλεύει και φωτίζει!
Ελλάδα είναι και ο Έλληνας πολιτισμικός ταξιδιώτης, ο απόδημος ελληνισμός, επιστήμονες και ερευνητές που διαφεντεύουν πανεπιστήμια και νοσοκομεία που έφερε στη δημοσιότητα η «τραγωδία» του κόσμου με τον κορονοϊό. Τους γνωρίσαμε, τους θαυμάσαμε και καμαρώνει η χώρα για τα παιδιά της.
Ελλάδα είναι και τα προπύργια της Ορθοδοξίας, τα Πατριαρχεία μας, που άξιοι ιεράρχες διακονούν και προβάλλουν τα «διακριτικά» μας, την ταυτότητά μας, τον Χριστό και την Ελλάδα. Χρέος της μάνας πατρίδας η προστασία τους από «Λωτοφάγους» και συκοφάντες, εχθρούς της αλήθειας. Η Εκκλησία μας είναι η μόνη που προσεύχεται ακόμη και για τους εχθρούς της. Στόχος της η συμφιλίωση των λαών, η ειρήνη και η αγάπη! Αγωνίζεται για την καλαισθησία και τη σωτηρία της ψυχής, για τον Χριστό και όχι για τον Χρυσό!
Ελλάδα είναι και η νεολαία μας, που διακρίνεται και διαπρέπει στις επιστήμες και την έρευνα. Είναι τα παιδιά μας που εμπνέουν για το αύριο, που με οπλισμό τη γνώση και το πνεύμα πορεύονται αξιοπρεπώς στη ζωή τους.
Αυτά ας τα εκτιμήσει και η Πολιτεία και ας φροντίζει ανάλογα όχι με λόγους και υποσχέσεις, αλλά με πράξεις!
Αυτή είναι η άλλη εικόνα της χώρας μας. Η μεγάλη εικόνα. Ας προβάλλεται και αυτή. Ας επαινείται και ας στηλιτεύονται κακότροπα πρότυπα του πάθους και των παθών!
Στο ταξίδι της ζωής, ο ελληνορθόδοξος πολιτισμός μας μας προβάλλει πρότυπα ήθους, καθήκοντος, πρότυπα ανθρωπιάς, πνεύματος, ηρώων και αγίων.
Η ευθύνη της επιλογής δική μας. Με το έργο μας, ας προσδώσουμε στην εικόνα της χώρας μας, ΦΩΣ, περισσότερο ΦΩΣ!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass