ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Παράσταση - κοροϊδία στο Κηποθέατρο

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2024 10:01

Ονομάζομαι Ιωάννα και είμαι κάτοικος Λάρισας.
Στις 03/072024, είχε προγραμματιστεί στην πόλη μου στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ η παράσταση «Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου», με ώρα έναρξης στις 21:30.

Προμηθεύτηκα το εισιτήριό μου, το οποίο σας επισυνάπτω (εκεί μπορείτε να βρείτε αναλυτικά τα στοιχεία της παράστασης), το οποίο προπλήρωσα από τις 13/06/2024, αξίας 23 ευρώ. (Σημειώνω ότι μία εκπρόσωπος της τριμελούς παρέας μου προμηθεύτηκε 3 εισιτήρια, τα οποία εκδόθηκαν στο όνομά της).
Ο καιρός της Λάρισας ήταν άστατος (έβρεχε ελαφρώς) πριν τις 20:00, παρόλα αυτά προσήλθαμε εγκαίρως (πριν τις 21:00) στον χώρο της παράστασης για να δούμε αν η παράσταση θα διεξαχθεί, αν θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία ή αν θα επιστραφεί το κόστος των εισιτηρίων. Το κοινό ανέμενε έξω από το Κηποθέατρο με τις ομπρέλες. Όποιος απευθύνθηκε στο ταμείο για επιστροφή χρημάτων λόγω της βροχής, πήρε την απάντηση ότι δε θα δοθούν χρήματα, γιατί η παράσταση θα διεξαχθεί κανονικά.
Στις 21:30 ανοίξανε οι πόρτες του θεάτρου για να γίνει ο έλεγχος των εισιτηρίων και να τακτοποιηθεί το κοινό στις θέσεις. Μάλιστα, υπάλληλοι του Θεσσαλικού Θεάτρου μοίραζαν μερικά κομμάτια χαρτί κουζίνας σε κάθε θεατή, προκειμένου να σκουπίσει ο κάθε θεατής τη θέση του και να καθίσει. Η παράσταση ξεκίνησε περίπου 21:50.
Ξεκίνησε να ψιλοβρέχει ξανά μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο ουρανός σχιζόταν από τις αστραπές. Οι ηθοποιοί συνέχιζαν την ερμηνεία τους απτόητοι. Άνοιξαν κάποιες ομπρέλες από τους θεατές και για λίγο φάνηκε να κοπάζει η βροχόπτωση. Στο επόμενο δεκάλεπτο η βροχόπτωση ξεκίνησε πάλι. Η παράσταση συνεχιζόταν κανονικά, μόνο που κάποιοι κάλυψαν τα κεφάλια τους με σακούλες και άρχισαν να ανοίγουν ξανά οι ομπρέλες. Οι τεχνικοί κάλυπταν τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις με νάιλον. Περίπου στις 22:20 η βροχή έγινε πολύ δυνατή και η παράσταση διακόπηκε τελικά σχεδόν μισή ώρα μετά την έναρξή της.
Ο κόσμος βγήκε έξω από τον χώρο του θεάτρου, συγκεντρώθηκε μπροστά στον χώρο του ταμείου αναμένοντας ανακοίνωση για νέα μέρα και ώρα της παράστασης ή επιστροφή των χρημάτων. Η ταμίας έδειξε αμέσως τις προθέσεις της παραγωγής, ότι δηλαδή δεν πρόκειται να γίνει επιστροφή των χρημάτων. Ζητήσαμε να έρθει ο υπεύθυνος της παραγωγής, ο οποίος εμφανίστηκε μετά από αρκετή ώρα και μεγάλη ένταση. Το πρώτο πράγμα που είπε ήταν «η παράσταση παίχτηκε για 40 λεπτά και εγώ είμαι κατοχυρωμένος από τον νόμο». Φυσικά ακολούθησε μεγαλύτερη αναταραχή.
Στις 22:29 (αφού δηλαδή ροκανίσαμε τουλάχιστον 10 λεπτά έξω από το θέατρο διαμαρτυρόμενοι) υπάρχει καταγεγραμμένη κλήση από το κινητό μου προς το 100. Αυτομάτως αποδεικνύεται ότι φυσικά και δεν παίχτηκε παράσταση για 40 λεπτά…
Τελικά, η αστυνομία έφτασε εγκαίρως, κατέγραψε το γεγονός, κράτησε τα στοιχεία του υπευθύνου και η υπόθεση έκλεισε με μια προφορική υπόσχεση του υπεύθυνου ότι θα προσπαθήσει να βρει νέα διαθέσιμη ημερομηνία για να ξαναγίνει η παράσταση.
Αισθάνομαι βαθύτατη αδικία και κατά πρόσωπο κοροϊδία από το γεγονός.
Ενώ οι καιρικές συνθήκες έδειχναν από πολύ νωρίς ότι αποκλειόταν το ενδεχόμενο να διεξαχθεί πλήρως η παράσταση, οι υπεύθυνοι με δόλο και μελετημένη πρόθεση αρνήθηκαν να ακυρώσουν εκ των προτέρων την παράσταση και μας «μάντρωσαν» μέσα με σκοπό να καταφέρουν πάση θυσία να περάσει το χρονικό διάστημα (το οποίο και τελικά δεν καλύφθηκε) για να το επικαλεστούν στην προδιαγεγραμμένη συνέχεια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass