«Ποια να διαλέξω...»

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2024 10:40

Από την κ. Γαρυφαλλιά Καρυστιανού - Γκολφινοπούλου,

πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαρισαίων

Είναι ένα παλιό τραγουδάκι που έλεγε «μα θαρρώ πως θα τα μπλέξω, απ’ την Κική και την Κοκό ποια να διαλέξω, την Κική την αγαπώ, μα μ’ αρέσει κι η Κοκό».

Κάπως έτσι πορευόμαστε προς τις ευρωεκλογές, μέσω των οποίων φιλοδοξούμε να μας εκπροσωπήσουν celebrities που στην καλύτερη περίπτωση ξέρουν πού είναι το Στρασβούργο. Γύρω μας βέβαια συντελείται κοσμογονία.
Στις φετινές ευρωεκλογές η προσοχή των αναλυτών έχει στραφεί αφενός στην εξαιρετικά απειλητική αποχή, αφετέρου δε, στα ακραία κόμματα με την ακροδεξιά να καταγράφει ξανά άνοδο στη Γηραιά ήπειρο.
Η σχετική συζήτηση έχει ανοίξει εδώ και μήνες αφού ακροδεξιά κόμματα έχουν κερδίσει τις εκλογές σε ευρωπαϊκές χώρες, και η ακροδεξιά οδηγεί τις δημοσκοπήσεις σε κάποιες από αυτές.
Σύμφωνα δε με τα πρώτα δείγματα των γκάλοπ τα κόμματα αυτά αναμένεται να κατορθώσουν να αναδειχθούν σε μία πανίσχυρη δύναμη εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Τα «Αδέλφια της Ιταλίας» της Τζόρτζια Μελόνι, αλλά και η ίδια δεν κρύβουν τις ελπίδες τους για τη δημιουργία μίας ισχυρής δύναμης που θα στρίψει το τιμόνι δεξιά, έχοντας ήδη πάρει δυναμική εκπροσώπηση στο ευρωκοινοβούλιο.
Άκρως ανησυχητικά είναι λόγια της Τζόρτζια Μελόνι κατά τη διάρκεια του «μεγάλου πατριωτικού συνεδρίου» όπως στο Παλάθιο Βισταλέγκρε της Μαδρίτης που διοργάνωσε το ακροδεξιό κόμμα Vox της Ισπανίας.
«Είμαστε η μηχανή της αναγέννησης της ηπείρου μας» είπε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, με τους ομοϊδεάτες της να τη χειροκροτούν όρθιοι. Πίσω στην αποκομμένη από τον κόσμο χώρα της φαιδράς Πορτοκαλέας, κάθε δήλωση πολιτικού αρχηγού ξεκινάει με τη διαβεβαίωση πως «τώρα ψηφίζουμε για την Ευρώπη, δεν κάνουμε εθνικό γκάλοπ». Αμέσως μετά βέβαια απαντούν στις αγωνιώδεις ερωτήσεις δημοσιογράφων που αφορούν το μέλλον της Ευρώπης, όπως τα πόθεν έσχες των πολιτικών, δηλώσεις ανθυποπολιτευτών με lifestyle περιεχόμενο, ανάσυρση δηλώσεων και γεγονότων που φτάνουν στη δολοφονία Καποδίστρια και άλλα σύγχρονα και ευρωπαϊκά.
Είτε Κική, είτε Κοκό, θα πέσουμε από τα σύννεφα με τις εξελίξεις που έρχονται, το δε άρμα της Ευρώπης με αυτά τα μυαλά δεν το φτάνουμε ούτε με ωτοστόπ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass