Επιστολές

Μνήμη αφανών ηρώων

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2023 14:00

Αγαπητή «Ελευθερία», συγχαρητήρια για το άρθρο του κ. Κων. Τσιρονίκου για τους Έλληνες των ΗΠΑ, που είχαν συμμετάσχει στον πόλεμο του 1912! Πολύ περισσότερο επειδή δεν υπήρξε αναφορά σε αυτό το ξεχωριστό γεγονός στις εορτές του 2012 για τα εκατό χρόνια, ενώ επρόκειτο για Ιερόν Λόχο.

Ούτε σε έστω μία, από άλλες σχετικές εορτές. Συμπληρώνουμε ότι πολλοί από τούς Ήρωες ήταν από την περιοχή μας. Οι αδελφοί Λάζαρος (28 ετών) και Ιωάννης Χαμαϊδής (24 ετών, που σκοτώθηκε στο Μπιζάνι), για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Από τα Αμπελάκια. Επίσης, τουλάχιστον ένας Ήρωας από το Συκούριο (ηγετικός στον Λόχο) και πιθανώς Ήρωες από τον Τύρναβο.
Επισυνάπτω φωτογραφίες του Λάζαρου στο «τέταρτο σύνταγμα» (στο κέντρο) και στην οικία του στο χωριό, καθ’ όσον τυγχάνει να είναι ο πατέρας μου και υπήρξε επί σειράν ετών δημοτικός σύμβουλος και φίλος του Μιχαήλ Σάπκα στα δύσκολα χρόνια της ανόρθωσης της Λάρισας, όταν οι σύμβουλοι έκαναν το κάθε δυνατό για τη μετάβαση από τον «νεροκουβαλητή» στον ΟΥΗΛ, μέχρι την οδοποιία και πλείστα άλλα. Εκφράζουμε τον θαυμασμό και τις ευχαριστίες μας για την επαρκή κάλυψη της συγκεκριμένης πτυχής από τον κ. Κων. Τσιρονίκο, πολύ περισσότερο καθώς. επί σειράν ετών, προσπαθούσαμε και εμείς να συγκεντρώσουμε σχετικές πληροφορίες για πρόσωπα και πράγματα, αλλά μία επίσημη τοποθέτηση ήταν ότι ορισμένα αρχεία είχαν πυρποληθεί.
Χρίστος Χαμαϊδής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass