Η ενότητα, το αντίδοτο στις αλλαγές στην Τ.Α.

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2018 17:50

Είναι η πιο μεγάλη αλήθεια, ότι η πολιτική ενότητα χτίζεται από τη βάση προς την κορυφή και αυτόν τον αγώνα δίνω καθημερινά όπου σταθώ και όπου βρεθώ.

Δεν κερδίζεται απλά με μια στήριξη από τους πολιτικούς φορείς αλλά προκαλείται ως αλυσιδωτή αντίδραση αφού πρώτα έχει εμπεδωθεί στην κοινωνία. Οι πολίτες, οι δημότες αντιλαμβάνονται και κρίνουν καθημερινά ποιος προτάσσει το «ΕΓΩ» και ποιος πρωταγωνιστεί στο «εμείς».

Η ενότητα δεν μπορεί να αποτελεί προαπαιτούμενο μόνο για την εκλογή μας, αλλά υποχρέωσή μας για την επόμενη μέρα, για την μάχη της νίκης που θα φέρει τη μεγάλη αλλαγή στην πόλη μας και σε αυτή τη μάχη πρέπει να δώσουμε όλοι το "παρών"!

Η ενότητα της μεγάλης κοινωνικής έκφρασης που υπηρετώ ως αιρετός για 20 συναπτά έτη στην Αυτοδιοίκηση, δεν επιτρέπεται να είναι ένας βερμπαλιστικός ορισμός.

Πρέπει να υπηρετείται από όλους, ιδιαίτερα από τους συμμετέχοντες στην εκάστοτε εκλογική διαδικασία, επιζητώντας την ψήφο της πολιτικής και κοινωνικής βάσης.

Η ενότητα, είναι έννοια δυναμική, διότι εμπεριέχει την έννοια της δράσης και κάποιες φορές της δημιουργικής σύγκρουσης, μέσα από την αντιπαράθεση επιχειρημάτων, για την καλύτερη λειτουργία της κοινωνίας και με αυτοσκοπό την ώθηση στην εξέλιξη .

Όσοι την επικαλούνται πρέπει και να την εννοούν. Πρέπει να την κάνουν πράξη με τον λόγο τους, με τη στάση τους, με τη συμπεριφορά τους και τελικά με την εφαρμογή στις πολιτικές πράξεις και στις αποφάσεις τους.

Η ενότητα, είναι το όχημα που κάνει στάση, για να ανέβουν όσοι επιθυμούν να την υπηρετήσουν, αλλά και να κατέβουν όσοι την υπονομεύουν.

Η ενότητα πρέπει να κατατείνει συνεχώς προς την βελτίωση των σχέσεων διαμέσου των αξιών και των ηθικών αρχών. Το ομαδικό πνεύμα να διαπερνά ολόκληρο το κοινωνικό οικοδόμημα να ακτινογραφεί και να ακτινοβολεί ταυτοχρόνως. Η ενότητα πρέπει να βρίσκεται σε διαδραστική σχέση με την κοινωνία, ώστε να συναντήσει την αμφιβολία από όπου και αν προέρχεται, ιδιαίτερα από την νέα γενιά και αφού συγκεράσει χάσματα να προσφέρει απλόχερα την ώθησή της!

Ήρθε η ώρα να συμβάλουμε όλοι, για να ξεπεράσουμε διαχρονικές παθογένειες της κοινωνίας μας που έχουν να κάνουν αφενός με την πολιτική ως τέχνη του εφικτού και αφετέρου με την επικοινωνία της στα κοινωνικά στρώματα όλων των βαθμίδων.

Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα, σας καλώ όλους να συμβάλουμε με την στάση μας, με την συμπεριφορά μας και με τις ενέργειες μας, να βγούμε πιο δυνατοί, ενωμένοι, ώστε να δώσουμε νικηφόρα την μάχη των Αυτοδιοικητικών εκλογών, την μάχη για την αυτοδυναμία παρά την υπονόμευση που στήνεται με την μεταρρύθμιση που προωθείται από τον αρμόδιο Υπουργό και την Κυβέρνηση και που σαν σημαία της έχει την απλή αναλογική.

Τα σφυρηλατημένα στελέχη, αυτοί που είναι μπαρουτοκαπνισμένοι στις εκλογικές διαδικασίες αλλά και οι νέοι με το πάθος για αγώνα και την όρεξη για να προσφέρουν και να συνεισφέρουν στην αλλαγή θα πρέπει να ανοίξουν διάπλατα τον δρόμο της ενότητας της. Δεν πρέπει να εγκλωβιζόμαστε σε πρόσωπα ή ομάδες γιατί το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να διχαζόμαστε. Υπάρχει δρόμος και πέρα από το «ΕΓΩ». Ο δρόμος της συνεννόησης και της διεύρυνσης που οδηγεί σε νίκη μεγάλης κλίμακας μέσα στην οποία μπορούν να συμμετέχουν και να δρουν οι πλειοψηφίες.

Αυτόν τον δρόμο επιθυμώ να υπηρετήσω και στην Αυτοδιοίκηση με όραμα τη Λάρισα!

 

Από τον Μάριο Ξηρομερίτη

* Ο Μάριος Ξηρομερίτης, είναι δημοτικός σύμβουλος Λαρισαίων

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass