ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Μαρίv Λεπέν και Εμμανουέλ Μακρόν…

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2017 15:05

Αγαπητή «Ελευθερία»

Όταν δημοσιεύσατε στην εφημερίδα σας το άρθρο μας επικαιρότητας, με τίτλο Νικολά Σαρκοζί, ένας σύγχρονος Δον Ζουάν, αιτία ήταν η ελαφρότητα της συμπεριφοράς του με την Κάρλα Μπρούνι διάσημη στο χώρο της μόδας-μοντέλο- με την οποία σε δημόσιες εμφανίσεις μετά την εκλογή του ως πρόεδρος πλέον και την εγκατάλειψη της συζύγου και του δεκάχρονου γιού τους που είχε στο πλευρό του σε όλες τις προεκλογικές ομιλίες του ως στήριγμα δεμένης και αρμονικής οικογένειας, αρχηγού του κράτους της Γαλλικής Δημοκρατίας…

Η εσφαλμένη αυτή ενέργεια λόγω αξιώματος, θύμιζε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου της δεκαετίας του ‘50. Όχι πλατωνικού, αλλά φυσικού ερωτιδέα προσφέροντας δημόσιο θέαμα με αποτέλεσμα, να μη λάβει το χρίσμα του υποψηφίου στις επόμενες εκλογές πενταετούς θητείας.

Το σφάλειν ανθρώπινο έλεγε ο Πλαστήρας, αρκεί να έχομε το θάρρος να επανορθώσουμε και να μην το επαναλάβουμε. Δυστυχώς όπως βλέπουμε, γίνεται επανάληψη στην φίλη μας χώρα της Γαλλίας. Με πληροφόρησή μας από τα μέσα ενημέρωσης ο δεκαεπτάχρονος τότε μαθητής εκτίμησε και συμπάθησε την κατά 25 έτη μεγαλύτερη και μητέρα τριών τέκνων καθηγήτριά του, εις την οποία έκανε πρόταση γάμου! Απίστευτο κι όμως αληθινό. Την οποία πρόταση αποδέχτηκε η ώριμη επιστήμων της Μέσης εκπαίδευσης… Ελλείψει αγνών και γενναίων πολιτικών προσωπικοτήτων στην πολιτική ζωή όχι μόνο της Γαλλίας, αλλά και πολλών άλλων χωρών του κόσμου, επιπλέουν οι φελλοί δυστυχώς. Είναι δυνατόν το άμυαλο αυτό αγόρι, το 39χρονο σήμερα, να κυβερνήσει καταλλήλως τη χώρα του Πνεύματος και του Φωτός όπως την ονομάζουν; Λυπάμαι τόσο πολύ αλλά, είναι στα πρότυπα του Νικολά Σαρκοζί δηλαδή, φτερό στον άνεμο… Δεν έχει ουδεμία σχέση με τους γίγαντες προέδρους του παρελθόντος. Όπως τον στρατηγό Ντε Γκολ, τον Πομπιντού, τον Ζισκάρ Ντε Εστέν και άλλους τους οποίους γνωρίζετε καλύτερα εσείς φίλοι αναγνώστες.. Λίγες λέξεις για τη συνυποψήφια Μαρίν Λεπέν βεβαίως, η νίκη του Μακρόν ήταν προφανής. Αλλά υποθέτω δια της διαίσθησής μου, ότι η Λεπέν δεν είναι ακραία, η εκδήλωσή της αυτή πηγάζει όχι από το μυαλό της, παρά από την έκρηξη της καρδιάς της, για την αγάπη της την συνετή προς την πατρίδα της.

Καθώς και για τον λαό της Γαλλίας, ίσως και ολόκληρης της Ευρώπης κι ακόμα ευρύτερα.. Δηλαδή στα πρότυπα του προέδρου Τραμπ των ΗΠΑ. Δεν έχει ουδεμία σχέση με τα φασιστοειδή ακραίων πολιτικών σχημάτων. Απλά είναι ερωτευμένη με το λαό της πατρίδας της και το λαό της Ευρώπης γενικότερα. Ούτε δημιούργησε βίαιες συγκρούσεις όπως συμβαίνει στη χώρα μας και ανά τον κόσμο κατ΄ επέκταση… Θαρρώ ότι την αδικούν. Ως επίλογος: Μια μικρή αναφορά, για τον καλό Ομπάμα πρόεδρο.. Έκανε δηλώσεις για παραβίαση 17 δευτερολέπτων ενός Ρωσικού αεροπλάνου στην Τουρκία, το οποίο κατέρριψαν μετά φόνου του πιλότου, δηλαδή δολοφονία. Καλώς έπραξε ο Ερντογάν, δια στόματος προέδρου Ομπάμα. Για την Ελλάδα μας ενώ βρισκόμαστε στα πρόθυρα του πολέμου; Με τον ανισόρροπο Ερντογάν;! Γιατί δεν έκανε κάποια ανάλογη ενέργεια στα οχτώ χρόνια της θητείας του ως πρόεδρος; Ένα καλό λόγο στον παράφρονα και άγριο γκρίζο λύκο; Έστω και τυπικά. Ο οποίος ξεπέρασε όλους τους στρατοκράτες δικτάτορες της Τουρκίας του παρελθόντος Μυστήριο φαινόμενο και ανεξήγητο. Κάνω τη σκέψη, ίσως να σκηνοθέτησε το ψευτο-πραξικόπημα,για να πετύχει τα καταχθόνια και βρόμικα όνειρά του. Όλα παίζονται. Αγαπητοί Ομπάμα πρόεδρε, και Ραϊς Κοντολίζα υπουργέ των εξωτερικών. Τα αξιώματά σας τα λάβατε με την υπόδειξη και την στήριξη, της ένατης λεωφόρου της Νέας Υόρκης κατά παραγγελία. Ενώ ο Τραμπ δέχτηκε πόλεμο λάσπης από την αυτή λεωφόρο… δηλαδή του πανίσχυρου Λόμπι. Ο οποίος αγαπά την Ελλάδα μας αγνά και τη στηρίζει αμερόληπτα…

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Θανάσης Δ. Καλογιάννης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass