Υπουργείο Υδάτων

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2017 15:20

Σχετικά με την επίσκεψη του ειδικού γραμματέα υδάτων και τη σύγκρουση της "ομάδας Αχελώου" και των "εναλλακτικών" της κυβέρνησης, διατυπώνουμε μερικές σκέψεις: Η Ειδική Γραμματεία Υδάτων - υπάγεται στο ΥΠΕΚΑ - είναι μια παραπεταμένη υπηρεσία στην χαοτική διακομματική γραφειοκρατία των Αθηνών.

Δεν μοιράζει επιδοτήσεις, "προγράμματα", κ.λπ , δεν συμμετέχει δηλαδή στην "ανάπτυξη", και ο αγαπητός ειδικός γραμματέας της δεν έχει χώρο για δράση. Μέχρι και κατάργησή της σχεδίαζαν και δημιουργία Διεύθυνσης Υδάτων στο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η δική μας άποψη είναι πως το νερό είναι εκ των ων ουκ άνευ για τη βιώσιμη συντήρηση ή όπως το λένε άλλοι την αειφορική ανάπτυξη - εντατικοποίηση. Για τον λόγο αυτό πρέπει να δημιουργηθεί Υπουργείο Υδάτων, που θα έχει την πρώτη προτεραιότητα στις χρηματοδοτήσεις, τα έργα νερού πρέπει να προηγούνται όλων των άλλων. Στο Υπουργείο Υδάτων καθοριστικό ρόλο θα έχει η συνέλευση όλων των περιφερειών, και οι δράσεις θα γίνονται με σχεδιασμό τουλάχιστον μιας γενεάς, δηλαδή το λιγότερο για τριάντα χρόνια. Ο διορισμός του υπουργού θα είναι διακομματικός και θα ελέγχεται και θα λογοδοτεί στη Βουλή, με θητεία πέντε ετών και ανά πάσα στιγμή ανακλητός από τη Βουλή, εάν δεν έχει αποτελέσματα στο έργο του. Το παρασιτικό διακομματικό σύστημα των Αθηνών με τις προεκτάσεις του στην επαρχία και η γραφειοκρατία των Βρυξελλών έχει άλλες προτεραιότητες. Η "ανάπτυξη" για το σύστημα είναι η απορρόφηση των "προγραμμάτων" με στοχευμένο μοίρασμα για τη "νίκη" στις επερχόμενες εκλογές. Για να το πούμε με διακομματικούς όρους, όταν μια εκλογική διαδικασία τελειώνει, μια καινούργια αρχίζει, και ας καεί το παλιάμπελο, εμείς, διακομματικά, να περνάμε καλά! Να σημειώσουμε για μία ακόμη φορά πως η Ελλάδα μας, η πατρίδα μας μόνο με την Ισότιμη Διακυβέρνηση των Κοινών μπορεί να γίνει οδηγός της Οικουμένης. Με το σύστημα της democracy θα είναι παίγνιο των "προστατών" της, ή όπως το έγραψε ο ποιητής. "...των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι..." και εάν ισχύει το "...Ραγιάδες έχεις, μάνα γη, σκυφτοί για το χαράτσι, ...", τότε η εξαφάνισή μας έχει κοντινή ημερομηνία. Μη γένοιτο.

Του Αχιλλέα Χονδρονάσιου,

προέδρου Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελίας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass