Ο εξ ανατολών κίνδυνος προ των πυλών

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2017 16:00

Η Τουρκία δια του προέδρου της Ταγίπ Ερντογάν καθημερινά προκαλεί και απειλεί την πατρίδα μας.

Στο παραλήρημα των παράνομων αυτών ενεργειών μπήκε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της γείτονος. Καταδεικνύοντας έτσι ότι η πολιτική της στο σύνολό της κινείται προς την ίδια κατεύθυνση. Στη βλέψη και στην αρπαγή ό,τι ιστορικά και νομικά δεν είναι δικό της. Αποδομώντας, κατ` αυτόν τον τρόπο, κάθε μορφή συνεννόησης και διαλλακτικότητας στην επίλυση των διακρατικών προβλημάτων.

Επομένως, η εξωτερική συμπεριφορά της Τουρκίας, παρά τη φαινομενική αποδέσμευσή της από την Κεμαλική και στρατιωτική επιρροή, εξακολουθεί να κινείται στην ίδια γραμμή: του τσαμπουκά και της ανυπακοής στους κανόνες της διεθνούς νομιμότητας. Κι αυτό το δείχνουν οι κατ` επανάληψη παραβιάσεις και παραβάσεις των εθνικών μας συνόρων και η αμφισβήτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του θαλάσσιου χώρου του Αιγαίου, που αποτελεί και τη σοβαρότερη αιτία μη διενέργειας ερευνητικών δραστηριοτήτων στο Ελληνικό Αρχιπέλαγος.

Στη διολίσθηση αυτή του Ισλαμιστή ηγέτη προστίθεται και η σύγχρονη αλαζονική του φρασεολογία. Η ανιστόρητη επιχειρηματολογία και οι λεονταρισμοί του. Που είναι δυνατόν να θέσουν εν κινδύνω την ειρήνη στην ΝΑ Μεσόγειο. Αφού με την υπεροψία και τον δονκιχωτισμό του απειλεί και αυτήν ακόμα την οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όχι μόνο με την κατ` επανάληψη παρουσία του στην επέτειο τη αναίτιας βαρβαρικής εισβολής του Αττίλα το 1974 στη Μεγαλόνησο, αλλά και με τις εμπρηστικές και αντιειρηνικές δηλώσεις του. Οι οποίες πόρρω απέχουν από τη δίκαιη λύση του Κυπριακού. Αφού ο ακράτητος εθνικισμός του τον οδηγεί σε εκτροπές του δημόσιου λόγου με αποκορύφωμα την πολύ απαξιωτική φρασεολογία του σε βάρος της μαρτυρικής μας Κύπρου. Αποκαλώντας το ελεύθερο κομμάτι της: διοίκηση της νότιας Κύπρου. Ποια; Τη χώρα που είναι πλήρες μέλος του Ο.Η.Ε. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και οι παλικαρισμοί του Ερντογάν δεν έχουν τελειωμό. Απειλεί την ακύρωση της συμφωνίας για το μεταναστευτικό και τον πλημμυρισμό της Ευρώπης από εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες. Ιδιαίτερα δε σήμερα που η οικονομία της χώρας του καταρρέει και τα προβλήματα προς ανατολάς οξύνονται, το ακατάσχετο παραλήρημά του καθίσταται περισσότερο επικίνδυνο. Ικανό να καταλήξει σε θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο με απρόβλεπτες συνέπειες στην ειρήνη της περιοχής. Και το χειρότερο της αδηφαγίας του θρησκευόμενου ισλαμιστή ηγέτη, που τον οδηγεί προς την κατεύθυνση των παράνομων ενεργειών του, είναι το συστηματικό γκριζάρισμα ελληνικών ιδιοκτησιών στο Αιγαίο. Και με ανιστόρητη και αντιβαίνουσα στις διεθνείς συνθήκες επιχειρηματολογία προσπαθεί, με τη μέθοδο των συχνών παραβιάσεων, να τις καταστήσει αμφισβητούμενες περιοχές. Έτσι φτάσαμε στο σημείο, σήμερα, να αναιρεί την ελληνικότητα νησιών και θαλάσσιων περιοχών στο Αιγαίο.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι μπλέξαμε με κακό γείτονα. Και δεν είναι μόνον ο Ερντογάν, αλλά ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος της Τουρκίας. Εδώ βλέπουμε να υπάρχει μία εθνική στρατηγική στο θέμα της αρπαγής και της αναβίωσης της πάλαι ποτέ Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Δυστυχώς, έχομε να κάνουμε με μία πολιτική «κουλτούρα» που ομονοεί στο θέμα της παρανομίας. Ικανή να οδηγήσει τα πράγματα ακόμα και σε πόλεμο. Γι αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει ν` ανησυχεί. Γιατί τα σύνορα της Ελλάδας είναι και δικά της σύνορα. Και κάθε πράξη εναντίον μας στρέφεται ευθέως και κατά της Ευρώπης…

Περισσότερο, όμως όλων πρέπει ν` ανησυχεί η πατρίδα μας. Γιατί ο κίνδυνος από τον τουρκικό μεγαλοϊδεατισμό βρίσκεται προ των πυλών! Πολύ κοντά μας! Κι απέναντί του θα πρέπει ν` αντιτάξουμε την εθνική και πατριωτική συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου. Δημιουργώντας έτσι ένα αρραγές πολιτικό και λαϊκό μέτωπο κατά του ορατού κινδύνου. Χωρίς διχογνωμίες και κομματικές ιδιοτέλειες, οι οποίες στο παρελθόν μας στοίχισαν ακριβά… Αλλά με διάθεση ενωτικής και πατριωτικής δράσης, η οποία μεγαλούργησε στις δύσκολες στιγμές της πατρίδας. Κι αυτό το ενωτικό μεγαλείο θα κυριαρχεί μονίμως σ` όλες τις δραστηριότητες προάσπισης των εθνικών μας δικαίων. Ένας αγώνας που θα μας κρατά διαρκώς καθηλωμένους. Ξάγρυπνους και με το βλέμμα στραμμένο στην ιστορία και στον πολιτισμό μας.

* Του Κων. Τσιρονίκου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass