ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Λ. ΝΤΑΒΙΝΤΟΒΙΤΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ

Διάσημος Σέρβος αγγειοχειρουργός στη Λάρισα

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2015 22:54 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:20

Επιστημονικά σημαντική θεωρείται η παρουσία του Σέρβου καθηγητή Λάζαρ Νταβίντοβιτς ως επισκέπτη καθηγητή στην Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική της  Λάρισας κατά το διήμερο 18-19 Μαΐου. Ο καθηγητής Λ. Νταβίντοβιτς,  είναι διευθυντής της Κλινικής Αγγειακής και Ενδοαγγειακής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου της Σερβίας στο Βελιγράδι. Πρόκειται για ένα από τα τρία Αγγειοχειρουργικά Κέντρα που υπάρχουν στη χώρα και στο οποίο πραγματοποιούνται κάθε χρόνο περισσότερες από 3.000 αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις. Η εμπειρία του είναι διεθνώς αναγνωρισμένη όπως φαίνεται και από το γεγονός ότι είναι ο εισερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιοαγγειακής Χειρουργικής (European Society for Cardiovascular Surgery - ESCVS). Επίσης, τον Απρίλιο του 2016 έχει αναλάβει να οργανώσει στο Βελιγράδι, το ετήσιο συνέδριό της.

Με την επίσκεψή του ο Σέρβος καθηγητής, θα παρακολουθήσει το έργο της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενώ θα έχει συναντήσεις και με τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής. Συγκεκριμένα, μεθαύριο Δευτέρα 18 Μαΐου θα παρακολουθήσει το πρόγραμμα επεμβάσεων της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής στα χειρουργεία του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου και ακολούθως το μεσημέρι θα δώσει διάλεξη ενώ θα συζητηθούν και τα ερευνητικά πρωτόκολλα που εκπονούνται στην Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 19 Μαΐου, θα συμμετάσχει στην πρωινή επίσκεψη στους θαλάμους των ασθενών, θα ακολουθήσει συζήτηση ενδιαφερόντων περιστατικών και στις 14:30 θα κάνει μάθημα στους τεταρτοετείς φοιτητές του Ιατρικού Τμήματος που παρακολουθούν το κατ’ επιλογήν μάθημα «Βασικές Αρχές Αγγειολογίας-Αγγειοχειρουργικής».

Από την πλευρά του, ο οικοδεσπότης καθηγητής Αθ. Γιαννούκας, διευθυντής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού δήλωσε: «Η επίσκεψη του καθηγητή Λ. Νταβίντοβιτς αποτελεί εξαιρετική τιμή για την Αγγειοχειρουργική Κλινική, αναγνωρίζοντας το έργο της το οποίο έχει ευρύτατη αποδοχή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Προσδίδει επίσης τιμή στο Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στην πόλη της Λάρισας».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass