ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ «SOS» ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Φθάνουν τα πρώτα αντιφυματικά εμβόλια

* Ξεκινά ο εμβολιασμός του μαθητικού πληθυσμού, ενώ αναμένονται οι παρτίδες από το ΠΑΣΤΕΡ

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2015 0:06

 

Στις αγωνιώδεις προσπάθειες, της διοίκησης των Νοσοκομείων της Λάρισας (Γενικού και Πανεπιστημιακού) και των στελεχών του φαρμακείου του Γενικού Νοσοκομείου, για την εύρεση αντιφυματικών εμβολίων για τις ανάγκες του παιδικού πληθυσμού της πόλης, η ανταπόκριση ήρθε από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από επικοινωνία των δύο πλευρών και κρίνοντας ότι απαιτείται να ξεκινήσει άμεσα ο αντιφυματικός εμβολιασμός στον μαθητικό πληθυσμό, σήμερα αναμένεται στο Γενικό Νοσοκομείο και ειδικότερα στο Αντιφυματικό Ιατρείο του μια παρτίδα εκατό περίπου εμβολίων, προκειμένου να ξεκινήσει το πρόγραμμα του αντιφυματικού εμβολισμού στα σχολεία.

Ήταν μια σημαντική ανάσα, στην ιδιαίτερα πιεσμένη κατάσταση ανάγκης που υπάρχει στη Λάρισα, λόγω του μεγάλου αριθμού ανεμβολίαστων παιδιών, που συσσωρεύτηκε τα τελευταία δύο χρόνια εξ αιτίας της έλλειψης του εμβολίου.

Να σημειωθεί ότι μόνο ο φετινός αριθμός μαθητών που φοιτούν στην Α’ τάξη των δημοτικών σχολείων και πρέπει να εμβολιαστεί ανέρχεται στους 1.820, αλλά εκατοντάδες άλλοι επίσης αναμένουν στη σειρά, οι οποίοι εξ αιτίας της μη επάρκειας εμβολίων, προηγούμενων χρόνων

έμειναν ακάλυπτοι στη νόσο.

Το Αντιφυματικό Ιατρείο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας την αποστολή αυτή, βάσει του προγράμματος εθνικού εμβολιασμού πρόληψης της φυματίωσης, κάθε χρόνο στα «πρωτάκια» του δημοτικού, αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα την υλοποίησή του.

Να σημειωθεί δε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ, με την ανταπόκρισή του ενισχύει την κάλυψη του πληθυσμού της Λάρισας, εν αναμονή της προμήθειας μεγάλης παρτίδας αντιφυματικών εμβολίων, από το Ιδρυμα ΠΑΣΤΕΡ (το μοναδικό που παράγει τα εν λόγω εμβόλια στη χώρα).

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass