ΔΙΑΛΕΞΗ Γ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Τρεις μοναδικοί, διακριτοί τύποι ανθρώπου»

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2015 11:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:52

Τη θεωρία του για το «μοντέλο Tri-Anthropo-Type Paschalidis» ανέπτυξε ο συγγραφέας και ερευνητής Γιώργος Πασχαλίδης, μιλώντας χθες σε Λαρισαίους, σε εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο «Παρκ».

Ο κ. Πασχαλίδης, όπως ο ίδιος σημειώνει στα βιβλία του και στις διαλέξεις του, από το 2002 ξεκίνησε την έρευνά του παίρνοντας συνεντεύξεις και παρατηρώντας ασθενή και υγιή άτομα, προερχόμενα από διαφορετικές περιοχές και εθνικότητες.

Mέσα από «μελέτη 12 χρόνων», ανακάλυψε ότι «υπάρχουν τρεις μοναδικοί και σαφώς διακριτοί τύποι ανθρώπου», τους οποίους ονόμασε Α, Β και Γ, χαρτογράφησε τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του κάθε τύπου και ανέπτυξε προοδευτικά το «μοντέλο Tri-Anthropo-Type Paschalidis».

Χρησιμοποιώντας, ως ερευνητικά εργαλεία τη συνέντευξη, την παρατήρηση και το ερωτηματολόγιο Tri-Anthropo-TypePaschalidis και εφαρμόζοντας τη μέθοδο «από τη βάση προς τα πάνω», οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι «τα άτομα που νοσούσαν από τις ίδιες ασθένειες είχαν κοινά χαρακτηριστικά προσωπικότητας, κοινές αντιδράσεις και προσαρμοστικότητα στο στρες, κοινή επεξεργασία πληροφοριών και ρύθμιση συναισθημάτων, τα οποία καθρεφτίζονταν στη λειτουργία συγκεκριμένων περιοχών του εγκεφάλου, που ευθύνονται για τη σκέψη, τη συμπεριφορά και το συναίσθημα».

Προσθέτοντας ότι «το μοντέλο Tri-Anthropo-TypePaschalidis εξηγεί καθαρά και αποκαλύπτει τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου και του σώματος και η ανακάλυψη των ατομικών διαφορών στη λειτουργία του εγκεφάλου αποτελεί κλειδί για την ψυχική και σωματική μας υγεία.

Οι τρεις ανθρώπινοι τύποι κατατάσσονται με βάση: Τα χαρακτηριστικά προσωπικότητας, τη δομή και λειτουργία του εγκεφάλου, τον εντερότυπο, την απορρόφηση βιομετάλλων και βιταμινών, την προδιάθεση και εκδήλωση των εξατομικευμένων δυσλειτουργιών του κάθε τύπου.

Οι τρεις ανθρώπινοι τύποι προέρχονται από διαφοροποιήσεις των τριών εγκεφαλικών δομών του μεταιχμιακού συστήματος του εγκεφάλου και των συνδέσεων τους. Πιο συγκεκριμένα: Ο Α τύπος λειτουργεί με τον κροταφικό φλοιό και τον πολυαισθητικό συνειρμικό φλοιό. Ο Β τύπος λειτουργεί με την αμυγδαλή και τον προμετωπιαίο φλοιό Ο Γ τύπος λειτουργεί με τον ιππόκαμπο και τον συνειρμικός φλοιό του λιμπικού συστήματος» κατέληξε ο ομιλητής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass