ΑΠΟ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σε 24ωρη εφημερία τα ιατρεία στα παράλια

* Καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες χιλιάδων παραθεριστών

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2014 2:14 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:43
 Του Δημήτρη Βάλλα
Ενεργοποιούνται και τίθενται σε λειτουργία επί 24ωρου βάσεως με δύο γιατρούς σε κάθε βάρδια (έναν ειδικό και έναν αγροτικό) τα περιφερειακά ιατρεία σε Σωτηρίτσα, Μεσάγγαλα και Στόμιο από 18 Ιουλίου μέχρι και 18 Αυγούστου ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των Ελλήνων και ξένων τουριστών που και φέτος αναμένεται να κατακλύσουν τα παράλια του Νομού.
Η οριστική απόφαση ελήφθη χθες έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γ.Ν.Λ και στην οποία συμμετείχαν όλοι οι φορείς Υγείας του Νομού, αλλά και ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κ. Κολλάτος και ο αντιδήμαρχος Αγιάς κ. Βασίλης Λέτσιος εκπροσωπώντας τους Δήμους που διαθέτουν παράλια στην περιοχή μας.
Η λειτουργία σε 24ωρη βάση των ιατρείων αποτελούσε πάντα πάγιο αίτημα όλων των κατοίκων της περιοχής και τελικά και φέτος επιτυγχάνεται με δυσκολίες και υπερπροσφορά όλων των γιατρών καθώς είναι δεδομένη η έλλειψη προσωπικού στον χώρο.
Ανακοινώνοντας την ενεργοποίηση των περιφερειακών αυτών ιατρείων κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου, ο αναπληρωτής Διοικητής του Γ.Ν.Λ κ. Θεόδωρος Κουτσιανάς, μετά το πέρα της σύσκεψης και μιλώντας στους δημοσιογράφους θα αναφέρει αναλύοντας και το σκεπτικό της απόφασης: «Σε μια συγκυρία δύσκολη για το σύνολο της κοινωνίας και σε ένα σύστημα υγείας που ενίοτε δεν προσφέρει όσα θα έπρεπε και όσα θα θέλαμε όλοι να έχουμε, οφείλουμε να επιζητούμε τη διαρκή αυτοβελτίωση ώστε να μην παρασυρθούμε από τα γενικότερα προβλήματα και να προβούμε σε διεκδικήσεις για ένα καλύτερο μέλλον.
Με τη βοήθεια όλων των εργαζομένων (γιατρών, νοσηλευτών, παραϊατρικού προσωπικού, διοικητικών υπαλλήλων) και με δεδομένη τη συμπαράσταση της 5ης Υ. ΠΕ., λαμβάνοντας υπόψη τους χιλιάδες παραθεριστές που επιλέγουν κάθε χρόνο τα παράλια του νομού για τις διακοπές τους και συνεπώς τις αυξημένες ανάγκες σε υπηρεσίες υγείας, αποφασίστηκε στην περίοδο αιχμής και συγκεκριμένα από 18-07-2014 μέχρι και 18-08-2014 και σύμφωνα με τις δυνατότητες του Νοσοκομείου μας, η κατάρτιση προγράμματος εφημερίας των Περιφερειακών Ιατρείων Σωτηρίτσας, Μεσαγγάλων και Στομίου, ευθύνης των Κέντρων Υγείας Αγιάς και Γόννων αντίστοιχα, σε εφημερία σε 24ωρη βάση με κάλυψη από Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με εμπειρία. Το ανωτέρω πρόγραμμα εφημερίας των παράκτιων Περιφερειακών Ιατρείων είναι έτοιμο προς έγκριση από το Δ.Σ. του Νοσοκομείου.
Παρακαλούμε τους κ.κ. Δημάρχους να συμβάλουν στην προσπάθεια υλοποίησης αυτού του εγχειρήματος, και τους Διευθυντές των Κέντρων Υγείας, στην πιστή εφαρμογή του προγράμματος».
Από την πλευρά τους, τόσο ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Λάζαρος Μακρής, όσο και ο Διοικητής του ΠΓΝΛ κ. Αθ. Μητσιός, επισήμαναν την ανάγκη για τη λειτουργία αυτών των Ιατρείων, καθώς στα παράλια υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο συρρέουν πάνω από 50.000 παραθεριστές, ενώ διευκρινίστηκε ότι φέτος οι διακομιδές των ασθενών θα γίνονται συντονισμένα και μόνον από το ΕΚΑΒ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass