Σε κατάρρευση το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2014 21:51 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:34

 

 

Ερώτηση σχετικά με τα τεράστια προβλήματα που απειλούν την εύρυθμη λειτουργία του μεγαλύτερου νοσηλευτικού ιδρύματος στη Θεσσαλία, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, κατέθεσαν προς τον Υπουργό Υγείας οι βουλευτές Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη και Δημήτρης Γελαλής.

Όπως τονίζουν «παρά τις τυμπανοκρουσίες με τις οποίες η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στ. Ελλάδας παρουσίασε το ταμειακό πλεόνασμα 10 εκατ. ευρώ, η πραγματικότητα απέχει έτη φωτός.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν απλήρωτα δεδουλευμένα των 2 τελευταίων ετών, που υπολογίζονται σε 2.000.000 ευρώ, ο προϋπολογισμός του Ιδρύματος για το 2014 είναι μειωμένος κατά 25% σε σχέση με το 2013, υπάρχουν ελλείψεις σε βασικά υλικά και εξετάσεις, ο εξοπλισμός δεν ανανεώνεται, δεν επισκευάζεται, ούτε συντηρείται, παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις σε ειδικευμένους γιατρούς, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, ενώ γιατροί που συνταξιοδοτούνται ή παραιτούνται, δεν αντικαθίστανται».

Όπως σημειώνουν οι δύο βουλευτές, «στην εποχή της ανθρωπιστικής κρίσης που διέρχεται η Ελλάδα, το ζητούμενο είναι η άνευ όρων ελεύθερη πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως σε δημόσιες και δωρεάν δομές υγείας και σε ποιοτικές υπηρεσίες, στόχος ανέφικτος με απλήρωτους γιατρούς, νοσοκομεία με ελλείψεις και κλειστές κλινικές». Γι’ αυτό και ζητούν από τον Υπουργό τη «λήψη μέτρων και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εξόφλησης του προσωπικού του ΠΓΝΛ, την κάλυψη των ελλείψεων σε υλικά κι εξοπλισμό, την άμεση αντικατάσταση συνταξιοδοντηθέντων και παραιτηθέντων ιατρών, καθώς και την προκήρυξη μονίμων θέσεων για την κάλυψη όλου του απαραίτητου ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού του ΠΓΝΛ».

Σημειώνεται ότι σήμερα, στο νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας που μπαίνει προς συζήτηση στην Ολομέλεια του Α’ Θερινού Τμήματος της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη 24 Ιουνίου, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογίες που αφορούν στην καταβολή δεδουλευμένων και στην αποζημίωση εφημεριών των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του ΕΣΥ, του Αιγινήτειου, του Αρεταίειου, του ΝΙΜΤΣ, του πρώην Νοσοκομείου Πολυκλινική και του Ε.Κ.Α.Β.,  καθώς και τροπολογίες που αφορούν σε ρυθμίσεις για τις μικτές και πρόσθετες εφημερίες.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass