ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΣΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

«Ναι» από τον Χρ. Κέλλα στα απογευματινά χειρουργεία

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2014 20:09 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:34

 

 

«Με το νομοσχέδιο, δίνεται η δυνατότητα της πέραν του ωραρίου διεξαγωγής χειρουργικών και άλλων επεμβατικών πράξεων, που απαιτούν παραμονή και νοσηλεία στο νοσοκομείο. Με τον τρόπο αυτό θα εξυπηρετούνται ασθενείς που είναι ασφαλισμένοι σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες ή που μπορούν να πληρώσουν τα έξοδα νοσηλείας τους και θα δοθεί η δυνατότητα στα νοσοκομεία να αυξήσουν τα έσοδά τους».

Αυτό τόνισε στη Βουλή ο Λαρισαίος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ.  Χρήστος Κέλλας εισηγούμενος εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας  με τίτλο «Προσαρμογή στο εθνικό δίκαιο της Εκτελεστικής Οδηγίας 2012/25/ΕΕ της Επιτροπής της 9ης Οκτωβρίου 2012 για τη θέσπιση διαδικασιών ενημέρωσης σχετικά με την ανταλλαγή, μεταξύ των κρατών μελών, ανθρώπινων οργάνων που προορίζονται για μεταμόσχευση - Ρυθμίσεις για την Ψυχική Υγεία και την Ιατρικών Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και λοιπές διατάξεις».

Ο κ. Χρ. Κέλλας εξήρε «την προσπάθεια και της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να προχωρήσει και να συμπληρώσει την μεταρρύθμιση που θεσμοθετήσαμε τους προηγούμενους μήνες, και να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα από τους αισθητά μειωμένους πόρους που πλέον διαθέτει, για το καλό της υγείας των πολιτών», ενώ παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο σημείωσε:

«Είναι ένα νομοσχέδιο που συμπληρώνει τα προηγούμενα, που εισήγαγαν την μεγάλη μεταρρύθμιση που συντελείται αυτή τη στιγμή στο χώρο της υγείας στη χώρα μας.

Στο πρώτο κεφάλαιο, εναρμονίζεται η νομοθεσία μας με την κοινοτική οδηγία που αφορά τις μεταμοσχεύσεις ανθρωπίνων οργάνων.

Στο δεύτερο κεφάλαιο, μεταρρυθμίζεται ο εξαιρετικά ευαίσθητος αλλά και δύσκολος χώρος της ψυχικής υγείας. Η μεταρρύθμιση αυτή γίνεται με βάση την οργάνωση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας ανά γεωγραφική πληθυσμιακή ενότητα με ταυτόχρονη επαναδραστηριοποίηση των τομεακών επιτροπών.

Το τρίτο κεφάλαιο, αναφέρεται σε ρυθμίσεις για την Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες μεθόδους που είναι αποδεκτές από την επιστήμη.

Το τέταρτο κεφάλαιο, πραγματεύεται ρυθμίσεις επαγγελμάτων υγείας.

Στο πέμπτο κεφάλαιο, επιδιώκεται να ρυθμιστούν χρονίζουσες εκκρεμότητες του υπουργείου. Δίνεται παράταση όσον αφορά την ολοκλήρωση των Οργανισμών των Νοσοκομείων μέχρι 30/06/2015. Αναδιοργανώνεται το σύστημα αιμοδοσίας  με τα Κέντρα Αίματος να είναι υπηρεσίες αιμοδοσίας, οριζόμενες από τον Υπουργό ύστερα από εισήγηση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ)».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass