ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Σε απεργιακό κλοιό το Πανεπιστημιακό

* Η μήνυση αποσύρθηκε, όμως η δικαστική παρέμβαση εξελίσσεται

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2014 2:25 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:27
Με ιατρικό προσωπικό ασφαλείας συνεχίζει να λειτουργεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας καθώς οι ειδικευόμενοι γιατροί εξακολουθούν την επίσχεση εργασίας, οι πανεπιστημιακοί απεργούν από χθες Δευτέρα αλλά και οι γιατροί ΕΣΥ συνεχίζουν καλυπτόμενοι από απόφαση της πανελλήνιας ομοσπονδίας τους.
Εν τω μεταξύ, παρότι ο διοικητής Αθ. Μητσιός απέσυρε τη μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον τους, οι 7 γιατροί- μέλη της διοίκησης του συλλόγου, καλούνται από την Εισαγγελία να καταθέσουν την ερχόμενη Δευτέρα, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που προκλήθηκε από τη μηνυτήρια αναφορά. Γεγονός που προκαλεί αναταραχή και διαμαρτυρίες. Μαζική ήταν και η χθεσινή γενική συνέλευση των γιατρών ΕΣΥ, όπου με μεγάλη πλειοψηφία ελήφθη η απόφαση «συνεχίζουμε».
Για αύριο Τετάρτη, στις 11 π.μ., έχει προγραμματιστεί συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία των ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ και συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου, όπου καλούνται να συμμετέχουν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων της περιοχής. Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς την 5η ΥΠΕ για την ποινικοποίηση του αγώνα των γιατρών και εν συνεχεία σύσκεψη στο αμφιθέατρο και κοινή συνέντευξη Τύπου.
Από την πλευρά της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών, την ΟΕΓΝΕ, παρέχεται πλήρης στήριξη στον αγώνα των Λαρισαίων γιατρών και κάλυψη στις κινητοποιήσεις τους. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα: «Οι απλήρωτες εφημερίες, η χαμηλή χρηματοδότηση με συνέπεια τεράστια λειτουργικά προβλήματα και η αποψίλωση από ιατρικό δυναμικό έχουν δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση στα δύο Νοσοκομεία της Λάρισας.
Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ πραγματοποίησε συναντήσεις με τα συλλογικά όργανα των γιατρών στα δύο Νοσοκομεία, με τη Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ και την κοινή Διοίκηση των δύο Νοσοκομείων. Στη συνέχεια συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση των γιατρών που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, στην οποία ελήφθησαν αποφάσεις για κινητοποιήσεις.
Δυστυχώς, η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου - και ιδιαίτερα ο διοικητής κ. Μητσιός - αντί να απολογηθεί για την απαράδεκτη ολιγωρία στην αποπληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών που ανέρχονται περί τα 2,5 εκατ. ευρώ για τα δύο νοσοκομεία, προέβη σε άκρως προκλητικές ενέργειες, καταφεύγοντας στην Εισαγγελία με μηνυτήρια αναφορά εναντίον της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού, αναφορά η οποία βρίθει ανακριβειών και αυθαίρετων συμπερασμάτων. Με αφορμή τη μηνυτήρια αναφορά η Εισαγγελία ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση και παρά το ότι ο κ. Μητσιός μετά την παρέμβαση φορέων υπαναχώρησε, εντούτοις η διαδικασία συνεχίζεται με στόχο την ποινικοποίηση των διεκδικήσεων των γιατρών.
Η ΟΕΝΓΕ στηρίζει ανεπιφύλακτα τους γιατρούς της Λάρισας στις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν και προκειμένου να παρακαμφθούν οι μεθοδεύσεις ποινικοποίησης των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αναλαμβάνει η ίδια τον συντονισμό και την εκπροσώπησή τους και προκηρύσσει απεργία διαρκείας από μεθαύριο Πέμπτη 19 Ιουνίου, στηρίζει την επίσχεση εργασίας των ειδικευόμενων και τους διωκόμενους γιατρούς, ενώ ήδη αύριο Τετάρτη 18 Ιουνίου έχει προκηρυχθεί πανελλαδική απεργία από κοινού με την ΠΟΕΔΗΝ. Ως προσωπικό ασφαλείας κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων ορίζονται οι γιατροί που αναγράφονται στις καταστάσεις εφημερευόντων, όπως αυτές κατατέθηκαν ήδη από τον προηγούμενο μήνα στη Διοίκηση.
Απαιτούμε: Την άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών, τακτικών και προσθέτων. Χρηματοδότηση των Νοσοκομείων προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις νοσηλείας των ασθενών. Στελέχωση των Νοσοκομείων με ιατρικό προσωπικό, άλλως ο κίνδυνος κατάρρευσης είναι ήδη υπαρκτός».
Σ. Ζ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass