Διεθνής επιστημονική εκδήλωση από το Ινστιτούτο Αγγειακών Παθήσεων

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2014 17:41 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:42

 

 

Το διεθνούς εμβέλειας Ιατρικό Συνέδριο με θέμα την Εκπαίδευση στα Αγγειακά Νοσήματα και τίτλο ‘Leading Innovative Vascular Education – LIVE 2014 θα πραγματοποιηθεί στις 22-24 Μαΐου 2014 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Αγγειακών Παθήσεων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής και το Stony Brook Medical Center των Η.Π.Α.

Το ετήσιο διεθνές ιατρικό συνέδριο LIVE 2014 – που πραγματοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία από το 2010 έχει ξεπεράσει τα όρια του ελλαδικού χώρου και θεωρείται μία πρότυπη επιστημονική συνάντηση με την ενεργή συμμετοχή και υποστήριξη έγκριτων επιστημονικών εταιρειών διεθνούς εμβέλειας, όπως της Ευρωπαϊκής Αγγειοχειρουργικής Εταιρείας και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιο-αγγειοχειρουργικής. Το επιστημονικό πρόγραμμα έχει πιστοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ιατρικών Ειδικοτήτων (European Union of Medical Specialists - UEMS) με 16 μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης.

Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει την διεθνή εμπειρία και πρακτική στο τομέα της Αγγειοχειρουργικής αλλά και εν γένει των αγγειακών παθήσεων, φέρνοντας τους συνέδρους σε επαφή με ότι νεώτερο υπάρχει σήμερα στην διάγνωση και θεραπεία αυτών. Για τον λόγο αυτό όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αναμένεται ιδιαίτερα έντονο το ενδιαφέρον των Ελλήνων αλλά και ξένων ιατρών που θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του. Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά επιμορφωτικά σεμινάρια (hands on workshops), καθώς και να παρακολουθήσουν σημαντικό αριθμό στρογγυλών τραπεζών, διδακτικών ομιλιών και συζητήσεων με τους ειδικούς που φέτος ξεπερνούν τους 70 προερχόμενοι από ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού. Ειδικότερα συμμετέχουν ενεργά 30 διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ευρώπη και την Αμερική, οι οποίοι θα μεταφέρουν τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους στους συμμετέχοντες στο συνέδριο. Ο διακεκριμένος προσκεκλημένος του συνεδρίου είναι για φέτος ο Καθηγητής Wesley Moore από το Πανεπιστήμιο UCLA του Los Angeles των ΗΠΑ, παγκοσμίως γνωστός για την ενασχόληση του με την αποφρακτική νόσο των καρωτίδων αρτηριών και τη χειρουργική θεραπεία της. Είναι επίσης συγγραφέας πολλών εκπαιδευτικών συγγραμμάτων που αφορούν τη διάγνωση και θεραπεία των αγγειακών νοσημάτων και που αποτελούν διεθνώς εκπαιδευτικά συγγράμματα για ειδικευόμενους και ειδικευμένους αγγειοχειρουργούς.

Αυτή την χρονιά έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση των ανευρυσμάτων της αορτής που αποτελούν μια σύγχρονη μάστιγα στον τομέα των αγγειακών παθήσεων, και στην σύγχρονη ενδαγγειακή αντιμετώπιση τους. Μία σημαντική επίσης καινοτομία του συνεδρίου είναι η διοργάνωση ειδικής συνεδρίας για την σημασία της εξειδικευμένης Αναισθησιολογικής υποστήριξης και φροντίδας στον αγγειακό ασθενή την οποία έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν συμμετέχοντας ενεργά όλοι οι Έλληνες Αναισθησιολόγοι και μάλιστα δωρεάν.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 22 Μαΐου και ώρα 09.00 μ.μ. με τα ειδικά εκπαιδευτικά προσυνεδριακά σεμινάρια υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Αγγειοχειρουργικής Εταιρείας. Επισήμως η έναρξη του συνεδρίου θα γίνει τα βράδυ της ίδιας ημέρας και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί το απόγευμα του Σαββάτου με την τιμητική ομιλία του Καθηγητού Wesley Moore.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: http://www.live2014.gr.  Εγγραφές θα γίνονται δεκτές και κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass