Συνέδριο Νευροχειρουργών στο ΠΝΛ για την επιληψία

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2014 16:00 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:34

 

 

Από την  Παρασκευή 16 ως την Κυριακή 18 Μαΐου διοργανώνεται στη Λάρισα από τη Νευροχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, διεθνές συνέδριο με θέμα «Θεραπευτικές προσεγγίσεις ασθενών με Επιληψία ΙΙ». Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας, του Πανελληνίου Επιστημονικού Συλλόγου κατά της Επιληψίας (ΠΕΣΕ),  καθώς και της Αμερικάνικής Ένωσης Στερεοτακτικής και Λειτουργικής Νευροχειρουργικής (ΑSSFN), της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στερεοτακτικής και Λειτουργικής Νευροχειρουργικής (ESSFN) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νευροχειρουργών (ΕANS) .

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής στου συνεδρίου και αναπληρωτής Καθηγητής Νευροχειρουργικής της Ιατρικής Λάρισας Κώστας Φουντάς «στόχος αυτού του συνεδρίου είναι η συνεχιζόμενη εκπαίδευση των ιατρών ενός ευρέως φάσματος ειδικοτήτων αλλά και των συναφών νευρο-επιστημόνων, των νοσηλευτών και των φοιτητών της Ιατρικής, στο αντικείμενο της σύγχρονης θεραπευτικής αντιμετώπισης  της Επιληψίας. Το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πιστά υποστηρίζοντας το ρόλο του ως κεντρικού φορέα της αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας που προσφέρονται στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδος, παρέχει μέσω του συνεδρίου μας  τη δυνατότητα στον κλινικό γιατρό να ενημερωθεί με τρόπο επιστημονικά τεκμηριωμένο, σε όλες τις σύγχρονες θεραπευτικές επιλογές του επιληπτικού ασθενούς.

Το πρόγραμμα της χειρουργικής της Επιληψίας της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Λάρισας συμπλήρωσε  έξι χρόνια λειτουργίας και έχει αντιμετωπίσει επιτυχώς  σημαντικό αριθμό  περιστατικών φαρμακο-ανθεκτικής Επιληψίας, σε ασθενείς προερχόμενους όχι μόνο από την περιοχή της Κεντρικής Ελλάδος αλλά από ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια.. Έχει έτσι καταξιωθεί ως κέντρο αναφοράς της χειρουργικής της επιληψίας με αναγνώριση όχι μόνο στον Ευρωπαϊκό άλλα στον Παγκόσμιο χώρο.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας παρουσιάσεις καθώς και διαδραστικές συνεδρίες, οι οποίες στοχεύουν στην ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων, καθώς και τη δυνατότητα διεξοδικής συζήτησης όλων των αμφιλεγόμενων θεμάτων στην αντιμετώπιση της Επιληψίας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους ιατρούς, τους νευρο-επιστήμονες, τους φοιτητές της Ιατρικής, τους νοσηλευτές αλλά και το κοινό της Θεσσαλίας να παρακολουθήσουν τις εργασίες του διεθνούς συνεδρίου μας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, πιστεύοντας ότι θα αποτελέσει βήμα σύγχρονης ενημέρωσης για τις πλέον πρωτοποριακές εξελίξεις στην αντιμετώπιση των διαφόρων μορφών Επιληψίας» καταλήγει ο κ. Φουντάς.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 18 Μαΐου 2014, στη Λάρισα, στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης», στο νέο κτίριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Περισσότερες πληροφορίες καθώς και αναλυτικό πρόγραμμα στην παρακάτω ιστοσελίδα www.epilepsy2014.com.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass