Επιστημονική συνάντηση Ορθοπαιδικών στην Ιατρική Λάρισας

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2014 0:42 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:31

 

Η Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας διοργανώνει  εσπερίδα τη Δευτέρα 12 Μαΐου  στο μικρό αμφιθέατρο Ι της Ιατρικής Σχολής Λάρισας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Βιόπολη (Μεζούρλο), με τίτλο «Χειρουργική Γόνατος και Αθλητικές κακώσεις», στο πλαίσιο της ταξιδιωτικής υποτροφίας της ESSKA (European Society of Sports Traumatology Knee Surgery and Arthroscopy).

Οι υπότροφοι προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Ασίας-Ωκεανίας (Αυστραλία – Ιαπωνία – Ταϊβάν) αναγνωρισμένοι για το επιστημονικό τους έργο στον τομέα της Χειρουργικής Γόνατος και Αθλητικών Κακώσεων.

Κατά την διάρκεια της ταξιδιωτικής υποτροφίας οι υπότροφοι επισκέπτονται επιλεγμένα κέντρα της Ευρώπης ώστε να αποκομίσουν την καλύτερη εμπειρία. Η Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αρθροσκόπησης Χειρουργικής Γόνατος και Αθλητικών Κακώσεων (European Society of Sports Traumatology Knee Surgery and Arthroscopy) ως ένα από τα λίγα πιστοποιημένα ευρωπαϊκά κέντρα που αξιολογήθηκαν ικανά να ανταποκριθούν στην φιλοξενία υποτρόφων υψηλού επιπέδου.

Οι 4 περιοδεύοντες χειρουργοί θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην Ορθοπαιδική Κλινική του ΠΓΝΛ, από κοινού χειρουργικές επεμβάσεις στις αίθουσες χειρουργείων του ΠΓΝΛ, και στη συνέχεια συνεδρία αλληλοενημέρωσης στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων στα πλαίσια της ημερίδας θα είναι μια πολύτιμη εμπειρία για όλους μας.

Όπως σημειώνεται από τους διοργανωτές «η επιλογή της Λάρισας και της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Π.Θ. αποτελεί ξεχωριστή τιμή για το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του τόπου μας και ιδιαίτερη ευκαιρία ανάδειξης του έργου μας, του τόπου μας και της Ελληνικής φιλοξενίας στο συγκεκριμένο διεθνές forum που θα συνεχίσει».

Το πρόγραμμα της συνάντησης, θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα με χαιρετισμούς που θα απευθύνουν, ο καθηγητής Ορθοπαιδικής Κων. Μαλίζος, ο πρόεδρος της Ιατρικής Λάρισας Ιωάννης Στεφανίδης και ο διοικητής του ΠΓΝΛ Αθανάσιος Μητσιός.

Αναλυτικά το πρόγραμμα  έχει ως εξής:

17.12-17.40  Αποτελέσματα αποκατάστασης της αστάθειας της επιγονατίδας με την τεχνική της αποκατάστασης το έσω επιγονατιδομηριαίου συνδέσμου.

Julian Ashley Feller, Κλινική OrthoSport Victoria, Epworth HealthCare, Αυστραλία

17.40-18.00 Αποκατάσταση του προσθίου χιαστού συνδέσμου με τεχνική διπλής δεσμίδας: έλεγχος με τρισδιάστατη αξονική τομογραφία και ανάλυση βάδισης.

Μιχάλης Χαντές, Επίκουρος Καθηγητής Ορθοπαιδικής, Παν/μιο Θεσσαλίας

18.00-18.20 Διακνημιαία έναντι τεχνικής έσω πόρτας για την αποκατάσταση του προσθίου χιαστού συνδέσμου.

Atsuo Nakamae, Παν/κό Νοσοκομείο της Χιροσίμα, Ιαπωνία

18.20-19.00 Coffee break

19.00-19.20 Ρήξη του μηνίσκου δίκην λαβής κάδου: φυσική ιστορία, ταξινόμηση και θεραπεία με και χωρίς ενίσχυση με ουσία πλούσια σε αιμοπετάλια.

Jia-Lin Wu, Παν/κό Νοσοκομείο της Ταϊπέι, Ταϊβάν-Κίνα

 

19.20-19.40 Βελτιστοποίηση του αποτελέσματος της ολικής αρθροπλαστικής του γόνατος.

Θεόφιλος Καραχάλιος, Καθηγητής Ορθοπαιδικής, Παν/μιο Θεσσαλίας

19.40-20.00 Σύγκριση κλινικών αποτελεσμάτων και ποσοτικής μαγνητικής τομογραφίας μεταξύ απλής οστεοτομίας  και οστεοτομίας σε συνδυασμό με καλλιέργεια χονδροκυττάρων για την αποκατάσταση της οστεοαρθρίτιδας του έσω διαμερίσματος του γόνατος.

Brett Andrew Fritsch, Κλινική Χειρουργικής Γόνατος North Shore, Αυστραλία

20.00 – 20.30   Συζήτηση

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass