ΝΕΟ ΔΣ ΣΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Όχι» οδοντογιατρών στο ΠΕΔΥ

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2014 2:29 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:35
  
Με τη συντριπτική πλειοψηφία των Λαρισαίων οδοντογιατρών να τάσσεται κατά της πρότασης για συνεργασία, μέσω συμβάσεων, με το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) ολοκληρώθηκαν χθες οι αρχαιρεσίες του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας για την ανάδειξη νέας διοίκησης.
Στο πλαίσιο των αρχαιρεσιών, οι Λαρισαίοι οδοντίατροι κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε δημοψήφισμα που διοργάνωσε η Ομοσπονδία τους με αφορμή την πρόταση του διοικητή του πρώην ΕΟΠΥΥ Δημ. Κοντού, οι οδοντίατροι να υπογράψουν συμβάσεις με τον νέο ασφαλιστικό φορέα (ΠΕΔΥ) κατά το πρότυπο των συμβεβλημένων ιατρών.
Έτσι λοιπόν, έξι Λαρισαίοι οδοντογιατροί ψήφισαν υπέρ της πρότασης Κοντού, 63 είπαν όχι στις συμβάσεις ενώ άλλοι 64 ψήφισαν «ναι» σε συμβάσεις με το ΠΕΔΥ αλλά υπό προϋποθέσεις, αφού κατά τους οδοντογιατρούς η πρόταση Κοντού κρίνεται ασύμφορη καθώς, προβλέπει δαπάνη μόλις... 6 ευρώ ανά ασφαλισμένο, η κάλυψη της δαπάνης για παιδιά ανέρχεται στο 20% ενώ στους συνταξιούχους η κάλυψη της δαπάνης επεκτείνεται στο 70% για συγκεκριμένες ωστόσο πράξεις   και όχι για το σύνολο των δαπανών χωρίς τέλος, να υπάρχει πρόβλεψη για τις μεσαίες ηλικίες με την Οδοντιατρική Ομοσπονδία να επικεντρώνεται στις πράξεις προληπτικού χαρακτήρα.
Κατά τα άλλα, στις εκλογές για το ΔΣ από 138 εγγεγραμμένους ψήφισαν 136, βρέθηκαν 132 έγκυρα, 2 άκυρα και 2 λευκά.
Στο νέο ΔΣ, από την Κίνηση Ανεξάρτητων Λαρισαίων Οδοντιάτρων εκλέγονται οι: Αγορογιάννη Φανή (15 ψήφους), Ευσταθίου Νικόλαος (29) , Καραβάκα Σοφία (39), Κλειούσης Ανδρέας (39), Κορώνη Ελένη (39), Κουτσογιάννης Ευστάθιος (77), Μπαρμπούτης Παναγιώτης (34), Σουργκούνης Φώτιος (41), Τάτση Μαρία (35) και Τσακμακίδου Ιωάννα (57) ενώ από την ΔΗΠΑΚΟ εκλέγεται ο Αβρανάς Δημήτριος (18). Στην Ε.Ε. εκλέγονται οι Βούζας Κωνσταντίνος, Ντόλας Νικόλαος και Παπαγγελής Νικόλαος.
Στις εκλογές για αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία (ΕΟΟ) βρέθηκαν 122 έγκυρα ψηφοδέλτια (5 άκυρα και 9 λευκά) ενώ εκλέγονται οι: Από τη «Σύνθεση» ο Κατσουράκης Μιχαήλ (48 ψήφους) και από την «Οδοντιατρική πρόοδο» ο Κουτσογιάννης Ευστάθιος (36). Διευκρινίζεται πως τα αποτελέσματα για το Περιφερειακό Πειθαρχικό Συμβούλιο θα ανακοινωθούν από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λάρισας. 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass