Η ιατρική επιστήμη στην εποχή του διαδικτύου

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2014 13:09 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:58

 

Το Παράρτημα Λάρισας της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ) σε συνεργασία με την Πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας οργανώνει ημερίδα με θέμα την ιατρική επιστήμη στην εποχή του διαδικτύου.

 

Η ημερίδα θα γίνει την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο αμφιθέατρο Ιπποκράτης της Ιατρικής Λάρισας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Συντονιστές της εκδήλωσης, όπου θα μιλήσουν καθηγητές και ειδικευόμενοι του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου, θα είναι ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Λάρισας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης και η αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πνευμονολογίας της Ιατρικής Λάρισας  Ζωή Δανιήλ.

 

Όπως σημειώνεται από την πρόεδρο του νέου ΔΣ του παραρτήματος Λάρισας της ΕΕΦΙΕ Αθηνά Σαμαρά «στην εποχή που η επιστημονική γνώση παράγεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και τα δεδομένα στις βιολογικές επιστήμες αλλάζουν καθημερινά η χρήση του διαδικτύου ως εργαλείο μάθησης και πληροφόρησης φαντάζει πιο επιτακτική από ποτέ.

 

Τα έντυπα συγγράμματα, όσο μεγάλη προσπάθεια και αν καταβάλλεται από τους συγγραφείς τους, είναι αναμενόμενο να μη μπορούν να συμβαδίσουν με το ρυθμό αυτό και να μην περιέχουν τις πιο σύγχρονες εξελίξεις της επιστήμης. Το κενό που δημιουργείται καλύπτουν βάσεις δεδομένων που περιέχουν όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται στα πιο έγκυρα επιστημονικά περιοδικά του πλανήτη και είναι διαθέσιμες στον απλό χρήστη του διαδικτύου παρέχοντας του πρόσβαση στα νέα δεδομένα της επιστήμης. Επιπλέον, μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook μπορούν να δώσουν τα κατάλληλα ερεθίσματα ,μέσω σελίδων που έχουν δημιουργηθεί από επιστημονικούς φορείς και να διεγείρουν το ενδιαφέρον των χρηστών.

 

Τέλος, όλα τα μεγάλα πανεπιστήμια διαθέτουν δική τους ιστοσελίδα και παρέχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας στο χρήστη που ενδιαφέρεται για μια θέση στο εξωτερικό. Για να καταφέρει επομένως ο φοιτητής να παραμείνει ενήμερος σχετικά με τα σύγχρονα δεδομένα του τομέα που τον ενδιαφέρει είναι αναγκαίο να γνωρίζει να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο ως εργαλείο.

 

Στόχοι της εκδήλωσης αυτής είναι οι φοιτητές, να έρθουν σε μία πρώτη επαφή με το Pub Med ( τόπος αναζήτησης βιβλιογραφίας σε διεθνώς αναγνωρισμένα ιατρικά περιοδικά) και το UpToDate (evidence-based clinical decision support resource), εργαλεία που θα βοηθήσουν στην εκπόνηση επιστημονικών εργασιών και θα επεκτείνουν τις ιατρικές τους γνώσεις. Να ανακαλύψουν τις νέες δυνατότητες που τους παρέχει το διαδίκτυο στην εύρεση θέσεων ειδικότητας- εργασίας στο εξωτερικό. Να διαπιστώσουν πως το facebook μπορεί να παρέχει ερεθίσματα στο φοιτητή που βοηθούν την ιατρική εκπαίδευση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass