ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΞΙΑΣ 50.000 ΕΥΡΩ

Στο Ιδρυμα Νιάρχου και για το Οδοντιατρείο του ΓΝΛ

*Με ελπίδες ανταπόκρισης ώστε να υπάρξει και δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη στη Λάρισα αλλά και να αναβαθμιστεί η μοναδική οδοντιατρική Μονάδα για ΑμεΑ

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2014 10:45 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:54

«Η Διοίκηση των ΠΓΝΛ-ΓΝΛ και το Οδοντιατρικό Τμήμα – Μονάδα Οδοντιατρικής Περίθαλψης ΑμεΑ του ΓΝΛ ευρίσκονται σε επικοινωνία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την αντικατάσταση του εξοπλισμού και την ποιοτική αναβάθμιση των χώρων του Τμήματος». Μ΄ αυτή την ανακοίνωση απάντησε χθες ο διοικητής Αθ. Μητσιός στο προ ημερών δημοσίευμα της «Ε» που αναδείκνυε το οξύ πρόβλημα λειτουργίας του Οδοντιατρικού στο δημόσιο νοσοκομείο της Λάρισας και της ανυπαρξίας πρακτικά δωρεάν οδοντιατρικής περίθαλψης.

Μετά και την έγκριση προμήθειας δωρεάν Επιταχυντή στο Ακτινοδιαγνωστικό του Πανεπιστημιακού από Ίδρυμα Νιάρχου, προσφορά ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, φαίνεται ότι άνοιξε δίαυλος επικοινωνίας Νοσοκομείου-Ιδρύματος. Έτσι υποβλήθηκε το αίτημα του Οδοντιατρικού Τμήματος του ΓΝΛ, σε συνεννόηση με τη Διοίκηση, και σύμφωνα με πληροφορίες έτυχε ευνοϊκής υποδοχής. Από την πλευρά του Ιδρύματος Νιάρχου επιδείχθηκε ενδιαφέρον για την υπόθεση και ζητήθηκαν επιπλέον στοιχεία και αναλυτική παρουσίαση του θέματος, πριν αποφασισθεί ένταξη του αιτήματος στο πρόγραμμα των δωρεών του.

Οι σημερινές πιεστικές ανάγκες εκσυγχρονισμού του Οδοντιατρικού Τμήματος του ΓΝΛ συνίστανται στην απόκτηση μιας νέας οδοντιατρικής έδρας (οδοντιατρικής καρέκλας) ώστε να μπορέσει να επαναλειτουργήσει κανονικά. Επίσης απαιτείται ανανέωση του εξοπλισμού της μονάδας χειρουργείου περιστατικών ατόμων με ειδικές ανάγκες, της μοναδικής-σημειωτέον- που λειτουργεί στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Και τέλος η προμήθεια δύο ειδικών κλινών για τη νοσηλεία των χειρουργηθέντων περιστατικών ΑμεΑ. Συνολικά, ο προεκτεθείς εξοπλισμός υπολογίζεται ότι κοστίζει περίπου 50.000 ευρώ.

Σωτ. Ζαχαριάς

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass